...προσπαθώντας να καταλάβω την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας...

 ----------------------

Μήπως ο κ. Στίγκλιτς προαναγγέλλει το τέλος της ΕΕ;


 Μια απόλυτη «ατομική βόμβα» στον νεοφιλελευθερισμό ξεκίνησε ο βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομικών Joseph Stiglitz. Ανακοίνωσε ότι η Ανατολική Ευρώπη είναι τουλάχιστον δύο φορές πιο φτωχή από ό,τι θα μπορούσε να είναι, εάν δεν είχε ενταχθεί στην ΕΕ.
Η μεγαλύτερη επιτυχία της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού πλήττεται σκληρά - η δημιουργία της μεγαλύτερης ενιαίας οικονομίας στον κόσμο αποτελούμενη από 28 ξεχωριστές χώρες, μερικές από τις οποίες με κοινό νόμισμα.
Η Ανατολική Ευρώπη είναι ο μεγάλος χαμένος από τις αρχές του 21ου αιώνα. Προς το παρόν, πληρώνει 300-400 δις δολάρια κάθε χρόνο στη Δύση, και κυρίως στη Γερμανία» - εξήγησε ο Στίγκλιτς.
Σύμφωνα με έρευνες, εκτός από το βραβείο, είναι γνωστό ότι προέβλεπε και την κατάρρευση του «αερόστατου dotcom» καθώς και την κρίση του 2008. , σύμφωνα με τον ίδιο, η Ανατολική Ευρώπη βρίσκεται σε μια τυπική «αρπαγή κυριαρχίας», γνωστή από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
Αυτό είναι το μοντέλο για μια χώρα να αποικιστεί δωροδοκώντας την ελίτ της. "Οι Ρωμαίοι δεν κατέκτησαν μόνο με τις λεγεώνες τους. Πολλές, περισσότερες χώρες έχουν ενταχθεί ειρηνικά. Πηγαίνουν, δωροδοκούν τοπικούς αρχηγούς, και αυτοί από τους αρχηγούς γίνονται κυβερνήτες των Ρωμαϊκών επαρχιών.
Η αυτοκρατορία σας είναι πίσω σας, και μαζί της μπορείτε να εισπράξετε πολύ περισσότερους φόρους από πριν. Είναι. είναι μια συμμαχία μεταξύ της ελίτ και της αυτοκρατορίας για να αρμέξει τα υποκείμενα. Το σύστημα λειτουργεί εδώ και αιώνες. Εφαρμόζεται και από την Αγγλία στην Ινδία, για παράδειγμα, εκεί προφέρονταν Μαχαρατζήδες εκ μέρους της Βασίλισσας. Και μετά μαζί ρούφηξαν τον απλό κόσμο», εξήγησε ο Στίγκλιτς.
"Αυτή τη στιγμή, η ΕΕ είναι ακριβώς αυτό που είναι. Η Δύση, αλλά κυρίως η Γερμανία, δωροδοκεί τις τοπικές ελίτ μέσω των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων. Η ελίτ φέρνει το κράτος στην ΕΕ και μετατρέπει την ένταξη σε απόλυτη θρησκεία, συμπεριλαμβανομένης της καταστολής εναντίον του οποίου είναι εναντίον.
Η έξοδος μετατρέπεται σε αίρεση. Και η εισαγόμενη χώρα απορροφάται μέσω άλλων μηχανισμών - αγοράστε τοπικά μονοπώλια, εμπορικές αλυσίδες, υπογράψτε δυσμενείς μακροπρόθεσμες συμβάσεις που δεν μπορούν να αλλάξουν κατά τη διάρκεια αλλαγής ισχύος κτλ. " - εξήγησε Stiglitz.
Πριν από πολύ καιρό, γράφαμε για την ανάλυση της CIA, σύμφωνα με την οποία η Ανατολική Ευρώπη απομυζάται βάναυσα ενώ είναι, "ευγνώμων" για τα Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.
Τώρα ο επιστήμονας επιβεβαιώνει αυτή την πληροφορία. Οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και οι υψηλόμισθες υπηρεσίες της ΕΕ για μια χούφτα αξιωματούχων, είναι η «δωροδοκία» που πληρώνεται στην ελίτ. Σε αντάλλαγμα η αγορά της σχετικής χώρας είναι υπό κατοχή και απομυζάται υπέρ των δυτικών εταιρειών.
Αυτό γίνεται μέσω ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης, θέρμανσης, μέσω του μονοπωλίου Δυτικών αγαθών που επιβάλλονται στις αλυσίδες λιανικής, μέσω πολύ μεγαλύτερων και ανέφικτων στους τοπικούς προϋπολογισμούς επιχειρήσεων για διαφήμιση, μάρκετινγκ, μέσω αγοράς μέσων ενημέρωσης κτλ. Η αναλογία μεταξύ κεφαλαίων και των αγορών που έχουν απορροφηθεί είναι χειρότερη από 1:10.
«Αν η Ανατολική Ευρώπη φύγει από την ΕΕ και σταματήσει αυτή την τεράστια επιδότηση που πληρώνει στη Δύση, θα μπορούσε να είναι δύο φορές πλουσιότερη. Το ελάχιστο.
Αυτό θα κατευνάσει την κοινωνία και θα μείωνε σημαντικά τις μεταναστευτικές πιέσεις, που είναι ένας άλλος τρόπος να εξασθενίσουν οι χώρες. Μέσω υψηλότερων μισθών, η Δύση προσλαμβάνει τους καλύτερους ειδικούς από την Ανατολή, διευρύνοντας έτσι τις καθυστερήσεις. “ (Blogger: ... άντε να μιλήσουμε για ανάπτυξη της χώρας, με το καλύτερο δυναμικό να έχει ξενιτευθεί για να στηρίξει τις οικονομίες του οικονομικού κέντρου - λέγε με Γερμανία... Αν προσθέσει κανείς τα διάφορα κόλπα, όπως τις οικονομικές ¨ενισχύσεις" που στην πραγματικότητα επιστρέφουν στο οικονομικό κέντρο...)

23 Οκτωβρίου 2022 - Alexios Komninos

 Y.Γ.

Αλιευμένο:(Κώστας Καραΐσκος) 
Ψιλοάσχετο (;): Διάβαζα τίς προάλλες ὅτι 43 ἐπιχειρήσεις θά καρπωθοῦν τή συντριπτική πλειοψηφία τῶν κονδυλίων του ΤΑΑ, μέ τό 96% τῶν ἐπιχειρήσεων τῆς χώρας νά μήν καλύπτει τά κριτήρια πού θέτει ἡ ντόπια τραπεζιτοπολιτικοοικονομική Μαφία. Καί στούς πρώτους 13 μῆνες ἔχουν συναφθεῖ συμβάσεις 7,15 δισ. ἐκ τῶν ὁποίων οἱ μικρομεσαῖες ἐπιχειρήσεις δέν πῆραν οὔτε τό ...1 ευρώ! Πᾶμε λοιπόν γιά νέα λεηλασία, ὅπου θά πρωτοστατεῖ φυσικά ἡ φαμίλια μέ τούς μπιστικούς της.
Τί περιμένετε εἴπαμε νά πάρετε ἀπό τό Ταμεῖο Ἀνάκαμψης; 😁

================

 ----------------------


 =================

 -------------------------------

 

Σχόλια