Το ουκρανικό rebus: Πολεμική παράνοια, φόβος και δρομολόγηση του «νέου ανθρώπου»;!

Κρεσέντζιο Σαντζίλιο

Πολύ πρόσφατα είχαμε μια τηλεφωνική συνομιλία του Γάλλου Προέδρου Μακρόν με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι.

   Στην ουσία ήταν μια έκκληση βοήθειας του Ουκρανού προς τον Γάλλο με προοπτική μια ενδεχόμενη προέκταση προς άλλους κοινοτικούς εταίρους για ανάλογες συμφωνίες βοήθειας. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

   Είναι πολύ πιθανόν ο Ζελένσκι να έχει απευθυνθεί στο Μακρόν όχι μόνο στον απόηχο της συμφωνίας που ο ίδιος «έκλεισε» με τους Άγγλους, αλλά πολύ περισσότερο στο κλίμα αμφιβολίας ως και πανικού που επικρατεί στην Ε .Ε. σχετικά με τα 60 δις δολάρια που ο Αμερικανός Μπάιντεν υπολόγιζε να δώσει στους Ουκρανούς και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην γίνει ποτέ εάν η αμερικανική Βουλή απορρίψει το προεδρικό αίτημα, όπως και πιθανολογείται.

   Έτσι ο Ζελένσκι βρίσκεται με το νερό στο λαιμό και άρχισε να ζητάει κι άλλα χρήματα δεξιά κα αριστερά.

   Τελικά αυτός ο πόλεμος που οι Αμερικανοί διαχρονικά επιδίωξαν πάση θυσία εναντίον των Ρώσων μέσω Ουκρανίας, που θα «πληρώνει τα σπασμένα» μαζί με τους σαχλούς ενδοτικούς κοινοτικούς, και μέσω μιας άκρως υποταγμένης Ε.Ε., κατάντησε ανυπόφορος βραχνάς για τους ίδιους τους Αμερικανούς και για τους δυτικούς ευρωπαίους συμμάχους τους.

   Η Ουκρανία είναι όντως ένα πηγάδι χωρίς πάτο όπου τα εκατοντάδες δις δολάρια και ευρώ πέφτουν και χάνονται δίχως να αφήσουν ίχνος πουθενά!

   Το έχουμε πει και άλλες φορές. Απολύτως απέτυχαν οι Ευρωπαίοι κοινοτικοί και οι Αμερικανοί εντολείς τους με την Ουκρανία, δηλαδή ίσα-ίσα με μια χώρα από τις πιο διεφθαρμένες στον κόσμο αν όχι η πιο διεφθαρμένη (συναγωνίζεται με ορισμένες αφρικανικές), όπου όλη η τεράστια βοήθεια που στέλνεται είναι τώρα δύο χρόνια, καταλήγει σε μαύρο χρήμα και μαύρο υλικό, εξαφανίζεται σε τσέπες μεγάλων πολιτικών πελατειών που κινούν τα νήματα και στα κυκλώματα της εκτεταμένης ουκρανικής ανώνυμης μαφίας.

   Ποιος ξέρει πόσα οπλικά συστήματα, άρματα μάχης, αεροπλάνα, όπλα, πυρομαχικά πουλήθηκαν και συνεχίζουν να πουλιούνται στο εξωτερικό και ο ουκρανικός στρατός μένει άοπλος, όπως τώρα που πάλι κλαίγεται ο Ζελένσκι και πάλι ζητάει λεφτά… για να νικήσει τη Ρωσία!

