Τα παιδιά της θαλιδομίδης

 Oπως η περίπτωση του γερμανικού ηρεμιστικού, έτσι και η περίπτωση του εμβολίου έχουν να κάνουν με αναγνωρισμένες ιατρικές πρακτικές, που δεν αφορούν την ελίτ, η οποία την περίοδο της πανδημίας είτε προμηθεύτηκε αναληθή έγγραφα εμβολιασμού είτε μετανάστευσε στο Carmelo της Ουρουγουάης, όπου δεν υπήρξε υποχρεωτικότητα.

Αλκιβιάδης Κ. Κεφαλάς

 Τη δεκαετία του 1950 η γερμανική εταιρία Grünenthal κατασκεύασε και επέβαλε ως ισχυρό ηρεμιστικό τη θαλιδομίδη. Με τη βοήθεια των πολιτικών καλλιέργησε την πεποίθηση ότι το φάρμακο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τις κυοφορούσες για την καταπολέμηση του άγχους της εγκυμοσύνης. Το αποτέλεσμα της έμμεσης ιατρικής επιβολής ήταν ότι ύστερα από εννέα μήνες τοκετού τα νεογνά είδαν για πρώτη φορά το φως ενός διεφθαρμένου και ανελέητου κόσμου χωρίς χέρια και χωρίς πόδια. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μέχρι τη στιγμή που η επιστήμη θα αποφάσιζε να αναγνωρίσει το λάθος της, χιλιάδες παιδιά μάθαιναν να παίζουν, να πηγαίνουν σχολείο, να γελούν, να κλαίνε και να επικοινωνούν με τους συνομηλίκους τους χωρίς τα μέλη τους. Η συνθετική χημεία τότε αποτελούσε το ιερό δισκοπότηρο της φαρμακολογίας, όπως σήμερα η τεχνολογία m-RNA αποτελεί το ιερό δισκοπότηρο της Ιατρικής. Στις 13-14 Φεβρουαρίου 2024 το πολιτικό σύστημα στη Γαλλία έφερε προς συζήτηση προσχέδιο νόμου (άρθρο 4) με το οποίο ποινικοποιείται η ενθάρρυνση της αποχής από αναγνωρισμένες ιατρικές πρακτικές ή από ιατρικές πράξεις προληπτικού χαρακτήρα.

Δηλαδή, αν ένας πολυεθνικός φαρμακευτικός κολοσσός ισχυριστεί ότι το παρασκεύασμά του προστατεύει και ακολούθως η προστασία παγιωθεί ως αναγνωρισμένη ιατρική πρακτική (πολύ εύκολο), τότε η έκφραση δημόσιας γνώμης επί του αντιθέτου προβλέπει ποινή φυλάκισης τριών ετών και πρόστιμο 47.000 ευρώ. Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί και από τα δύο νομοθετικά γαλλικά σώματα στις 24 Φεβρουαρίου, τότε η «ιατρική Γιόζεφ Μένγκελε» θα αποτελέσει την κανονικότητα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Με την εμπειρία της σφοδρότητας των αστυνομικών μέτρων με τα οποία η κυβέρνηση της Ν.Δ. επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Ελλάδα, καθώς και το πογκρόμ που ακολούθησε κατά των ανεμβολίαστων, θα μπορούσε κάποιος ευφάνταστος να προβλέψει το μέγεθος των διωγμών που θα υποστούν εκ νέου οι αρνητές του εμβολιασμού στην Ελλάδα. Αν εξακολουθούν να αγνοούνται τα στατιστικά στοιχεία της συσχέτισης του ποσοστού των μετά Covid θανάτων και παρενεργειών με το μέγεθος του εμβολιασμένου πληθυσμού, τότε ποιες αντιρρήσεις θα μπορούσαν να τεκμηριωθούν στον αυξανόμενο αριθμό των επιστημονικών δημοσιεύσεων περί των επικίνδυνων αποτελεσμάτων του εμβολιασμού στα πλέον έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, όπως το Nature;

Ποια θέση θα έπρεπε να εκφράσει δημοσίως ο γράφων σχετικά με τα νανοσωματίδια που περιέχονται στο εμβόλιο, όταν το 2017 συμμετέχων σε πολυπληθή επιστημονική ερευνητική ομάδα συνδημοσίευσε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Nanotechnology» («Springer Nature»), τα αποτελέσματα πολυετούς επιστημονικής έρευνας για την καρκινογένεση ύστερα από έκθεση σε νανοσωματίδια; Aνθρώπινες καρκινικές κυτταρικές σειρές εκτιθέμενες σε νανοσωματίδια εκδηλώνουν αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων, όχι λόγω χημικής σύστασης των νανοσωματιδίων, αλλά λόγω μικρού μεγέθους (DOI: 10.1186/s11671-018-2775-z). Οπως η περίπτωση της θαλιδομίδης, έτσι και η περίπτωση του εμβολίου έχουν να κάνουν με αναγνωρισμένες ιατρικές πρακτικές, που δεν αφορούν την ελίτ. Η τελευταία την περίοδο της πανδημίας είτε προμηθεύτηκε αναληθή έγγραφα εμβολιασμού είτε μετανάστευσε στο Carmelo της Ουρουγουάης, όπου δεν υπήρξε υποχρεωτικότητα.

