Tο μανιφέστο του υπό ίδρυση αριστερού κόμματος της Sahra Wagenknecht στη Γερμανία.

Panagiotis Iatrakis

Διάβασα το μανιφέστο του υπό ίδρυση αριστερού κόμματος της Sahra Wagenknecht στη Γερμανία, και παραθέτω μερικά αποσπάσματα. Καλό θα ήταν να το τρίψετε στη μούρη του αμερικανόφερτου μαλάκα σας που κάνει τον αριστερό, για να δει πως αρθρώνεται ο αριστερός λόγος, ξεκάθαρα, αταλάντευτα, χωρίς υπεκφυγές, αναμασήματα και γενικότητες. Αν και είμαι βέβαιος πώς ούτε ο ίδιος πιστεύει ότι είναι αριστερός. Μόνο μερικοί φαντασμένοι έχετε απομείνει να το πιστεύετε
-----------
«Η χώρα μας δεν είναι σε καλή κατάσταση.
Για χρόνια η κυβέρνηση παρακάμπτει τις επιθυμίες της πλειοψηφίας, αντί να ανταμείβει την εργασία, υπήρξε αναδιανομή από τους σκληρά εργαζόμενους στους 10.000 κορυφαίους.
Αντί να επενδύσουν σε ένα καλό κράτος και καλές δημόσιες υπηρεσίες, οι πολιτικοί εξυπηρέτησαν τις επιθυμίες ισχυρών λόμπι, αδειάζοντας έτσι τα δημόσια ταμεία.
Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο κράτος και δεν αισθάνονται πλέον ότι εκπροσωπούνται από κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα.
[...]
Δεδομένου ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία και η υποτιθέμενη πολιτική για το κλίμα έχουν κάνει την ενέργεια ξαφνικά ακριβότερη, η χώρα μας απειλείται με την απώλεια σημαντικών βιομηχανιών και εκατοντάδων χιλιάδων καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.
[...]
Κυρίαρχες μεγάλες εταιρείες, αυταρχικοί χρηματοπιστωτικοί όμιλοι όπως η Βlackrock και επεμβατικά ψηφιακά μονοπώλια όπως η Αmazon, η Alphabet, το Facebook, η Microsoft και η Apple έχουν αναδυθεί επιβάλλοντας «διόδια» σε όλους τους άλλους συμμετέχοντες στην αγορά, υπονομεύοντας τον ανταγωνισμό και καταστρέφοντας τη δημοκρατία.
[...]
Αγωνιζόμαστε για μία καινοτόμα οικονομία με δίκαιο ανταγωνισμό, καλά αμειβόμενες, ασφαλείς θέσεις εργασίας, υψηλό μερίδιο των εργαζομένων στη δημιουργία βιομηχανικής αξίας, ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και μία ισχυρή μεσαία τάξη. Για να το επιτύχουμε αυτό, θέλουμε να περιορίσουμε την ισχύ της αγοράς και να αποδυναμώσουμε τις κυρίαρχες επιχειρήσεις.
[...]
Ως μία χώρα που είναι ισχυρή στις εξαγωγές και φτωχή σε πρώτες ύλες, η Γερμανία χρειάζεται μία εξωτερική οικονομική πολιτική που θα εστιάζει σε σταθερές εμπορικές σχέσεις με όσο το δυνατόν περισσότερους εταίρους αντί για νέα μπλοκ και κλιμακούμενες κυρώσεις, και η οποία θα διασφαλίζει τον εφοδιασμό μας με πρώτες ύλες και φθηνή ενέργεια.
[...]
Ο τυφλός ακτιβισμός και τα απερίσκεπτα μέτρα δεν βοηθούν το κλίμα αλλά θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική μας υπόσταση, κάνουν τη ζωή των ανθρώπων πιο ακριβή και υπονομεύουν την αποδοχή της κοινής γνώμης για λογικά μέτρα προστασίας του κλίματος.
[...]
Απορρίπτουμε την αποστολή Γερμανών στρατιωτών σε διεθνείς πολέμους καθώς και τη στάθμευσή τους στα ρωσικά σύνορα ή στη θάλασσα της νότιας Κίνας.
Μία στρατιωτική συμμαχία, το ΝΑΤΟ, της οποίας η ηγετική δύναμη -οι ΗΠΑ- έχει εισβάλει σε πέντε χώρες τα τελευταία χρόνια κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και έχει σκοτώσει πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους, προκαλεί αισθήματα απειλής και αμυντικές αντιδράσεις συμβάλλοντας έτσι στην παγκόσμια αστάθεια. Η Ευρώπη χρειάζεται μία σταθερή αρχιτεκτονική ασφαλείας η οποία μακροπρόθεσμα θα πρέπει να περιλαμβάνει και τη Ρωσία. H χώρα μας αξίζει μία πολιτική με αυτοπεποίθηση που θέτει την ευημερία των πολιτών της στο επίκεντρο και καθοδηγείται από τη συνειδητοποίηση ότι τα συμφέροντα των ΗΠΑ είναι πολύ διαφορετικά από τα δικά μας συμφέροντα».
==========
H Sara και η Ελληνική χρεοκοπία

Σχόλια