Ποιος άραγε …Έλληνας υπ. Οικονομικών αναγνώρισε το 1964 όλα τα προπολεμικά χρέη της Ελλάδας;

 


Σάββατο βράδυ και σας έχω ετοιμάσει ένα μικρό κουίζ ! Ποιος άραγε …Έλληνας υπ. Οικονομικών αναγνώρισε το 1964 όλα τα προπολεμικά χρέη της Ελλάδας και «έδεσε» την πατρίδα  μας ακόμη μια φορά !!!
Έτσι λοιπόν το έτος 1964,  ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, όχι μόνο αναγνώρισε όλα τα προπολεμικά χρέη της Ελλάδας από το 1881 ,αλλά και με ποσά διπλάσια από την αξία τους !!!!
Στις συμβάσεις διακανονισμού των χρεών της χώρας μας που υπέγραψε ο αποθανών Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ορίστηκε η αποπληρωμή για 42 με 45 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2009, μέχρι δηλαδή να προσφύγει η χώρα στο Δ.Ν.Τ …αλήθεια τη σύμπτωση ;;;;
Αν ο επίτιμος και η συν αυτώ νεοφιλελεύθερη κλίκα, αντιμετώπιζαν με ψυχραιμία και σοβαρή επιστημονική προσέγγιση το ζητούμενο του «ποιος ευθύνεται για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας», τότε θα εντόπιζαν πολλές από τις αιτίες της σημερινής οικονομικής κατάστασης στο μακρινό έτος 1964 !
Εκείνη τη χρονιά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου.
Στο οικονομικό επιτελείο εκείνης της κυβέρνησης μπορεί να εντοπίσει κανείς τη ρίζα του κακού της σημερινής κατάστασης της Ελληνικής οικονομίας, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών και μετέπειτα αποστάτης, χειρίστηκε τη ρύθμιση των προπολεμικών χρεών της χώρας μας !!!
Το θέμα είναι όμως πως τα χειρίστηκε ;;;;
Εκείνη την εποχή και ενώ πάγια θέση της Αριστεράς ήταν η διαγραφή των προπολεμικών χρεών, η κυβέρνηση πιεζόμενη από τα Βρετανικά και Αμερικανικά συμφέροντα, τα οποία πρότειναν επαναδιαπραγμάτευση των χρεών με τέτοιο τρόπο ώστε να μετατραπεί η Ελλάδα από προτεκτοράτο σε κανονική αποικία, ενέδωσε τελικά στις αξιώσεις των φίλων και συμμάχων μας για ακόμη μια φορά !!!
Και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι το 1994 ο ίδιος, από το βήμα της βουλής, είχε εκφράσει τους έντονους προβληματισμού του για το ενδεχόμενο να προσφύγει η χώρα ως ικέτιδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο … τη ειρωνία  !!!!
Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών το 1964 υποθήκευσε το μέλλον της χώρας μας, ένα μέλλον το οποίο είναι πια εφιαλτικό παρόν !!!
Το πως το υποθήκευσε ;;;
Μα αναγνωρίζοντας, μέσω των συμβάσεων, ότι η Ελλάδα θα αποπλήρωνε τα δάνειά της από το 1881 με ποσά διπλάσια από την αξία τους !!!!!!
Οπότε αν θέλει κανείς να αναζητήσει τις αιτίες για το τερατώδες χρέος, το οποίο καταπίνει ήδη την Ελλάδα μας και εμάς τους ίδιους  ( και ξεπερνά το εξωφρενικό ποσό των 420.000.000.000 δολαρίων ) θα πρέπει να ανατρέξει στη θητεία του πατέρα K. Μητσοτάκη την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, αλλά και στις εφημερίδες της εποχής !
Έτσι λοιπόν στις 16 Ιουλίου 1964, ακόμη και η προσκείμενη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη εφημερίδα «Ελευθερία» έγραφε τα εξής:
«Η ονομαστική αξία των χορηγηθεισών νέων ομολόγων εις τους κομιστάς προπολεμικών εσωτερικών δανείων διαπλασιάζεται, ο τόκος αυξάνεται και θεσπίζεται λαχείον. Εν συγκρίσει προς την ρύθμισιν υπό της κυβερνήσεως της ΕΡΕ, δίνονται ήδη 160% επί πλέον» !!!
Και κάτι ακόμα !!!
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης, η οποία μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε και υπερδιπλασίασε το έλλειμμα !!!
Άρα το συγκεκριμένο κουίζ ψάχνει κάποιον να λύσει το ποιος τελικά είναι αυτός που ακόμη και μετά τον θάνατο του , μας έχει δεσμεύσει εσαεί πριν καν έρθουν οι επόμενοι για να μας αποτελειώσουν  ;;;

via  Dimitrios Liamis

===============

Αθανασία Γεωργοσοπούλου


Διαβάστε προσεκτικά τι γράφει η υποτιθέμενη ηλεκτρονική σφραγίδα επικύρωσης .....από τα εμπορικά βιβλία της διαχειρίστριας εταιρείας με την επωνυμία "do value greece"...
Μα καλά διαχειρίστρια δεν είναι η εν λόγω εταιρεία ???
Ως μη υπόχρεη και μη δικαιούχος της απαιτήσεως διατί και ως τι διατηρεί , η φερόμενη ως διαχειρίστρια εμπορικά βιβλία κι εντός αυτών αποσπάσματα κίνησης με την υποτιθέμενη απαίτηση ????
Διατί δεν προσκομίζονται ΠΟΤΕ αποσπάσματα της επίδικου απαιτήσεως απ' τα εμπορικά βιβλία της φερόμενης ως ειδικής διαδόχου, ήτοι της εταιρείας ειδικού σκοπού της αλλοδαπής, τουλάχιστον μετά την υποτιθέμενη απόκτηση της επιδίκου απαιτήσεως ?????
Οι συνάδελφοι, μετά από τόσα δικαστήρια ΞΕΡΟΥΜΕ ....
Εύχομαι να μάθουν γρήγορα κι οι ΔΙΚΑΣΤΕΣ ..ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ....
ΑΡΘΡΑ 138, 180 Α Κ.
_______________________________________________________________________
Η έλλειψη εγγράφου τύπου αποτελεί διαδικαστικό απαράδεκτο της έκδοσης διαταγής πληρωμής , δια το οποίο η δ.π. δεν μπορεί να εκδοθεί κι αν εκδοθεί πρέπει αυτή να ακυρωθεί !!!!!!!
Αυτό είναι και το πιό ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ των υποτιθέμενων τιτλοποίησεων....
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ......
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ 8 ΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ 10 ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΕΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙΣΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ
______________________________________________________________________
ΚΑΛΟ Σ.Κ ΦΙΛΟΙ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!!

 

Σπυρος Νικολαου
ΑΝ ΘΈΛΕΙΣ ΝΑ ΓΊΝΕΙΣ ΗΡΩΑΣ.. ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΉΣΟΥΝ Η ΣΚΛΆΒΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΆΤΟ..ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΤΑΝ ΈΧΕΙΣ ΧΡΌΝΟ ΤΟ ΨΕΦΤΟ ΦΕΚΚΚΚΚ ΤΟΥ 2008 ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΉ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΏΝ... ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΙΑΜΆΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΩΡΊΣ ΕΘΝΙΚΉ ΚΥΡΙΑΡΧΊΑ..

Σχόλια