Ο Bertrand Russell ισχυρίστηκε ότι μέσω της επιλεκτικής ευγονικής οι διαφορές μεταξύ εξουσιαζόμενων και εξουσιαστών έχουν αυξηθεί ώστε μελλοντικά θα αποτελούν δύο διαφορετικά είδη ανθρώπων. Η διατροφή, οι εμβολιασμοί και ο αυταρχισμός επιβάλλονται από μικρή ηλικία ώστε να διαμορφώσουν εκείνο τον χαρακτήρα και τα πιστεύω που δεν θα επιτρέψουν ποτέ την κριτική στην εξουσία. Μια επανάσταση της μάζας έχει τα ίδια ποσοστά επιτυχίας με αυτή των προβάτων εναντίων των σφαγέων τους («The impact of science on society», 1953)». Τα παιδιά της θαλιδομίδης και του Covid, η φυγή των ευρωπαϊκών και αμερικανικών ελίτ στη Λατινική Αμερική, η εκούσια φυλάκιση της ανόητης και εύπιστης πλέμπας στα σπίτια της, η οικοδόμηση ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τα πάντα συνηγορούν υπέρ της απόλυτης κυριαρχίας των εξουσιαστών επί της ζωής των εξουσιαζομένων.

==================

Maria Nikolakaki


Η μελέτη μεγάλων δεδομένων σε 99 εκατομμύρια ανθρώπους σε οκτώ χώρες έδειξε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη συχνότητα εμφάνισης παρενεργειών από διάφορα εμβόλια Covid-19, ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Δίκτυο Δεδομένων Εμβολίων (GVDN) τη Δευτέρα.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε αρχικά στο ιατρικό περιοδικό Vaccine στις 12 Φεβρουαρίου, εξέτασε 13 νευρολογικές, αιματολογικές και καρδιακές παθήσεις, που ονομάζονται «ανεπιθύμητες ενέργειες ειδικού ενδιαφέροντος». Οι ερευνητές εξέτασαν 99.068.901 εμβολιασμένα άτομα από δέκα τοποθεσίες σε οκτώ χώρες.
«Το μέγεθος του πληθυσμού σε αυτή τη μελέτη αύξησε τη δυνατότητα εντοπισμού σπάνιων πιθανών σημάτων ασφάλειας εμβολίων», δήλωσε η Kristyna Faksova, η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης από το Statens Serum Institut στην Κοπεγχάγη της Δανίας.
Σύμφωνα με το GVDN, η μελέτη παρατήρησε μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης μυοκαρδίτιδας (φλεγμονή του καρδιακού μυός) και περικαρδίτιδας (φλεγμονή του καρδιακού σάκου) από ό,τι αναμενόταν μεταξύ εκείνων που έλαβαν τα εμβόλια Pfizer/BioNTech (BNT162b2) και Moderna (mRNA-1273). .
Το εμβόλιο της Moderna είχε επίσης υψηλότερο ποσοστό οξείας διάχυτης εγκεφαλομυελίτιδας (ADEM, φλεγμονή και οίδημα στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό), με επτά παρατηρούμενα συμβάντα σε σύγκριση με δύο που αναμένονταν εντός 42 ημερών από την πρώτη εμβολιασμό.
Τα σήματα ασφαλείας για μυοκαρδίτιδα «αναγνωρίστηκαν με συνέπεια» μετά τις τρεις πρώτες δόσεις οποιασδήποτε λήψης mRNA, με την υψηλότερη αναλογία μετά τη δεύτερη δόση. Σήματα για περικαρδίτιδα εμφανίστηκαν επίσης μετά την πρώτη και την τέταρτη δόση του mRNA-1273 και παρατηρήθηκαν επίσης μετά από μια τρίτη δόση του εμβολίου ιικού φορέα Oxford/Astra Zeneca (ChAdOx1).
Οι λήπτες του ChAdOx1 είχαν 190 παρατηρημένα συμβάντα συνδρόμου Guillain-Barré (GBS) σε σύγκριση με τα αναμενόμενα 76 και 69 παρατηρήθηκαν περιπτώσεις θρόμβωσης του εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου (CVST, ένας τύπος θρόμβου αίματος στον εγκέφαλο) σε σύγκριση με τα αναμενόμενα 21, η μελέτη έχει δείξει.
Το GVDN έχει κάνει τα αποτελέσματα διαθέσιμα στο κοινό στους διαδραστικούς πίνακες εργαλείων δεδομένων του, μαζί με μια προειδοποίηση να μην διαβάζονται υπερβολικά οι συσχετίσεις και ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.
«Κάνοντας τους πίνακες εργαλείων δεδομένων δημοσίως διαθέσιμους, είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε μεγαλύτερη διαφάνεια και ισχυρότερη επικοινωνία με τον τομέα της υγείας και το κοινό», δήλωσε η συνδιευθύντρια του GVDN, Δρ. Helen Petousis-Harris.
Η μελέτη αποτελούσε μέρος του Παγκόσμιου Έργου για την Ασφάλεια του Εμβολίου για τον COVID-19 του GVDN και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από επιχορήγηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

 

Σχόλια