Συνταξιούχος αγρότισσα από το Μεσολόγγι δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ

Με ένα καινούργιο ασθενοφόρο ενισχύθηκε σήμερα το ΕΚΑΒ Μεσολογγίου.

Το ασθενοφόρο, που τέθηκε ήδη σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, δεν αποτελεί προμήθεια του υπουργείου ή άλλου κρατικού φορέα αλλά δωρεά της κυρίας Αθηνάς Παπαχρήστου, από το Μεσολόγγι. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η κυρία Αθηνά που ούτε επιχειρηματίας είναι ή ήταν, ούτε προέρχεται από οικονομικό «τζάκι», αλλά είναι μια συνταξιούχος αγρότισσα που ζει στο Μεσολόγγι δώρισε το ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ με τον όρο ότι αυτό θα καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του νοσοκομείου Μεσολογγίου.

  •  Το ασθενοφόρο αυτό δεν αποτελεί αποτέλεσμα προμήθειας του υπουργείου ή άλλου κρατικού φορέα αλλά δωρεά της κυρίας Αθηνάς Παπαχρήστου, από το Μεσολόγγι.

Η κυρία Αθηνά που ούτε επιχειρηματίας είναι ή ήταν, ούτε προέρχεται από οικονομικό «τζάκι», αλλά είναι μια συνταξιούχος αγρότισσα που ζει στο Μεσολόγγι δώρισε το ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ με τον όρο ότι αυτό θα καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του νοσοκομείου Μεσολογγίου.

«Χρειάστηκε πολλές φορές η διακομιδή μου στο νοσοκομείο της Πάτρας. Συνήθως δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο και μια φορά που υπήρξε αυτό έπαθε βλάβη στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και μετακινήθηκα με ΤΑΞΙ.

Έτσι αποφάσισα να αγοράσω ένα ασθενοφόρο και να το διαθέσω στο νοσοκομείο για να καλύπτει τις ανάγκες των συμπολιτών μου» δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η κυρία Αθηνά.


Αξίζει να τονιστεί ότι το μόνο «αντίδωρο» που ζήτησε χαριτολογώντας, η κυρία Αθήνα είναι όταν διέρχεται έξω από το σπίτι της το συγκεκριμένο ασθενοφόρο να χτυπά την σειρήνα!

Παρόντες σήμερα στη λιτή εκδήλωση για την παράδοση από την ίδια του ασθενοφόρου ήταν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης και η διοικήτρια του νοσοκομείου Μεσολογγίου, Ελένη Φιλιπποπούλου, η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Πάτρας, Αγ. Κανελλοπούλου, και στελέχη του ιδρύματος. 

==============


 

Blogger: .. αυτά όταν οι "ελίτ" αυτής της χώρας φιγουράρει χωρίς ντροπή σε λίστες απόκρυψης κλοπιμαίων... «Λίστα Λαγκάρντ», Panama Papers, Pandora Papers, offshore εταιρείες στο Παναμά, στα νησιά Κέιμαν ....κ.ά.

Η αγρότισσα - ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ κ. Αθηνά Παπαχρήστου δίνει το στίγμα της Ελληνίδας και απαντά σε μια Κυβέρνηση που εύκολα βρίσκει 200.000.000 (διακόσια εκατομμύρια) για να "επικοινωνίσουν "το έργο της! τα εξωνημένα ΜΜΕ. 

Διακόσια εκατομμύρια για τα κανάλια και τους δημοσιογράφους, όταν με το ένα δέκατο αυτών των χρημάτων (1/10=20.000.000) θα μπορούσαν να αγορασθούν  τουλάχιστον 307 καινούργια ασθενοφόρα, σαν αυτό που χάρισε η κ. Αθηνά!

Η κ. Αθηνά βιώνει την ύπαρξή της μέσα στη ύπαρξη μια κοινωνίας, μιας κοινότητας όταν η θλιβερή πολιτικο-οικονομική ελίτ της χώρας κρύβει τα ... κλοπιμαία της σε διάφορες εξωχώριες εταιρίες, αδιαφορώντας για τον τόπο.

