L’Opinion : Αν είσαι λευκός είσαι αναγκαστικά ρατσιστής !

Στην Καλιφόρνια επικρατεί αναστάτωση στα community college, ιδρύματα αντίστοιχα των δημόσιων πανεπιστημίων μας. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς, οι καθηγητές έλαβαν μία εγκύκλιο με τους νέους κανονισμούς των πανεπιστημιακών αρχών σχετικά με «την διαφορετικότητα, την ισότητα και και την συμπεριληπτικότητα».
Οι 61.000 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι της Πολιτείας έλαβαν οδηγίες για τη στάση που πρέπει να τηρούν απέναντι στους μαθητές και, στο περιεχόμενο των μαθημάτων τους, σε θέματα φύλου και εθνοτικής προέλευσης. Τους ζητείται να υιοθετήσουν μια αντιρατσιστική προοπτική. Τα δύο τρίτα των φοιτητών σε αυτά ιδρύματα προέρχονται από μειονότητες ενώ η πλειοψηφία των δασκάλων είναι λευκοί.
Οι ακαδημαϊκές αρχές συνιστούν αυτοκριτική από τους καθηγητές. Πρέπει να «εκδηλώνουν μια διαρκή επίγνωση των φυλετικών, κοινωνικών και πολιτισμικών ταυτοτήτων και των δομών καταπίεσης και περιθωριοποίησης που προκύπτουν από αυτές». Τους ζητούν να εξετάσουν τις προκαταλήψεις τους και το κακό που προξενούν από τη συμπεριφορά τους.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όποιος καθηγητής δηλώνει ότι «δεν είναι ρατσιστής» απλώς «αρνείται να το παραδεχτεί». Όποιος ισχυρίζεται ότι ασκεί διδασκαλία βασισμένη στην αξιοκρατία απλώς ενισχύει την κυρίαρχη ιδεολογία και «προστατεύει τα προνόμια των λευκών». » Ο λευκός δάσκαλος είναι εξ ορισμού ένα ρατσιστικό κάθαρμα που βλάπτει τους μαθητές.
Η προαγωγή των καθηγητών θα εξαρτάται πλέον από την αυτοκριτική. Θα πρέπει να επιδείξουν την προσωπική τους πρόοδο χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα παραδείγματα. Οι Ερυθροί Χμερ δεν ζητούσαν τόσα πολλά. Είναι πολύ εύκολο να ξεφορτωθείς έναν καθηγητή «ακυρώνοντας τον» (cancel culture) : αρκεί να γράψεις στα κοινωνικά δίκτυα ότι δεν έχει κάνει την αυτοκριτική του και τον τελειώνεις.
Εξι καθηγητές που υποστηρίζονται από μία Ενωση για την υπεράσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας διαμαρτυρήθηκαν ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να τους τιμωρήσει για την άρνησή τους να υποστηρίξουν μια ιδεολογική άποψη», μεταξύ των πιο αμφισβητούμενων στην αμερικανική κοινωνία και επικαλούνται το First Amendement για την ελευθερία της έκφρασης.
Ενας από τους καθηγητές εξηγεί : «Διδάσκω χημεία, πώς πρέπει να ενσωματώσω την έννοια της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στα μαθήματά μου; Ποια είναι η αντιρατσιστική οπτική για την ατομική μάζα του βορίου; » Φαίνεται αρκετά προφανές ότι η αντίθεση μεταξύ πρωτονίων και ηλεκτρονίων είναι ρατσιστική ενώ η συστημική καταπίεση των φτωχών νετρονίων τα οδηγεί σε περιθωριοποίηση.
L’Opinion
19/10/23

 via Babis Georges Petrakis

--------------------

 Takis Psa...

Στο μεταξύ στην φιλελεύθερη Δύση και σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της στο Χάρβαρντ, οι φοιτητές υπέγραψαν επιστολή με την οποία επιρρίπτουν την ευθύνη για την ανείπωτη βία και σφαγή στην Ισραηλινή κατοχή.
Όχι δεν βομβαρδίστηκε το Χάρβαρντ για να εξολοθρευτούν οι «θύλακες» των φοιτητών. Την εκδίκηση ανέλαβαν οι CEO των επιχειρήσεων της "ελεύθερης" αγοράς. Επικηρύσσουν τους υπογράφοντες ώστε κανένας να μην βρει δουλειά στη ζωή του, ανεβάζουν τα ονόματα τους στο διαδίκτυο και σε διαφημιστικές πινακίδες φορτηγών και τους διαπομπεύουν περιφέροντας τους, ενώ ασκούν και αφόρητες οικονομικές πιέσεις στα πανεπιστήμια για να αποβάλουν τους «εγκληματίες» φοιτητές τους..
Όχι δεν βομβάρδισαν ακόμα το Χάρβαρντ. Στην φιλελεύθερη Δύση δεν χρειάζονται τεθωρακισμένα, στρατός και αεροπλάνα.  Οταν έχεις τους CEO των επιχειρήσεων στο ρόλο του ασφαλίτη και επιτηρητή της τάξεως, αρκεί ο βομβαρδισμός της ακαδημαϊκής ελευθερίας..

Σχόλια