Μια μικρή βοήθεια για την επιλογή τιμολογίου για το ρεύμα...

--------------------

------------------

 =================

Η ενημέρωση των παρόχων, η ενόχληση Σκυλακάκη και η χοντρή κυρία...

Είναι σαφές ότι ο Υπουργός Περιβάλλοντος έχει επενδύσει πολλά στο «πράσινο τιμολόγιο» προκειμένου να μην υπάρξει έντονη δυσαρέσκεια των καταναλωτών από την 1η Ιανουαρίου όταν και τελειώνουν τα έκτακτα μέτρα και οι επιδοτήσεις στο ρεύμα. Είναι σαφές επίσης ότι το πράσινο τιμολόγιο έχει γίνει κόκκινο πανί για τους προμηθευτές ρεύματος, οι οποίοι εκτιμούν ότι αυτό το τιμολόγιο από τη φύση του, λόγω του ότι ενσωματώνει ρίσκο πρόβλεψης και κόστος «χετζαρίσματος», θα είναι ακριβότερο από το κυμαινόμενο.

Όπως διαβάσατε, κάποιοι πάροχοι επικοινώνησαν ήδη στους πελάτες τους την εκτίμησή τους αυτή, στηρίζοντάς την μάλιστα με νούμερα και ποσοστά που προκύπτουν από την προσομοίωση του νέου μοντέλου στα δεδομένα του 2023.

Μου μεταφέρεται αρμοδίως ότι ο κ. Σκυλακάκης είναι πολύ ενοχλημένος με την τακτική αυτή κάποιων εταιρειών και θεωρεί ότι πρέπει η ΡΑΑΕΥ να επιληφθεί του θέματος και να παρεμβαίνει όταν υπάρχουν παραπλανητικές ενημερώσεις εκ μέρους των προμηθευτών. Έχει, δε, την άποψη, ότι οι καταναλωτές δεν χρειάζεται να βιαστούν να αποφασίσουν αφού την 1η Ιανουαρίου οι πάροχοι είναι υποχρεωμένοι να δώσουν τις πραγματικές τιμές τους επί των οποίων μπορεί να γίνει εύκολα η σύγκριση.

Τέλος πάντων, στον κόσμο της όπερας υπάρχει μια φράση που λέει, (όσο μας επιτρέπεται να το λέμε λόγω πολιτικής ορθότητος) πως «τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία». Και η χοντρή κυρία στην προκείμενη περίπτωση είναι η ΔΕΗ που κατέχει το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό της οικιακής και επαγγελματικής κατανάλωσης. Από τα τιμολόγια που θα ανακοινώσει η δεσπόζουσα επιχείρηση εξαρτώνται όλα...

 


Σχόλια