Το άρθρο της ημέρας (11-4-2024)

H εκ των έξω και εκ των έσω αποσάθρωση της Ελλάδας

 

Συμβαίνουν σημεία και τέρατα στις ελληνικές θάλασσες

   Ὤδινεν ὄρος καὶ ἒτεκεν μῦν.

    Πάλι μισές δουλειές με την επέκταση των χωρικών υδάτων, πάλι απόδειξη  ξεδιάντροπου φόβου και υποταγής, πάλι η παντελής   έλλειψη πυγμής και αποφασιστικότητας, πολύ πιθανόν πάλι υπακούοντας σε αλλότριες (εύκολα κανείς υποπτεύεται ποιες) επιταγές ή σε ντόπιες υποχωρητικές «συμβουλές» ή και τα δύο μαζί. 

    Και το άκρον άωτον της γελοιότητας: η παράγραφος 3 του άρθρου 1 του Προεδρικού Διατάγματος: από πότε είναι που ακούμε γι’ αυτή την «επιφύλαξη»; από μια ζωή! και η «επιφύλαξη» δεν «λύνεται» ποτέ γιατί ποτέ δεν παύει η εγκληματική υποτέλεια και φοβία των Ελλήνων κυβερνητών.

    Ποιος κοροϊδεύει ποιον, είναι το ερώτημα, εκτός κι εάν ήδη αποφασίστηκε (στις μυστικές συναντήσεις των «ανθρώπων» του Ερντογάν και Μητσοτάκη που έγιναν και γίνονται και, επειδή είμαστε βλάκες, μας λένε πως δεν είναι αλήθεια!) πως το  Αιγαίο είναι τουρκικής δικαιοδοσίας και όλη η θαλάσσια περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού είναι κι αυτή τουρκικής κυριαρχίας,     γιατί η ελληνική ΑΟΖ στο Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο είναι καθαρά μύθος και η ελληνική ΑΟΖ αφορά μόνο τους τρεις μεσημβρινούς της ελληνο-αιγυπτιακής συμφωνίας δήθεν οριοθέτησης ΑΟΖ και τη θάλασσα που στη «καλοσύνη» της δέχτηκε η Ιταλία να αφήσει ως «ιδιοκτησία» της Ελλάδας στο Ιόνιο. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σχόλια