Η κυβέρνηση ξεσπιτώνει τους Έλληνες, αλλά τα σπίτια τα αγοράζουν Τούρκοι!

Την ώρα που η κυβέρνηση στέλνει στο πατρικό τους σαραντάρηδες, οι Τούρκοι κάνουν ρεσάλτο στα ελληνικά ακίνητα… ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η στεγαστική κρίση είναι παρούσα και δείχνει τα δόντια της. Τα ενοίκια είναι στα ύψη, ενώ δεν προκύπτει καν ερώτημα για αγορά κατοικίας. Τα προγράμματα της κυβέρνησης για τη στεγαστική κρίση δεν δίνουν καμία απολύτως λύση, καθώς είναι εκτός των συνθηκών της αγοράς.

Ένας, ίσως ο κυριότερος, λόγος που αυξάνονται οι τιμές ενοικίασης και αγοράς, είναι η Golden Visa. Ένα πρόγραμμα που είχε αξία όταν η αγορά ακινήτων χρειαζόταν τόνωση, πλέον όμως μοχλεύει την αγορά, οδηγώντας τις τιμές στα ύψη και κάνοντας απρόσιτη τη στέγη για τους Έλληνες. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως άλλες χώρες που είχαν υιοθετήσει το εν λόγω σύστημα για την προσέλκυση επενδύσεων, το κατήργησαν όταν είδαν πως οδηγούσε τις τιμές ακινήτων στα ύψη.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση στην Ελλάδα αποφάσισε όχι να καταργήσει το πρόγραμμα αλλά να ανεβάσει τα όρια για την επιθυμητή επένδυση! Εν ολίγοις, να μοχλεύει την αγορά ακινήτων και στα υψηλότερα εισοδήματα, ενώ ήδη έχει οδηγήσει με τις πολιτικές της στην αύξηση των τιμών στα χαμηλότερα εισοδήματα. Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, εφ’ όσον ήθελε η κυβέρνηση ουσιαστικά να δώσει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, θα έπρεπε να την καταργήσει! Όχι, δηλαδή, μεσοβέζικες λογικές.

Τα νούμερα είναι χαρακτηριστικά και δείχνουν ότι ακίνητα στην Ελλάδα αγοράζουν οι… Κινέζοι και οι Τούρκοι!

Ειδικότερα, έσοδα από το εξωτερικό ύψους 2,6 δισ. ευρώ έφερε την τελευταία τριετία στην Ελλάδα η αγορά ακινήτων με το πρόγραμμα Golden Visa, με αντάλλαγμα άδειες παραμονής και ελεύθερη μετακίνηση στις χώρες Σένγκεν.

Εγκρίθηκαν περίπου 15.000 αιτήσεις και άνοιξε ο δρόμος σε 31.000 ξένους επενδυτές και μέλη των οικογενειών τους να διαμένουν στην Ελλάδα και να μετακινούνται ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς, στις χώρες που ισχύει η σύμβαση. Το 56% των αιτήσεων που εγκρίθηκαν αφορούν Κινέζους και ακολούθησαν οι Τούρκοι με περίπου 10%.

Το αυξημένο ενδιαφέρον για τη «Χρυσή Βίζα» της Ελλάδας μπορεί να έφερε ξένο χρήμα στη χώρα, δημιούργησε όμως και προβλήματα, με κυριότερο τη μεγάλη ζήτηση για ακίνητα και συνεπακόλουθα «έκρηξη» τιμών και έλλειψη στέγης για τους Έλληνες.

Σύμφωνα με στοιχεία φορέων της αγοράς ακινήτων και των τραπεζών, σήμερα από την αγορά λείπουν 212.000 κατοικίες, ενώ τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος έδειξαν διαρκείς αυξήσεις με διψήφιο ποσοστό (από 11% έως και 15% τα τρία πρώτα τρίμηνα) του 2023. Ο σχετικός δείκτης τιμών διαμερισμάτων για το σύνολο της χώρας έφτασε πέρυσι τις 92 μονάδες, όταν την περίοδο της βαθιάς κρίσης, τη διετία 2016-17, είχε υποχωρήσει ακόμα και στις 58 μονάδες.

