Ισραήλ: Δημοσίευμα για απόρρητο έγγραφο σχετικά με προτάσεις για τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων - Τόπος προορισμού και η Ελλάδα

Η Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες προτείνονται ως προορισμός των εκτοπισμένων Παλαιστινίων σύμφωνα με την ΕΡΤ που επικαλείται δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας "Calcalist", στο οποίο αποκαλύπτεται ότι η υπουργός Πληροφοριών Gila Gamliel σε απόρρητο έγγραφο που διέρρευσε προτείνει τη ” βίαιη” μεταφορά των εκτοπισμένων στο Σινά, μετά το τέλος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η οικονομική εφημερίδα προέβη στο δημοσίευμα χτες Τρίτη και σύμφωνα με αυτό εμπεριέχονται τρείς προτάσεις της υπουργού για την μεταπολεμική περίοδο με πρωτεύουσα λύση που "θα οδηγήσει σε θετικά και μακροπρόθεσμα στρατηγικά αποτελέσματα" τη μεταφορά των πολιτών της Γάζας στο Σινά.
Τα βήματα της πρότασης

Δημιουργία ζώνης ελέγχου πλάτους πολλών χιλιομέτρων εντός της Αιγύπτου, νότια των συνόρων με το Ισραήλ, ώστε να μην μπορούν να επιστρέψουν οι εκκενωμένοι κάτοικοι.

Δημιουργία συνεργασίας με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό άλλων χωρών, ώστε να μπορούν να υποδεχθούν τους Παλαιστίνιους εκτοπισμένους από τη Γάζα, όπως το κράτος του Καναδά και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, και οι χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Το δημοσίευμα επισημάνει ότι δεν πρόκειται για επίσημο κυβερνητικό σχέδιο αλλά για προτάσεις της υπουργού. Αν και οι προτάσεις αυτές δεν είναι απαραίτητο να υιοθετηθούν απο την ισραηλινή κυβέρνηση όπως σημειώνει και ο πρώην υπουργός Eleazar Stern, σε διπλωματικό επίπεδο καταγράφεται η έντονη αντίδραση του προέδρου της Αιγύπτου πριν λίγες μέρες σε ότι αφορά τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων.

Ο Αλ Σίσι είπε, σε συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, την περασμένη Τετάρτη, ότι "δεν μπορεί να επιτραπεί ο αναγκαστικός εκτοπισμός των Παλαιστινίων".

Πρόσθεσε ότι συζήτησε με τον Σολτς τις προσπάθειες της Αιγύπτου να ηρεμήσει η κατάσταση στη Γάζα, σημειώνοντας ότι ο "εκτοπισμός" των Παλαιστινίων από τη Γάζα στην Αίγυπτο μπορεί να οδηγήσει σε "εκτοπισμό" από τη Δυτική Όχθη στην Ιορδανία. 

============

----------------------

 ==============

 --------------------------------

 ------------------

@EcoEm Θα σου θέσω το εξής δίλημμα: εκτοπισμός ή εθνοκάθαρση; Προφανώς, η πιο λογική και ανθρωπιστική λύση είναι το πρώτο, για να τελειώνει το conflict με τους Παλαιστίνιους και το Ισραήλ να βγει ο απόλυτος νικητής(και κατ'επέκταση η Δύση).

Η Ελλάδα και η Ευρώπη ΔΕΝ πρέπει να δεχθούν 2,5 εκατομμύρια ακραίους Ισλαμιστές. Ο Κίσινγκερ είπε την μεγάλη αλήθεια:

“It was a grave mistake to let in so many people of totally different culture and religion and concepts, because it creates a pressure group inside each country that does that,” the 100-year-old ex-top American diplomat said in an interview with Axel Springer

...έχουμε αρκετά προβλήματα με τις ισλαμικές μειονότητες, δεν χρειάζεται να διογκώσουμε περαιτέρω το πρόβλημα του ισλαμικού φονταμελισμού στην Δύση. Και είναι αστείο να μιλάμε για την ανάγκη να έρθουν στην Ευρώπη, όταν δεν τους δέχονται οι ίδιες αδερφικές μουσουλμανικές χώρες όπως η Αίγυπτος, η Ιορδανία, το Κατάρ και το Ιράν. Μην ξεχνάμε ότι η Αίγυπτος και η Ιορδανία δέχονται δισεκατομμύρια σε ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια από την Δύση, ενώ το Κατάρ είναι από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου.

