Wall Street Journal: Στην Καλιφόρνια ακόμη και μη εισηγμένες εταιρείες στην Wall Street θα υποχρεωθούν να δημοσιοποιούν τις εκπομπές άνθρακα.

Οι εταιρείες που δεν υπόκεινται στο καθεστώς αναφοράς εκπομπών άνθρακα που προτείνεται από την αμερικανική εποπτική αρχή Xρηματιστηρίου μπορεί να εκπλαγούν όταν ανακαλύψουν ότι το «Golden State» αναμένει από αυτές να παρέχουν πληροφορίες για τις εκπομπές τους.
Η Καλιφόρνια ετοιμάζεται να αναγκάσει πολλές μη εισηγμένες εταιρείες να αποκαλύψουν τα αποτυπώματα άνθρακα τους. Ένα μέτρο που θα διευρύνει σημαντικά το φάσμα των αμερικανικών εταιρειών που ενδέχεται να υπόκεινται σε μια ή την άλλη μορφή υποχρέωσης να δηλώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο κυβερνήτης Gavin Newsom είπε την Κυριακή ότι θα υπογράψει έναν νόμο ορόσημο που θα αναγκάσει τις εταιρείες - συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν διαπραγματεύονται δημόσια - να αρχίσουν να αναφέρουν τις εκπομπές τους εάν δραστηριοποιούνται στην Καλιφόρνια και έχουν έσοδα τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Εκτός από τις δικές τους εκπομπές, αυτές οι εταιρείες θα πρέπει να δηλώνουν εκείνες των προμηθευτών και των πελατών τους, δηλαδή τις λεγόμενες εκπομπές «Πεδίο 3», που θεωρούνται πιο αδιαφανείς και δύσκολες στην καταμέτρηση.
Αυτές οι μη εισηγμένες εταιρείες δεν θα επωμιστούν μόνο το άμεσο κόστος των νέων λογιστικών απαιτήσεων άνθρακα. Θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν κινδύνους για τη φήμη τους όταν έρθουν στο φως οι περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις. Ο νέος νόμος θα μπορούσε, επιπλέον, να επηρεάσει το «brown spinning», μια πρακτική κατά την οποία οι εισηγμένες εταιρείες πωλούν περιουσιακά στοιχεία υψηλών εκπομπών σε μη εισηγμένες εταιρείες που μπορούν να τα εκμεταλλευτούν χωρίς να υπόκεινται σε στενότερη εποπτεία.
Η Apple, η Google (Alphabet), η Salesforce και άλλες μεγάλες ομάδες που περιλαμβάνονται στο χρηματιστήριο έχουν ταχθεί υπέρ της νομοθεσίας. Ορισμένες ιδιωτικές εταιρείες υποστηρίζουν επίσης το νομοσχέδιο, συμπεριλαμβανομένης της ζυθοποιίας Sierra Nevada Brewing, της κατασκευαστής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων Eileen Fisher και της μάρκας υπαίθριων ενδυμάτων Patagonia.
Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Καλιφόρνια, ωστόσο, περιέγραψε αυτό το κείμενο ως «επαχθή» επιβάρυνση για τις μικρές επιχειρήσεις και θεώρησε ότι οι τρέχουσες μέθοδοι υπολογισμού των εκπομπών του πεδίου 3 ήταν λανθασμένες.
Αρκετές επαγγελματικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκπροσωπούν αγρότες, φορτηγατζήδες και διευθυντές νοσοκομείων, έχουν επίσης εκφράσει την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο.
The Wall Street Journal
L’Opinion

Σχόλια