Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία στα Τέμπη – Επίθεση με μπογιές δέχτηκε ο Αγοραστός

Σε μια δήλωση που θα προκαλέσει συζητήσεις σχετικά με τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη προχώρησε ο δικηγόρος συγγενών των θυμάτων, Γιάννης Μαρακάκης.

Ο κ. Μαρακάκης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του Open TV υποστήριξε ότι «όπως προέκυψε από μία δικογραφία, τις πρώτες τρεις μέρες μετά το δυστύχημα, δόθηκε εντολή σε έναν εργολάβο να μεταφέρει το χώμα επί του οποίου κατέληξαν τα πρώτα βαγόνια». ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

«Το χώμα, το οποίο ήταν 300 κυβικά, 30 φορτηγά, μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο και όχι στο Κουλούρι, μαζί με τα υπόλοιπα βαγόνια από την εμπορική αμαξοστοιχία. Το χώμα χαρακτηρίστηκε “άχρηστο”, ενώ μπορεί να είχε μέσα τα υλικά που ψάχνουμε, ανθρώπινα μέλη ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία», συμπλήρωσε

«Ο ανακριτής διαπίστωσε έναν χρόνο μετά πως οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών -που πήγαν και πήραν δείγματα από το σημείο- είχαν δίκιο και τις πρώτες τρεις μέρες, εντελώς αυθαίρετα, έχει μεταφερθεί σχεδόν μισό οικοδομικό τετράγωνο από χώμα σε ένα ιδιωτικό οικόπεδο όπου ποτέ δεν δόθηκε σε κανέναν η ευκαιρία να πάει να ερευνήσει και τώρα έχουν χαθεί πολύ κρίσιμα στοιχεία», επεσήμανε ακόμη ο δικηγόρος, υποστηρίζοντας ότι ο εργολάβος έχει πει πως έλαβε εντολή από αξιωματικό της Πυροσβεστικής.

Επιπλέον, ο κ. Μαρακάκης ανέφερε ότι «υλικό από τα καταγραφικά έχει σταλεί στη Μεγάλη Βρετανία και στην προμηθεύτρια εταιρεία, ωστόσο, το θέμα έχει “κολλήσει” επειδή δεν υπάρχει μεταφραστής στο ελληνικό προξενείο στο Λονδίνο, με την καθυστέρηση να φτάνει ήδη τη μία εβδομάδα».

Καταλήγοντας είπε ότι «το υλικό έχει σταλεί και η βρετανική εταιρεία έχει πει πως σε επτά εργάσιμες θα σας απαντήσουμε, ωστόσο, οι μέρες αυτές πέρασαν».

Επίθεση στον Αγοραστό

Επίθεση με μπογιές δέχθηκε σήμερα ο τέως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος για την τραγωδία στα Τέμπη, Κώστας Αγοραστός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το onlarissa.gr, περίπου στις 11 το πρωί ο κ. Αγοραστός βρισκόταν στο γραφείο του, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου είναι αναπληρωτής καθηγητής. Εκεί, τον εντόπισαν και τον πλησίασαν τέσσερα άτομα που δεν είχαν να κάνουν με το πανεπιστήμιο και του έριξαν κόκκινες και άσπρες μπογιές. Την στιγμή της επίθεσης τον ρώτησαν: «Τι έχεις να μας πεις για τα Τέμπη;».

Σχόλια