Διαβάζουμε για την Ιορδανία:

A few points: Jordan, which canceled a multilateral meeting with Biden over the PIJ bombing of the al-Ahli hospital in Gaza, is nominally an important, and legally a major non-NATO ally of the United States. That status gives the kingdom access to a panoply of defense and economic benefits. Per the Congressional Research Service, US aid to Jordan has tripled in the last 15 years. Defense and foreign aid to Jordan through 2020 totaled $26.4 billion. A seven-year agreement commits the US to $1.45 billion a year in aid through 2029.

...για την Αίγυπτο:
Then Egypt: since 1946, the US taxpayer has coughed up $87 billion to Egypt. It’s now getting $1.4 billion a year in economic and military aid. Egyptian President Abdel Fattah el Sisi was part of the canceled summit with the president.

...για το Κατάρ:
Qatar has been Gaza’s most important cash source in recent years. It has done so, it should be underscored, with Israel’s tacit encouragement. Billions have been pledged, though, as is normal in the neighborhood, it’s never quite clear how much was delivered.  Some of the money came in suitcases. The CIA World Fact Book labels Qatar the “richest country in the world,” with a per capita income of over $100,000 per person. This is the same Qatar that hosts the US Al Udeid Air Base. The same Qatar that hosted the Taliban and al Qaeda. The same Qatar that bankrolls al Jazeera, which, in addition to helping Hamas target Israel (per Israeli accusations), also helped al Qaeda target US soldiers in Iraq. The same Qatar that said good-bye to US Secretary of State Tony Blinken one day, and welcome the head of Hamas and the President of Iran the next (last week).

Είναι τραγελαφικό να λένε οι Αραβικές χώρες ότι δεν θέλουν πρόσφυγες από την Γάζα με πρόσχημα...τον κίνδυνο να εισχωρήσει η Χαμάς στην χώρα τους, αλλά να πρέπει να συζητάμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη για το αν πρέπει να δεχθούμε επιπλέον ισλαμιστές, που ήδη έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην εθνική ασφάλεια όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

  • Τελευταία επεξεργασία: πριν 4 ώρες

Φοβερό πλάνο. Μετά το "Ισλαμικό Κράτος" θα μας στείλει και το Ισραηλινό κράτος μετανάστες.

Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν και οι Ισραηλινοί (και πολλοί δυτικοί) ότι το Ισραήλ για την δύση δεν θα χαθεί όταν μπουκάρουν οι Αραβες μέσα αλλά όταν επικρατήσουν οι ασυγκράτητοι υπερορθόδοξοι και οι εθνικιστές σε κάποιο βάθος χρόνου βέβαια.
Κάτι φαίνεται να έχουν πιάσει οι Αμερικανοί και ο Μπάιντεν πασχίζει να μην έχει και άλλη απώλεια εκτός της Τουρκίας (όπου επικράτησαν οι Ισλαμιστές από όσο φαίνεται).


Και είναι αστείο να μιλάμε για την ανάγκη να έρθουν στην Ευρώπη, όταν δεν τους δέχονται οι ίδιες αδερφικές μουσουλμανικές χώρες όπως η Αίγυπτος, η Ιορδανία, το Κατάρ και το Ιράν.

