Γιδεόν Λεβί: "Το Ισραήλ είναι χαμένη υπόθεση. Ξεχάστε το."


Η ομιλία (με ελληνικούς υπότιτλους) του ισραηλινού δημοσιογράφου Γιδεόν Λεβί στο ολοήμερο συνέδριο με θέμα «Το Ισραηλινό Λόμπι.Είναι καλό για τις ΗΠΑ; Είναι καλό για το Ισραήλ;» στην Εθνική Λέσχη Τύπου  στην Ουάσιγκτον, στις 10 Απριλίου 2015.

Μετάφραση-υποτιτλισμός: Άντζελα Ζ. Ιωαννίδου

 https://youtu.be/kpEbjxfr_nw

------------------------

Δημήτρης Μπελαντής

Με νέα ανακοίνωση του ο στρατός του Ισραήλ καλεί εσπευσμένα τον πολύ μεγάλο σε αριθμό πληθυσμο της Βόρειας Γάζας να εγκαταλείψει άμεσα την πόλη. " Όποιος δεν φύγει ,θα ταυτοποιηθεί ως συνεργός τρομοκρατικής οργάνωσης". Και τι θα γίνει τότε; απλό: θα τους σκοτώσουν χωρίς δίκη είτε αντισταθούν είτε είναι άμαχοι.Ο στρατός δικάζει και εκτελεί ταυτόχρονα μια οιονεί ποινική απόφαση.
Είναι μια από τις λίγες φορές στην Ιστορία της ανθρωπότητας οπου μια γενοκτονία προαναγγέλλεται ανοιχτά και με όρους " τιμωρίας ποινικού αδικήματος"
Τον Δεκέμβριο του 1940, λίγο δηλαδή πριν από την πραγματοποίηση της φρικτής ναζιστικής εξόντωσης εκατομμυρίων Εβραίων, ο Yosef Weitzmann, κεντρικό στέλεχος της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Οργάνωσης έγραφε στο ημερολόγιο του ότι η Παλαιστινη δεν χώρα δύο λαούς αλλά μόνο έναν.Οι Άραβες πρέπει να φύγουν από την Παλαιστίνη." Δεν πρέπει να μείνει ούτε ένα χωριό,ούτε μια φυλή Βεδουίνων" (παραπομπή σε Norman Finkelstein ," Εικόνα και πραγματικότητα της ισραηλοπαλαιστινιακης διαμάχης" Αθήνα 2003, σελ.187 με παραπομπή του στον έγκυρο Ισραηλινό ιστορικό Benny Moris).
Η στρατηγική εκτόπισης των Παλαιστινίων Αράβων έχει ιστορικό βάθος και τώρα αποκτά ευθέως και μια γενοκτονικη διάσταση σε εξέλιξη .

Σχόλια