   Και όντως, μετά τον Μπάιντεν και τον Σούνακ, ήρθε και ο χουβαρδάς Μακρόν να προσφέρει 3 δις ευρώ «για την ασφάλεια» της Ουκρανίας και ακολούθησε το φτωχαδάκι Σολτς με 1,1 δις ευρώ πάλι «για την ασφάλεια» και ποιος ξέρει, σε λίγο μπορεί  να εμφανιστεί και η Ιταλίδα Μελόνι με άλλα λεφτά για να δείξει πόσο αγαπάει τον Ζελένσκι, όλοι τους ερωτευμένοι με το υπερδιεφθαρμένο ουκρανικό καθεστώς και κουφοί/τυφλοί  για τις συνέπειες των πράξεών τους, ακολουθώντας την υπερ-απλοχέρα (σάμπως είναι δικά της λεφτά;!) Βαν ντερ Λάινεν με τα κοινοτικά 60 δις ευρώ που προορίζει για το απύθμενο ουκρανικό πηγάδι με διαταγή του Μπάιντεν ο οποίος δεν έχει καμία σιγουριά πως τα δικά του 60 δις θα φτάσουν στον «πάμφτωχο» Ουκρανό πρόεδρο.

   Εν τω μεταξύ αυτός εκπαραθύρωσε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Βάλερυ Ζαλούζνυ και τον αντικατέστησε με τον πιο… βολικό μάλλον Ολεξάντρ Σύρσκυ, δήθεν με την δικαιολογία πως πρέπει να αλλαχθούν τα καθήκοντα γιατί εκείνα του 2022 δεν είναι τα ίδια με εκείνα του 2024, θέλοντας έτσι να κρύψει την αληθινή αιτία που άλλη δεν είναι από εκείνη που αφορά όχι μόνο την έλλειψη «ανθρώπινου υλικού» (λείπουν οι στρατιώτες), αλλά προπαντός την έλλειψη όπλων και πυρομαχικών όλων των ειδών.

   Αν αληθεύει εκείνο που διαδίδεται σχετικά με την όλο και περισσότερο αυξημένη «αδιαθεσία» των νέων ή λιγότερο νέων Ουκρανών να καταταγούν στον στρατό για να πάνε να πολεμήσουν και να πεθάνουν υπέρ των διεφθαρμένων ουκρανικών εξουσιών, μάλλον κατά πολύ αληθεύει τα γεγονός της συνεχούς «εξαφάνισης» πολεμικού υλικού (δεν είναι δυνατόν τόσο πολύ πολεμικό υλικό από ΗΠΑ και ΕΕ να καταστρέφεται τόσο γρήγορα απ’ τους Ρώσους!) στους σκοτεινούς μαιάνδρους του ουκρανικού πολιτικού ή όχι υποκόσμου.

   Η Financial Times σε μια ανάλυση της φαίνεται να δίνει το φταίξιμο της ουκρανικής «ανεπάρκειας» όχι στη βασική διαφθορά που βασιλεύει στη χώρα, αλλά στο ότι η κοινοτική Ευρώπη δεν εκπλήρωσε την προβλεπόμενη «νόρμα» παραγωγής οπλικών συστημάτων (για να θυμηθούμε το παλιό «τρισκατάρατο» σοβιετικό πρότυπο της «νόρμας» που οι Άγγλοι τώρα εφθαρσώς αναγνωρίζουν!), δηλαδή δεν παρήγαγε αρκετά όπλα για να τα δώσει στους Ουκρανούς, το μεγάλο αμόρε των Βρετανών(!), κάτι που συμπίπτει και με τα αρνητικά αμερικανικά εμπόδια των Ρεπουμπλικάνων και ειδικά του Τραμπ.

   Τα 60 δις δολάρια του Μπάιντεν (και γι’ αυτόν: σάμπως είναι δικά του;!) ακόμη μπλοκαρισμένα  και πολύ πιθανόν άκυρα για τους Ουκρανούς, είναι – λέει η Financial Times – το καλύτερο δώρο στον Πούτιν, ξεχνώντας βέβαια – ή κάνοντας πως ξεχνά – τις εκατοντάδες δις δολάρια των προηγούμενων αμερικανικών «δωρεών» που πήγαν στράφι και επίσης εξίσου τις εκατοντάδες δις ευρώ των Κοινοτικών και Άγγλων,

   ένας πακτωλός χρημάτων που οι Δυτικοί πέταξαν, απ’ ό, τι φαίνεται, στον αέρα μιας και, μαζί με την τεράστια προμήθεια όπλων παντός είδους, δεν φάνηκαν ικανά για κάποιο εδαφικό κέρδος και αντίστοιχης ρωσικής απώλειας. Ουσιαστικά, όλα τα δισεκατομμύρια των Δυτικών σε χρήμα και υλικό υπήρξαν μια μεγαλειώδη τρύπα στο νερό, κάτι που βάζει σε σκέψεις αρκετούς κοινοτικούς ηγέτες. Και αν δεν τους έβαζε σε σκέψεις!