Aλλά τι να λέμε, το πράγμα βρωμάει χρόνια τώρα...

===========

Με τα δικά της λόγια: "Να έχεις τον άρρωστο και να μην υπάρχει ασθενοφόρο για να τον σώσει; Αυτά έπρεπε να τα είχαν κάνει οι μεγάλοι, οι υπουργοί. Αυτά τα χρήματα που έδωσα είναι χρήματα που βγήκαν από σκληρή δουλειά και κόπο. Ήμουν ορφανή από μικρή. Είχα κι ένα χωραφάκι και το πούλησα κι αυτό, για να συμπληρωθούν τα χρήματα για το καινούργιο ασθενοφόρο. Τι να το κάνω εγώ το χωράφι αν ο άνθρωπος υποφέρει και δεν μπορεί να πάει στο γιατρό; . . . 'Μια μέρα θα πεθάνω', είπα. 'Τι να το κάνω το λιοστάσι; Θα πάρω το ασθενοφόρο, να εξυπηρετεί τους φτωχούς, τους ταλαίπωρους και τους αρρώστους' ".
Η ίδια, όταν ρωτήθηκε αν, μετά τη δωρεά αυτή, φοβάται μήπως αφεθεί αβοήθητη (μη έχοντας πια τα αναγκαία χρήματα) σε περίπτωση που ασθενήσει, απάντησε αφοπλιστικά ότι έχει τον Χριστό και την Παναγία μαζί της -- τι να φοβηθεί; . . .
 
==============

..δείτε τώρα - με θέμα αντιθέσεις - το σούργελο  που σιτίζεται ανελλιπώς  εν παντί τρόπω  από τη στιγμή που γεννήθηκε να  τρέχει να αγοράσει διυλιστηρίου της Lukoil στη  Σικελία... Τι να το κάμνεις μωρή, όταν ούτε ο ...δονητής σου δεν σε θέλει!

 ======================

MEGA - BAR - ON

  • Κάποτε, πολύ παλιά, οι εύποροι αυτού εδώ του τόπου αισθάνονταν ιερή την υποχρέωση να προσφέρουν εις ανταπόδοση κάτι από όσα πολλά και δαψιλή κέρδισαν από την πατρίδα. Το αισθάνονταν ως χρέος τιμής και ως κοινωνικό καθήκον του ενός απέναντι στο σύνολο. Επίσης, διαπνέονταν από την υγιή φιλοδοξία το όνομά τους να παραμείνει στο διηνεκές συνδεδεμένο με κάποιο κοινωφελές ίδρυμα, ένα νοσοκομείο, μια πινακοθήκη, ένα θεσμό υποτροφιών και όχι με σκάνδαλα, κοινωνικές αδικίες ή αλαζονική επίδειξη του πλούτου. Αυτή η αρετή του "καλού ονόματος" μετά θάνατον ονομαζόταν "υστεροφημία" και εξέφραζε έναν πανάρχαιο, πλην επίκαιρο έως πρόσφατα κώδικα αξιών.
    Αν θέλετε, την παρόρμηση αυτή αναζωπύρωναν, ενδεχομένως τύψεις για τα μέσα τα οποία μετήλθαν εκείνοι οι άνθρωποι της δύναμης ώστε να αποκτήσουν τον πλούτο που κατείχαν. Άρα, τους ενδιέφερε περισσότερο να μείνουν στη μνήμη των ανθρώπων ως "ευεργέτες" και ουχί ως σκανδαλοθήρες, σκανδαλοποιοί και εκμεταλλευτές της συγκυρίας ή του μόχθου άλλων.

