Λογοκρισία, Παραπληροφόρηση και Διαπλοκή α λα USA


Giorgos Tsokanas

Η NewsGuard, μια εταιρεία που ισχυρίζεται ότι βαθμολογεί το επίπεδο «αξιοπιστίας» των μέσων ενημέρωσης και ως εκ τούτου επηρεάζει σημαντικά τα έσοδα από τις διαφημίσεις, μηνύθηκε (μαζί με τη διοίκηση Biden) από την Consortium News, η οποία κατήγγειλε επίσης και τη Διοίκηση Cyber ​​του Πενταγώνου για σύναψη σύμβασης με τη NewsGuard για να εντοπίζει, να αναφέρει και να συνοψίσει κάθε αναφορά των αμερικανικών ΜΜΕ που διαφωνούν με τις επίσημες θέσεις των ΗΠΑ για την εξωτερική πολιτική.
Σύμφωνα με την καταγγελία, το NewsGuard ενεργεί από κοινού ή σε συνεννόηση με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να εξαναγκάσει τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς να αλλάξουν απόψεις σχετικά με την Ουκρανία, τη Ρωσία και τη Συρία και έχει επιβάλει λογοκρισία και καταστολή απόψεων σε όσους αποκλίνουν από τις πολιτικές των ΗΠΑ και των συμμάχων της.
Το Consortium News σημειώνει επίσης ότι το NewsGuard έχει χαρακτηρίσει το σύνολο των 20.000+ άρθρων του Consortium News ως «αναξιόπιστα» με βάση μόνο έξι άρθρα με τα οποία διαφώνησαν! Είναι ακριβώς το ίδιο που έκαναν και με το ZeroHedge και άλλα ανεξάρτητα μέσα!
Το NewsGuard με τη χρήση λογισμικού στοχοποιεί ειδησεογραφικούς ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων και των 20.000+ άρθρων του Consortium News και των βίντεο που έχουν δημοσιευτεί από το 1995, με προειδοποιήσεις: ⚡️"Προχωρήστε με Προσοχή"⚡️, λέγοντας στους συνδρομητές του NewsGuard ότι το Consortium News παράγει "παραπληροφόρηση", "ψευδές περιεχόμενο" και είναι Οργανισμός μέσων ενημέρωσης "αντι-ΗΠΑ", παρόλο που το NewsGuard διαφώνησε μόνο με 6 συνολικά άρθρα του Consortium News και κανένα από τα βίντεό του.
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης Trump, Mike Benz, ανέφερε στο X ότι ο συνιδρυτής της Wikipedia, Jimmy Wales, είναι σύμβουλος του NewsGuard και ότι αυτή η οργάνωση νταβατζήδων συνωμοτούν ώστε να πείσουν τις κυβερνήσεις να μεθοδεύουν την χρεοκοπία κάθε εναλλακτικού μέσου ενημέρωσης.
Το NewsGuard συνεργάστηκε και με την ΕΕ σχετικά με τον νέο κώδικα παραπληροφόρησης.
Σύμφωνα με το Uncover DC, το NewsGuard έχει συμβόλαια με το Υπουργείο Άμυνας, τον WHO, τη Pfizer, τη Microsoft & την AFT.
Οι συν-διευθύνοντες σύμβουλοι Steven Brill και Gordon Crovitz ισχυρίζονται ότι το NewsGuard είναι ο « βιβλιοθηκάριος του Διαδικτύου» και ότι δημιουργήθηκε ειδικά για να αξιολογεί τη διαδικτυακή δημοσιογραφική ακεραιότητα!
Ο Steven Brill αναφέρει ότι το NewsGuard παρέχει υπηρεσίες που «εξηγούν στους ανθρώπους τα σχετικά περί της αξιοπιστίας των ειδήσεων και το ιστορικό όσων τους τροφοδοτούν με ειδήσεις.
Σύμφωνα με το MintPressNews , ο συν-διευθύνων σύμβουλος Gordon Crovitz κατείχε πολλές θέσεις στον Dow Jones και τη Wall Street Journal και τελικά έγινε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του πρώτου και εκδότης του δεύτερου προτού πουληθούν και οι δύο στην News Corp του Rupert Murdoch το 2007. Είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Business Insider, το οποίο έχει λάβει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια από τον ιδιοκτήτη της Washington Post Τζεφ Μπέζος τα τελευταία χρόνια.
Οι συμμαχίες του Crovitz ενδέχεται να ευθύνονται για τις ευνοϊκές βαθμολογίες 100 του οργανισμού για το WSJ και την Washington Post. Είναι επίσης συνεργάτης σε βιβλία που εκδόθηκαν από το American Enterprise Institute και το Heritage Foundation, τα οποία έχουν επίσης ευνοϊκή βαθμολογία από το NewsGuard.