   Έρχεται τώρα και ο Στόλτενμπεργκ, στη συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Welt Am Sonntag,    να αναπαράγει τις «διαπιστώσεις» του F.T. δηλώνοντας πως η παραγωγή όπλων απ’ την Ευρώπη είναι «παραγωγή εν καιρώ ειρήνης», ενώ τώρα έχει πόλεμο – θέλει να πει – όπου θα πρέπει να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη, πράγμα που σημαίνει πως, κατά τη γνώμη του Νορβηγού πολεμοκάπηλου του ΝΑΤΟ, τα κράτη θα πρέπει να διαθέτουν μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ τους για παραγωγή όπλων που θα χαρίζουν συνέχεια στην Ουκρανία, δηλαδή στο «πηγάδι χωρίς πάτο»!

   Η Γερμανία του Σολτς υπήρξε, φαίνεται πιο βασιλική του βασιλιά, ξόδεψε τεράστια ποσά για παραγωγή όπλων-δώρο στους Ουκρανούς και το ισοζύγιο της βρέθηκε και είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση ανισορροπίας. Ολόκληρη Γερμανία, πάμπλουτη με όλα τα δις ευρώ που «ρούφηξε» από τις άλλες κοινοτικές χώρες, πλέει τώρα σε φουρτουνιασμένη θάλασσα, στη δίνη της ύφεσης, μέσα σε διαμαρτυρίες, εχθρότητες, απεργίες και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

     Ακόμα στη Γερμανία το Ινστιτούτο Ερευνών Kiel προειδοποιεί πως, σε περίπτωση μη ύπαρξης αμερικανικής βοήθειας, η Ε.Ε. θα πρέπει «τουλάχιστον να διπλασιάσει την στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία», ας πούμε τουλάχιστον 100 δις ευρώ!

    Το ΝΑΤΟ, ο Στόλτεμπεργκ, ο Μακρόν, ο Σολτς, η Μελόνι και όσοι άλλοι  κοινοτικοί ταγοί είχαν ως τώρα επαναπαυθεί  στην «απλοχεριά» του ασυνείδητου Μπάιντεν, ανέκαθεν πολεμοκάπηλο ολκής, με τις εκατοντάδες δις δολαρίων (τί ανάγκη έχει; η Ομοσπονδιακή Τράπεζα τυπώνει αβέρτα(!) όσα δολάρια θέλει χωρίς κανένα φραγμό!) χαρισμένων στους Ουκρανούς δίχως καν να ζητήσει λογαριασμό για το πώς αυτοί θα τα ξοδέψουν(!).

   Και τώρα που σε λίγους μήνες, ως φαίνεται, ο Μπάιντεν θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και με τον πολύ πιθανό Τραμπ μάλλον τα μπαξίσια στην Ουκρανία θα πάψουν να υπάρχουν, απ΄ τη  μια μεριά κι απ΄ την άλλη με την αδυναμία, ή και την έλλειψη βούλησης των κοινοτικών να ξοδέψουν τα μαλλιοκέφαλά τους  για χάρη του Ζελένσκι και εις βάρος των λαών τους,

   ο πανικός του πολεμικού ζήλου έφτασε στο αποκορύφωμα γιατί βλέπουν ότι όσο πολεμοχαρείς κι αν είναι, δύσκολα θα μπορέσουν να διατηρήσουν έναν πόλεμο που άμυαλα άρχισαν πριν από δύο χρόνια, μάλλον με την απατηλά αισιόδοξη  σκέψη της εύκολης διάλυσης της Ρωσίας και σήμερα αντιλαμβάνονται το μεγάλο λάθος που έκαναν.