Είναι αστείο να γράφετε ΑΝΤΙΣΤΟΡΗΤΑ πράγματα. Οι πρόσφυγες της Nakba ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ στις γειτονικές Αραβικές χώρες. Οι Αραβικές χώρες απλά ΔΕ θέλουν μία Nakba II, σε αντίθεση με τους κρυφοφασίστες που είναι οκ με εκτοπισμούς όταν τους κάνει η δική τους πλευρά #NeverAgainNot

  • Τελευταία επεξεργασία: πριν 4 ώρες

@Εθνικοκαπιταλιστής 

Ωραία, εγώ βλέπω όμως ότι οι Ισραηλινοί, που τόσο μεγάλη καούρα έχετε ορισμένοι να τους υποστηρίξετε σε ότι και αν κάνουν, έχουν σκέψεις να τους στείλουν εδώ. Και επειδή εκεί θα πάει η δουλειά και όλοι το γνωρίζουμε αυτό, εγώ θα έλεγα να σου σκάσουν καμιά 50αριά πρωήν χαμάς ή φανατισμένοι 17άρηδες που έχουν χάσει όλη την οικογένεια τους από ισραηλινές επιθέσεις δίπλα από το σπίτι σου, να γραφτούν στα σχολεία που πάνε τα παιδιά σου, να δούμε πόσο ένθερμος υποστηρικτής του Νετανιάχου θα συνεχίζεις να εισαι και μετά.

Γιατί από cheap talk χορτάσαμε και τις συνέπειες να τις πληρώνουμε όλοι.

Περιμένω με ενδιαφέρον και την τοποθέτηση του Ασοιτη (και όλων φιλειρηνικών δυνάμεων) πάνω σε αυτό το ζήτημα.


@Yalom Οι εβραιοι δεν εκαναν τρομοκρατικες επιθεσεις στη Γερμανια. Ειναι μια σημαντικη διαφορα. Οσο για το που να πανε, μπορουν να τους διωξουν, δεν ειναι ομως υποχρεωση της Ελλαδας να τους δεχτει. Ας τους δεχτει η Τουρκια που το παιζει και προστατης τους...


@kkalev13 

Τελικά κάνεις συγκρίσεις με την Ουκρανία αλλά όταν σε ρωτάμε που είναι εκεί η ευαισθησία σου και πόσοι Ουκρανοί πρέπει να πεθάνουν, μας λες οτι κάνουμε "whataboutism".

Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω.


Ας τους δεχτει η Τουρκια που το παιζει και προστατης τους...

Και να τους δεχτεί, πάλι εδώ θα στους στείλει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

@Asoitis 

Τελικά κάνεις συγκρίσεις με την Ουκρανία αλλά όταν σε ρωτάμε που είναι εκεί η ευαισθησία σου και πόσοι Ουκρανοί πρέπει να πεθάνουν, μας λες οτι κάνουμε "whataboutism".

Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω.

Τα έπλυνες σήμερα τα χέρια από το αίμα ή είναι ακόμα νωρίς ;

Μια χαρά βρίσκω την πρόταση!

Να τους φέρουμε εδώ που μας έχουν λείψει τόσο πολύ τα αιματηρά τρομοκατικά χτυπήματά τους που έκαναν στο παρελθόν στη χώρα μας.