Ακούει κανείς;

============

 -------------------

 =================

Αθανασία Γεωργοσοπούλου


Στην Α φωτό, Καρτέλλα έξωλογιστικού υπολογισμού τόκων απ' τα εμπορικά βιβλία της Τράπεζας, με ιδιόχειρη παρέμβαση ...
Στις υπόλοιπες 3φωτο μηδενικά υπόλοιπα.....
Όλες οι φωτό, απ' την ίδια διαταγή πληρωμής.....
___________________________________________________________________
Ειλικρινώς δυσκολεύομαι ν αντιληφθώ ότι οι δικαστές που δέχονται τις αιτήσεις προς έκδοση αυτών των δ.π. με αυτά τα στοιχεία δεν βλέπουν ,δεν διαβάζουν και δεν αντιλαμβάνονται !!!!!
Κι ενώ είναι στο χέρι τους να αρνηθούν την έκδοση μιας τέτοιας διαταγής πληρωμής λόγω διαδικαστικού απαράδεκτου, την υπογράφουν και την εκδίδουν....
Κι έτσι έρχονται οι fund ασματικες οντότητες απ' το πουθενά , οι χωρίς Α.Φ.Μ. ,χωρίς πραγματικό κύκλο εργασιών, χωρίς εμπορικά βιβλία, οι θυγατρικές των τραπεζών και αποκτούν εκτελεστο τίτλο σε βάρος μας , και επισπεύδουν πλειστηριασμούς......
Κι έτσι η Ελλάς μας αργά και σταθερά, στις ημέρες μας, σ έναν ακηρυχτο οικονομικό πόλεμο, αλλάζει χέρια κι ιδιοκτήτες......
Αλήθεια πώς θα σας φαινόταν τα παιδιά των παιδιών μας να ζουν σ έναν κόσμο , στον οποίο η ιδιοκτησία της γης θ ανήκει σε τράπεζες και παρατραπεζικα μορφώματα ?????
Τι είδους πολίτευμα θα είχαν άραγε οι πολιτείες στις οποίες οι πολίτες δεν θα έχουν τίποτε ,αλλά στις οποίες όλα θα ανήκουν στις Τράπεζες ????
Και μη μου πείτε ότι σε μια τέτοια πολιτεία εμείς οι άνευ περιουσίας πολίτες θα συνεχίσουμε να είμεθα πολίτες κι όχι σκλάβοι χωρίς προοπτική και μέλλον ...
Δε γράφω αλλά διότι ως άνθρωπος είμαι αισιόδοξη και ειλικρινώς πιστεύω ότι δεν είναι αργά ν αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση δια την χώρα μας , δια την κοινωνία, τις οικογένειές μας ....
__________________________________
Σημειώσις 1 . Εκτιμώ απεριόριστως τους δικαστές που εκτιμούν τον άνθρωπο και τιμούν τον όρκο τους.....
Δεν εκτιμώ τους επίορκους, ανεπαρκείς, εκβιαζΌμενους δικαστές, που βάζουν την υπηρεσιακή τους εξέλιξη υπεράνω κάθε ηθικής αρχής και της ίδιας της εύρεσης της αλήθειας, που εντάχθηκαν να υπηρετούν.....
Σημείωσις 2 . Ένας λόγος , που δεν συμβουλεύω τους εντολείς μου να υπογράφουν ρυθμίσεις με τις fund- ασματικές οντότητες, είναι διότι δια των ρυθμίσεων ΕΞΑΛΕΙΦΕΤΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ... Ήτοι η μη ύπαρξη εμπορικών βιβλίων των funds, αφου΄δια των προσθέτων πράξεων οι διαχειρίστριες εταιρείες σας υποχρεώνουν να υπογράψετε ότι απόδειξη της οφειλής θα αποτελούν τα εμπορικά βιβλία, που τηρούν οι διαχειρίστριες εταιρείες, οι οποίες όμως δεν είναι ούτε δικαιούχοι, ούτε υπόχρεοι της απαιτήσεως, κι έτσι θα αναγνωρίζουμε ημείς εν τοις πράγμασιν , την εικονικότητα των αφανών, fund ασματικών οντοτήτων, των θυγατρικών των τραπεζών.........



 Αθανασία Γεωργοσοπούλου

Η έλλειψη Α.Φ.Μ αυτών των εταιρειών συνηγορεί στην εικονικοτητος των συναλλαγών που τόσο καιρό υποστηρίζω στα δικογραφα μου, ενώ αποδεικνύει όντως τα οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ..
Δε μου αρέσει να περιαυτολογω, αλλά πόσον καιρό γράφω ότι οι μεταβιβάσεις των δανείων έχουν κυρίως ποινικό χαρακτήρα ?????.
Το θέμα είναι να βρεθούν οι εισαγγελείς που δεν θα φοβηθούν να ψάξουν το θέμα και να εκκινήσουν ποινικές διώξεις.....
Τώρα θα μου πείτε να περιμένουμε διώξεις στην κατεχόμενη Ελλάς μας ;;;;
Εδώ δεν υπάρχει έγκλημα που να μην έχει κουκουλωθει ποικιλοτρόπως ...
Ξέρω κύριε Πρωθυπουργε  και το έγκλημα των fund ασματικων οντοτήτων οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος !!!!!
====================

 

Σχόλια