ΠΕΡΙ "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΣΜΟΥ" ...


Στις 19 Οκτωβρίου του 1944 η Λαμία απελευθερώθηκε απ' τους Γερμανούς. Στις 29 Οκτωβρίου και με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ, στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης έγινε πανηγυρική συγκέντρωση του ΕΑΜ, με παμφθιωτική λαϊκή παρουσία. Από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου "Βούλγαρης" ο Άρης Βελουχιώτης εκφώνησε  ένα μακρύ λόγο, που πέρασε στην ιστορία και τον είδα πριν κάποια χρόνια στο lamiareport [1]. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο λόγος έχει άκρως θετικές αναφορές στην πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια, έννοιες που αργότερα λοιδορήθηκαν, καθώς αναφέρθηκαν σ' αυτές και οι συνταγματάρχες. Αυτές ακριβώς τις έννοιες πολεμά με κάθε τρόπο η ΕΕ και οι ντόπιοι εκπρόσωποί της:


Η έννοια της πατρίδας ενοχλεί, γι' αυτό και οι κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια φέρνουν διαρκώς εξαθλιωμένους Ασιάτες και Αφρικανούς, φθηνό κρέας στη μηχανή "εθνικών εργολάβων" και μεγαλοτσιφλικάδων, μη τυχόν και ανεβούν τα μεροκάματα για τους Έλληνες. Εξαιτίας μάλιστα νόμου του 2023, μας προέκυψαν ...

απ' τον Οκτώβριο διαφημιστικές καταχωρήσεις για προσέλκυση ανειδίκευτων μεταναστών από Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Μπαγκλαντές, Αίγυπτο, Μολδαβία & Γεωργία, τάζοντας βίζα, δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο, διαμονή και μισθούς ανειδίκευτου εργάτη. Τα αντικείμενα εργασίας είναι πολυποίκιλα: γεωργία, κτηνοτροφία, κατασκευαστικές εταιρείες, βιομηχανία, δασεργάτες, προσωπικό ξενοδοχείων, κηπουροί, απ' όλα έχει ο μπαξές!

Η έννοια της θρησκείας ενοχλεί, γι' αυτό και οι κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες στο Ισλάμ. Αυτό που δεν πέτυχαν 500 χρόνια σκλαβιάς απ' τους Οθωμανούς, προσπαθούν οι κυβερνήσεις να το πετύχουν με αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης. Η Ελλάδα ήταν για χιλιετίες φιλόξενος τόπος για όσους ήθελαν να ενσωματωθούν στον Ελληνικό πολιτισμό, ωστόσο πλέον βλέπουμε πολιτισμική αλλοτρίωση.


Τέλος, η έννοια της οικογένειας ενοχλεί πλέον κι αυτή, και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να μας πείσουν πως απ' τον Αδάμ και την Εύα (ή απ' την Πύρρα και το Δευκαλίωνα) προέκυψαν διάφορα φύλα ανθρώπων κι όχι άνδρες και γυναίκες. Κάποτε τα παιδιά μεγάλωναν μαθαίνοντας στο Δημοτικό την έννοια της οικογένειας όπως στην πρώτη εικόνα: πατέρας/άνδρας, μητέρα/γυναίκα, παιδιά και γιαγιά. Πλέον, στο όνομα ενός δήθεν "δικαιωματισμού", ενάντια στην αδυσώπητη βιολογική πραγματικότητα, προωθούν τεκνοθεσία σε "οικογένειες" ομοφύλων. Όμως είναι άλλο πράγμα ο σεβασμός στο δικαίωμα στη διαφορετικότητα κι άλλο πράγμα η κατασκευή αποκλίσεων με την ευλογία της πολιτείας. Ως εδώ!

[1] http://www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/76224-san-simera-o-istorikos-logos-tou-ari-velouxioti-sti-lamia

 

Σχόλια