   Είναι τρομερό να θέλεις οπωσδήποτε να έχεις έναν εχθρό να πολεμάς και να μην έχεις τα μέσα για να τον νικήσεις! Μάλλον τραγικό είναι, μόνο και μόνο που το σκέφτεσαι.

   Εξ ου και η φοβερή αγωνία του γονιδιακού πολεμοχαρούς ηγέτη του ΝΑΤΟ και των άλλων ακόλουθων της ίδιας φάρας και διαφόρων εθνικοτήτων,  να μη μπορούν να συνεχίσουν επ’ άπειρον έναν πόλεμο προς χάρη των γνωστών ενδιαφερόμενων βιομηχανιών όπλων και ενός Ουκρανού ηγέτη-ολιγάρχη από τον οποίο οι μεγάλες δυτικές, ως επί το πλείστον αμερικανικές  εταιρίες, έλαβαν ως αντάλλαγμα τεράστια οφέλη ιδιοκτησίας  πάνω στην ίδια την ουκρανική γη και οικονομία!!

   Εξ ου επίσης και η διατυμπανισμένη δεξιά και αριστερά πολιτική της δήθεν προσεχούς ρωσικής επίθεσης σε ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ μετά δήθεν που θα έχει «ξεμπερδέψει» με την Ουκρανία!

   Εξ ου και ο παροξυσμός του «συναγερμού» που σήμανε ο Rob Bauer, Ολλανδός αξιωματικός και Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ότι οι εχθροπραξίες με τη Ρωσία μπορούν και να αρχίσουν στα επόμενα είκοσι χρόνια!!

   Ναι, όχι ένα, δύο, δέκα, αλλά είκοσι(20) χρόνια είπε ο αθεόφοβος Ολλανδός, όσο ηλίθιο κι αν είναι εκείνο που είπε και όσο για ηλίθιους μας παίρνει που τον ακούμε.

   Αν καταλάβαμε καλά, τύφλα να ‘χουν η Πυθία, ο Τειρεσίας και όλοι οι προφήτες της Ιστορίας και του Μύθου, αυτός ο τύπος ξέρει κιόλας πως σε βάθος 20 χρόνια η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ευρώπη για να την…  φάει!

   Βέβαια δεν ξέρουμε αν ο Ολλανδός συμφώνησε με τον Νορβηγό να μας πούν… το μέλλον μας, αν και αυτός ο δεύτερος κάπως αλλιώς τα είπε, μια παραλλαγή στο ίδιο θέμα για να μη βαριόμαστε: «δεν βλέπουμε καμία απειλή ενάντια κάποιου συμμάχου του ΝΑΤΟ στο προσεχές μέλλον» και «δεν έχουμε κανένα χρονικό προσδιορισμό».

   Και βεβαίως, τα λεγόμενα του Στόλτεμπεργκ δεν αναιρούν τις δηλώσεις του ιδίου ότι «το ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμαστεί για έναν δεκαετή πόλεμο με τη Ρωσία», που εν μέρει απηχεί  τους ισχυρισμούς στην εφημερίδα JyllandsPorten του Δανού YΠAM Troels Loud Pulsen: «δεν μπορούμε  να αποκλείσουμε ότι σε 3-5 χρόνια η Ρωσία δεν θα θελήσει να ‘δοκιμάσει’  την ισχύ του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ», δηλαδή την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της Οργάνωσης, όπως επίσης αναπαράγει τις δηλώσεις στην εσθονική «Αναφορά για την διεθνή ασφάλεια» που «προβλέπουν» πόλεμο με τη Ρωσία στα επόμενα 10 χρόνια!

   Τελικά αυτοί οι εξωφρενικοί Ευρωπαίοι είναι σαν να θέλουν με το ζόρι να μιλούν για πόλεμο, προκαταβολικά αποκλείοντας κάθε σκέψη για ειρήνη!! Ουσιαστικά εγκληματίες γονιδιακοί πολεμοκάπηλοι.