Οι διευθυντές, οι σύμβουλοι και οι επενδυτές του NewsGuard είναι ένα ενδιαφέρον καστ χαρακτήρων. Ένας από τους επενδυτές, η Publicis Groupe, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος όμιλος επικοινωνιών στον κόσμο. Η Publicic φέρεται να έχει σκιώδεις δεσμούς με τη Σαουδική Αραβία. Η Pfizer και η Bayer/Monsanto είναι δύο από τους κορυφαίους πελάτες της. Πολλοί από τους συμβούλους/διευθυντές είναι πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, μεγιστάνες του θεάματος και δημοσιογράφοι που συνδέονται με πρακτορεία γνωστά για την παραγωγή ψευδών ειδήσεων.
Μερικοί από τους σύμβουλους της NewsGuard είναι 👉ο Michael Hayden (πρώην διευθυντής της NSA και της CIA και αρχιτέκτονας του μυστικού προγράμματος κατασκοπείας του Τζορτζ Μπους), 👉ο Tom Ridge (πρώτος Διευθυντής του Γραφείου Εσωτερικής Ασφάλειας μετά την 11η Σεπτεμβρίου) κι ο 👉Richard Stengel (πρώην ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών επί Ομπάμα)
  • =================
    🔴Την ίδια ώρα που παρακολουθούμε την ενορχήστρωση του χάους απο και τις καλά «δημοκρατικές» ηγεσίες μας, συμβαίνουν παράλογα γεγονότα που τις πρακτικές τους συναντάς μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα.
    🔴 Υπουργός της γαλλικής κυβέρνησής κατηγόρησε στιγμάτισε και στη συνέχεια εκβίασε απο τηλεοράσεως, τον ποδοσφαιριστή Καρίμ Μπενζεμά, επειδή στην νέα ισραηλοπαλαιστηνιακή σύρραξη, διαχώρισε τη στάση του από το μαντρί και δεν συντάχθηκε με το αφήγημα της ενιαίας σκέψης.
    (To bullying (εκφοβισμό) βίωσαν και μάλιστα και απο "προοδευτικές" δυνάμεις κι όσοι κατά την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόλμησαν να εκφράσουν μια διαφορετική άποψη ή να κρατήσουν μια διαφορετική στάση).
    🔴Παράλληλα με την αποδόμηση του Μπενζεμά, στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας επιχειρούσαν εκατοντάδες άνθρωποι να διαδηλώσουν υπερ της Παλαιστινίων. (Όχι υπερ της Χαμάς, όπως θα επιχειρήσουν να πείσουν οι κυρίαρχες δυνάμεις, αλλά υπέρ του πολύπαθου, βασανισμένου και φυλακισμένου επί δεκαετίες λαού των Παλαιστινίων.)
    🔴Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, επειδή έτσι το αποφάσισε ο υπουργός εσωτερικών και οι εντολοδόχοι του, απέτρεπαν με δακρυγόνα και αστυνομική βία τον κόσμο να διαδηλώσει μέχρι που το Διοικητικό Δικαστήριο, επέτρεψε τη διαδήλωση η οποία εξελίχθηκε χωρίς κανένα σοβαρό επεισόδιο.
    🔴Εκείνο όμως που ξεπερνά κάθε σκεπτόμενο, είναι πως στη Γαλλία του διαφωτισμού, ο πνευματικός κόσμος, οι διανοούμενοι, οι άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων που κάποτε άλλοτε θα ύψωναν τη φωνή τους στον παραλογισμό...μας τελείωσαν.
    🔴Ο φόβος που καλλιεργεί με όλα τα μέσα μια συγκεκριμένη, διαπλεκόμενη και επικίνδυνη κάστα παγκοσμίως, φυλάει τα έρμα καθώς με τη χειραγώγηση, την παραπληροφόρηση και προάγοντας άκρως διεφθαρμένες, τυχοδιωκτικές έως παρανοϊκές προσωπικότητες σε ανώτατα αξιώματα και θεσμούς, κατάφερε να καταστρέψει σχετικά υγιής κοινωνίες, κοινωνικούς ιστούς, κριτική σκέψη και νεολαία – δηλαδή το αύριο.
    🔴Ο εχθρός για αυτούς δεν είναι ένας ιός, ο εχθρός για αυτούς δεν είναι ο διχασμός, δεν είναι η διαστροφή, το ψέμα, η καταστροφή, οι αιματοχυσίες, οι γενοκτονίες οι πόλεμοι οι εθνοκαθάρσεις, το βρώμικο χρήμα, ο τυχοδιωκτισμός, η επικίνδυνη πλευρά της τεχνολογικής εξέλιξης, δεν είναι η Ρωσία, το Ισραήλ, η Κίνα, η Χαμάς, η Ουκρανία, οι τζιχαντιστες. Αντιθέτως είναι τα εργαλεία τους.