Ας θυμηθούμε ορισμένα απο τα χτυπήματα που Παλαιστίνιοι τρομοκράτες ενορχήστρωσαν κι εκτέλεσαν στη χώρα μας.
5/8/1973. Επίθεση 2 Παλαιστινίων τρομοκρατών με χειροβομβίδες και όπλα στο Ανατολικό Αεροδρόμιο στο κτίριο αναχωρήσεων. 3 νεκροί και 58 τραυματίες.
8/9/1974 Πτήση TWA 841. 88 νεκροί έπειτα απο έκρηξη βόμβας που τοποθέτησαν Παλαιστίνιοι όταν το αεροσκάφος που είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη,σταμάτησε στην Αθήνα, προερχόμενο απο Τελ Αβίβ. Εξερράγη πάνω απο το Ιόνιο Πέλαγος.
27/6/1976 Η πτήση της Air France 139 που εκτελούσε το δρομολόγιο Τελ – Αβίβ – Παρίσι, προσγειώνεται στην Αθήνα. Επιβιβάζονται μεταξύ άλλων 3 άνδρες και μια γυναίκα. 2 είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπάντερ – Μαϊνχοφ και 2 της οργάνωσης Λαϊκό Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης. Εκδηλώνεται αεροπειρατεία. Το αεροσκάφος προσγειώνεται στη Λιβύη αρχικά για ανεφοδιασμό. Οι αεροπειρατές ζητούν να κατευθυνθεί στην Ουγκάντα ενώ παράλληλα ζητούν 5 εκ $ και απελευθέρωση φυλακισμένων τρομοκρατών και αντιφρονούντων. Στις 4/7/76 διεξάγεται η Επιχείρηση Αστραπή απο ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ οι οποίες εισέβαλλαν στο αεροδρόμιο Εντέμπε με σκοπό την
απελευθέρωση των ομήρων. Από την επιχείρηση χάνουν τη ζωή τους 3 όμηροι και ο επικεφαλής των Ισραηλινών δυνάμεων Γιόναταν Νετανιάχου, αδερφός του πρωθυπουργού
του Ισραήλ.
23/11/1985, η πτήση 648 της EgyptAir , απογειώνεται και πάλι από το Ελληνικό για το Καϊρο. 5 παλαιστίνιοι τρομοκράτες καταλαμβάνουν το αεροσκάφος. Ένας Αιγύπτιος άνδρας ασφαλείας ανοίγει πυρ εντός της καμπίνας σκοτώνοντας τον 1 τρομοκράτη. 58 επιβάτες νεκροί συνολικά λόγω των εκτελέσεων των τρομοκρατών και των ολέθριων λαθών της επέμβασης των ειδικών δυνάμεων της Αιγύπτου.
11/7/1988 Τρομοκρατική επίθεση κατά των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου City of Poros ενώ έπλεε ανοιχτά της Αίγινας. Χάνουν τη ζωή τους 7 τουρίστες, ο Έλληνας υποπλοίαρχος του City of Poros και ο δράστης της επίθεσης. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε και πάλι η οργάνωση του Αμπού Νιντάλ, Μαύρος Σεπτέμβρης. Παράλληλα με την επίθεση αυτή, εκρήγνυται βόμβα σε αυτοκίνητο μάλλον απο λάθος στο Τροκαντερό. Επιτόπου σκοτώνονται 2 Παλαιστίνιοι τρομοκράτες. Αργότερα μαθεύτηκε πως σχεδίαζαν να επιτεθούν την στιγμή του κατάπλου του πλοίου με το παγιδευμένο αυτοκίνητο και τυφέκια.
19/4/1991 Βόμβα στην Πάτρα που ήταν προορισμένη να τοποθετηθεί στο Βρετανικό υποπροξενείο, εκρήγνυται απο λάθος με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι πολίτες.
2/4/1986. Έκρηξη βόμβας πάνω απο το Άργος στην πτήση 840 της TWA. 4 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.
28/3/1984: Ο Κεν Γουίτι, ο πολιτιστικός ακόλουθος της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και πατέρας του νυν Chief Medical Officer της Βρετανίας Κρις Γουίτι, δολοφονείται στο αυτοκίνητό του από πυρά Παλαιστινίων. 3 σφαίρες βρίσκουν τον Κεν Γούιτι ενώ σκοτώνεται και ένας συνεπιβάτης του.
4/4/1985, Αεροσκάφος 727-200 της Royal Jordanian ήταν έτοιμο για απογείωση με προορισμό το Αμμάν, δέχεται επίθεση με ρουκέτα η οποία δεν εκρήγνυται.
7/11/1983 2 φρουροί της πρεσβείας της Ιορδανίας στην Αθήνα πυροβολούνται από ένοπλο της ομάδος του Αμπού Νιντάλ. Ένας χάνει τη ζωή του.
21/3/1985. Έκρηξη βόμβας στα γραφεία της Royal Jordanian στην Αθήνα.
Νοέμβριος 1984, απόπειρα επίθεσης κατά του Ιορδανού διπλωμάτη στην Αθήνα.
7/7/1982 Δολοφονία Ιορδανού διπλωμάτη στην Αθήνα και τραυματισμός 2ου ατόμου στην επίθεση.
7/8/1985. Βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα. Τραυματίζονται 13 άτομα.

===============

 

Σχόλια