   Η αλήθεια είναι πως αυτά τα ευρωδυτικά «κολλητήρια» του Αμερικανού «καραγκιόζη» γνωρίζουν πολύ καλά τα «κόλπα» των αμερικανικών προβοκατορικών πράξεων που θα αναγκάσουν τη Ρωσία να αντιδράσει και έτσι να ξεσπάσει πόλεμος για ψύλλου πήδημα! Από το 1990 έχουν γίνει «δάσκαλοι» στο είδος! Ακριβώς αυτό τον τελευταίο καιρό η αμερικανική προβοκάτσια πάλι φανερά εκτυλίσσεται κόντρα στη Κίνα αυτή τη φορά, με το να εκπαιδεύουν επιδεικτικά στρατιώτες της Ταϊβάν σε δύο νησιά μπρος τη μύτη των Κινέζων, μόλις μερικά μίλια από τις κινέζικες ακτές!

   Αλλά το ίδιο δεν έκανε τον περασμένο Γενάρη και ο Γερμανός ΥΠΑΜ Boris Pistorious λέγοντας πως «το ΝΑΤΟ θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια ρωσική επίθεση εναντίον ενός νατοϊκού κράτους στα επόμενα 5 με 8 χρόνια»;!

    Αλήθεια, αυτή η «χορταστική» πολεμική υστερία των τελευταίων 2-3 μηνών εκ μέρους των Ευρωπαίων(εκείνη των Αμερικανών είναι μόνιμη), δε φαίνεται πολύ ύποπτη; Έχουμε τη σοβαρή εντύπωση πως κάτι κρύβει, πως είναι το παραβάν για να κρυφτεί πίσω του κάτι άλλο που συμβαίνει ή μέλλει να συμβεί, κάτι που με τον πόλεμο δεν έχει καμία σχέση;

   Οι ευρωπαϊκές-κοινοτικές χώρες πάνε οικονομικά κατά διαόλου. Η Γερμανία το δείχνει φανερά. Οι άλλες το κρύβουν ακόμη, αλλά σίγουρα σιγοβράζει και κάποια στιγμή θα εκραγεί.

    Όλες σχεδόν ο αγροτικές τάξεις είναι σε αναμπουμπούλα:  καμία χώρα δεν εξαιρείται. Ξέρουμε ότι οι κοινοτικές κυβερνήσεις με οδηγό την Κομισιόν ετοιμάζουν μια πολιτική η οποία προνοεί την σταδιακή μεν αλλά σίγουρη δε εξαφάνιση της γεωργίας και προπαντός της κτηνοτροφίας όπως τις γνωρίζουμε σήμερα, μια πολιτική που έχει σχέση με μια δραστική αλλαγή όχι μόνο του σημερινού τρόπου ζωής του ανθρώπου, αλλά αλλαγή και του ίδιου το ανθρώπου, της ανθρώπινης κοινωνίας, όπως προνοείται σε γνωστά ήδη συγγράμματα,

   με μια ολική επιβαλλόμενη «επανεκκίνηση» (τη ονομάζουν), που είναι προσαρμογή σε νέα «πρότυπα» και μοντέλα τελείως και διαμετρικά αντίθετα με τα ισχύοντα σήμερα, και προπαντός με μια επαναστατική διατροφική αλλαγή (μεταλλαγή) που θα διαμορφώσει και τον «νέο άνθρωπο» που σκέφτονται να «δημιουργήσουν». Γι’ αυτό άλλωστε δεν ωθούν σχεδόν σπασμωδικά και την Τεχνητή Νοημοσύνη σε οτιδήποτε γίνεται πάνω στη Γη;!

   Η αλήθεια είναι μία και την γνωρίζουν πολύ καλά όλες οι πολιτικές και οικονομικές εξουσίες του κόσμου: δηλαδή και να απαλειφθεί η βιομηχανία από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, ο άνθρωπος δεν θα πάθει απολύτως τίποτα και θα συνεχίσει να ζει και να πολλαπλασιάζεται: αν όμως εξαλειφθεί η γεωργία και εν μέρει η κτηνοτροφία, τότε ο άνθρωπος, το ανθρώπινο γένος ολόκληρο είναι χαμένο, εξαφανίζεται!