  • Αυτά συνέβαιναν κάποτε και αφορούσαν τα ονόματα του Γ. Αβέρωφ, του Μαρασλή, των αδελφών Ζάππα, του βαρώνου Σίνα, για να φτάσουμε στην εποχή του Αρ. Ωνάση ή του Γ. Λάτση. Άνθρωποι που κέρδισαν πολλά και αισθάνονται ένα είδος εθνικής οφειλής προς αυτόν εδώ τον, τόσο συχνά, καθημαγμένου τόπο από εμφυλίους, κατοχές. Μεταναστεύσεις, καταστροφές κ.λ.π. Ήταν τότε που το επίθετο "εθνικός" προσπόριζε τιμή και υπερηφάνεια σε όποιο ουσιαστικό του και δεν απαξιωνόταν ως σωβινιστικό, πατριδοκαπηλικό ή απλώς παρωχημένο. 

    Και σήμερα;
    Α, σήμερα οι κάτοχοι του πλούτου αισθάνονται και δρουν ως κατακτητές του τόπου, οι οποίοι δεν οφείλουν σε κανένα τίποτε, δεν τους περιστέλλει ουδείς ηθικός ή ποινικός νόμος, ενώ η πολιτεία - ή μήπως και το πολίτευμα;- είναι άθυρμα στα επιδέξια - καλύτερα αμφιδέξια - χέρια τους.

  • Είναι αυτοί που ως κάτοχοι των ηλεκτρονικών ΜΜΕ ηδονίζονται να προπαγανδίζουν μια γυάλινη εικονική Ελλάδα, στην οποία πρωταγωνιστούν σκυλοντίβες, ροζ ιστορίες, υστερίες celebrities, με άλλα λόγια, όλο το σακχαρόπηκτο, υπερφουσκωμένο τίποτε που συγκροτεί τα περιώνυμα- ή μήπως ιδιώνυμα; - δελτία ειδήσεων. Τα οποία πάντως θα ήταν εντιμότερο να αποκαλούνται δελτία συσκοτίσεων, παραπληροφόρησης και συστηματικής προπαγάνδας του χυδαίου.

  • Ας το πούμε απλά: Η τηλεόραση, λόγω της ληθαργικής της δύναμης και της μαγγανείας των εικόνων που παράγει, δημιουργεί σοβαρότατο εθισμό - κάτι σαν ναρκωτικό - ιδιαίτερα σε άτομα μειωμένων αντιστάσεων: σε νέους απαίδευτους, απληροφόρητους. Παράλληλα, λειτουργεί ως ύπατος "προαγωγός" αξιών, δημιουργεί ιδεολογία, παράγει πρότυπα, επιβάλλει συμπεριφορές, προτείνει αισθητική. Η τηλεόραση, ενώ θα μπορούσε να είναι δραστικότατο όπλο πολιτισμού και παιδείας, λειτουργεί σαν αργό αλλά δραστικότατο δηλητήριο.
    Να γιατί υπαινίχτηκα πιο πάνω ευθύνες των ιδιοκτητών της. 

    Άνθρωποι που έχουν καταστεί ηγεσία αυτού του τόπου σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο είναι ανεπίτρεπτο να προσφέρουν στον τόπο εις ανταπόδοσιν Bar και οργουελικούς Big Brother. 

    Είναι ανεπίτρεπτο το κέρδος και η λατρεία του Μαμμωνά να τους σπρώχνει ώστε να ταϊζουν σκουπίδια, "ψυχαγωγώντας", δηλαδή εκμαυλίζοντας τη νεολαία και όσους αδυνατούν να αντισταθούν.

  • Αλήθεια, σας ρωτώ, πως συνυπάρχουν Μέγαρο και Bar;
    Εκτός κι αν όλα συμψηφίζονται γλυκά ή αν business is business ή - ακόμα χειρότερα - αν και ο πολιτισμός δεν είναι παρά μία ακόμα "μπίζνα".

    Μάνος Στεφανίδης
    Διευθυντής του Μουσείου Φρυσίρα (Από τον ΕΠΕΝΔΥΤΗ 16-17/3/2002)


==================

Σχόλια