    🔴Ο εχθρός για αυτούς είναι ο Ανθρωπος, η φύση του και η ευημερία του. Θεωρούν εαυτόν παντοκράτορα και παντοδύναμο.
    Η ανθρωπότητα όμως δεν διένυσε 2000 χρόνια εξέλιξης για ένα άδοξο τέλος.
     ========================
    – Το έμαθες; Θα θεωρείται «αιρετικός», όποιος δεν ασπάζεται την «κλιματική αλλαγή».
    – Αυτό είναι το νέο μέλλον που γυρίζει στον Μεσαίωνα, όσους «πιστούς» αποδεχτούν τον κόσμο τούτο τον προσωρινό.
    – ...
    – Κι όπως το βλέπω, τον έχουν ήδη κιόλας εμβολιαστεί, για να είναι μέρος της ανυπαρξίας του!
    – «Φοβούνται», λέει, «γενική αποσταθεροποίηση»...
    Όταν αυτοί, που το λένε αυτό, έκαναν το σόου των «δίδυμων πύργων» για να καταλάβουν τα μη ελεγχόμενα κράτη του Ιράκ, της Λιβύης και της Συρίας, μέσω της «Αραβικής Άνοιξης» που κατέληξε σήμερα σε Αραβικός χειμώνας, ώστε να τα προσαρτήσουν στο στρατόπεδό τους, ήταν όλα καλά!
    – Τί εννοείς;
    – Όλα αυτά που γίνονται μέσω της προβοκάτσιας της Χαμάς, είναι η απάντηση του αντίπαλου δέους μπροστά σε αυτό που δεν θέλουν να έρθει!
    – Για την Ελλάδα υπάρχει κάτι νέο;
    – Πάντα υπάρχει κάτι νέο, αλλά δεν θα το ακούς ποτέ από την τηλετύφλωση των στημένων παχουλών ή δυσκοίλιων «αρσενικών», όσο και νευρικών ή αγάμητων κι ανέραστων «θηλυκών» δημοσιογράφων.
    – Χτες την ημέρα του ΟΧΙ του Ιω. Μεταξά, που αρνήθηκε τον Φασισμό ως Έλλην Πατριώτης στις κρίσιμες και ιερές ώρες του καθήκοντος, και την επομένη, τον ακολούθησε σύσσωμος ο απλός ελληνικός λαός συμπεριλαμβανομένου και του πνευματικού του μέρους, στα βουνά της Βόρειας Ηπείρου, χτες, ο πορδηπουργός σας παρέδωσε και επισήμως τα κατειλημμένα και αφοπλισμένα προς τούτο ελληνικά νησιά στην Τουρκία. Αλλοίμονο στα προϊόντα του, και στην «μαστίχα της Χίου»!
    – Η Ελλάς που βρίσκεται σε όλα αυτά;
    – Η Ελλάς ως Αποικία (ΕΕ) και Προτεκτοράτο (ΝΑΤΟ) συγχρόνως, πάντα (θα) βρίσκεται στην λανθασμένη πλευρά της ιστορίας, γι’ αυτό άγεται και φέρεται το πτώμα της υπό τον Κατακτητή (Συμμαχίες), τον Ιδιοκτήτη (Τραπεζίτες) και των Μισθοφόρων (αγνώστου προέλευσης Πράκτορες των Πρεσβειών, ελληνόφωνοι Πολιτικοί και όμαιμοι Κοτζαμπάσηδες), που (ανα)ζητούν ως προμήθεια τον μισθό των υπηρεσιών τους.
    – ...
    – Δίχως να τους καίγεται καρφί, για το αν καίγονται, είτε αν πνίγονται ή αν πεινάνε και κάποιο χειμωνιάτικο βράδυ βρεθούν πρόσφυγες στον τόπο τους οι λοιποί «Έληνες» Μαλλάκες, που ψυχαγωγούνται από τους ψυχοπαθείς και χαπακωμένους «ήρωες» της τηλετύφλωσης υπό τους ήχους της «ειρήνης».
     =====================
    Ερώτημα προς τους φίλους με τις ισραηλινές σημαίες στα προφίλ τους: Θα έπρεπε το Ισραήλ να γίνει ένα δημοκρατικό κράτος, το οποίο θα προσδιορίζεται με βάση το σύνολο των πολιτών του, αντί να βλέπει τον εαυτό του σαν να ανήκει στο σύνολο του εβραϊκού λαού; Πρόκειται για ένα απολύτως θεμιτό ερώτημα, το οποίο δεν κρύβει κανέναν αντισημιτισμό. Πιστεύω μάλιστα, ότι όταν κάποιοι ισχυρίζονται το αντίθετο, απλώς συμβάλλουν στην αυξανόμενη σύγχυση.
    (Στο μεταξύ, οι άμαχοι της Γάζας εξοντώνονται με κάθε δυνατό τρόπο. Άλλη μια ντροπή της ανθρωπότητας!)

     
     

Σχόλια