   Για να μη γίνει ολότελα αυτό που πάει πολύ και να μείνει ένας «λελογισμένος» ποσοτικά πληθυσμός υπό τον πλήρη όμως έλεγχο των αρχηγών της «παγκόσμιας διακυβέρνησης»,  ουσιαστικά αυτοί οραματίζονται (σε βιβλία και διαδίκτυο, όπως ξέρουμε) έναν οικουμενικό «νέο πολιτισμό» με έντονα μπερδεμένα πολυπολιτισμικά και πολυφυλετικά στοιχεία και δεδομένα, την έννοια του οποίου διαβάζουμε κιόλας από μερικά χρόνια και κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε ή πως δεν μας αφορά!

   Έτσι ο κόσμος «προληπτικά» εντωμεταξύ πρέπει να τεθεί μέσα σε ένα σχεδόν αρρωστημένο αι ανυπόφορο κλίμα ανασφάλειας και φόβου για έναν καταστροφικό απειλούμενο πόλεμο ώστε να μην του ‘ρθουν «παράξενες» ιδέες για διαμαρτυρίες, απαιτήσεις, φασαρίες, αντιστάσεις και τα τοιαύτα. Ένα κλίμα υπό συνεχή προοπτική ολέθριου πολέμου με ένα κράτος που έχουμε δογματικά ανάγει σε πρωταρχικό και γονιδιακό εχθρό μας και που ετοιμάζεται πάντα να μας κάνει σκλάβους του, είναι ό, τι χρειάζεται ώστε όλοι να «κάθονται φρόνιμα», να αγωνιούν αδιάκοπα, να μη ξέρουν τί θα τους συμβεί, να νιώθουν ότι το μέλλον τους είναι ό, τι πιο ανασφαλές προσπαθώντας να «βάλουν στη μπάντα» όσα περισσότερα αγαθά μπορούν για την μελλοντική επιβίωση τους.

   Ο «ρωσικός μπαμπούλας» χρησιμοποιείται σαν τη καλύτερη «δαμόκλεια σπάθη» για να έχουν τα κράτη τον απόλυτο έλεγχο των λαών τους και την απόλυτη άνεση και δυνατότητα να φέρουν εις πέρας τις «μεταρρυθμίσεις» που λογαριάζουν να επιβάλλουν σε λαούς υποταγμένους, φοβισμένους, απειλούμενους με πείνα και τραγικά ευάλωτους.

   Δεν αποκλείεται, ως «συμπλήρωμα», η «προώθηση» και του «κινέζικου μπαμπούλα».

   Στη πράξη, τώρα η Ουκρανία είναι το ιδανικό «φυτίλι»!!

   Η «διαδικασία αλλαγής» ήδη άρχισε σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δράσης και ζωής και επισήμως κρύβεται απ’ όλα τα «ευθυγραμμισμένα» κυβερνητικά όργανα.    Και μόνο σε ορισμένες διαδικτυακές «διευθύνσεις» είναι δυνατόν να γνωριστεί το μέγεθος και το βάθος της, εφόσον κάποιος έχει την περιέργεια να ψάξει να τις βρει .

   Θα περίμενε κανείς να υπάρχουν αντιδράσεις.

   Ίδωμεν.

                                                                         Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

                                                                                Ελληνιστής

ΥΓ.  Το είπαμε πιο πάνω: και πριν αλέκτορα φωνήσαι να ‘την και η Ιταλία με τον ΥΠΕΞ τώρα και σε λίγο τη Μελόνι να προσφέρουν κι αυτοί στο Κίεβο μια «Συμφωνία για την Συνεργασία και Ασφάλεια», όπερ σημαίνει κάποια δις ευρώ του Ιταλού φορολογούμενου στο ουκρανικό πηγάδι δίχως πάτο. Και ποιος ξέρει η ανοησία πόσους άλλους θα προσθέσει!

infognomonpolitics.gr

===============

 

Σχόλια