Ο πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ καταγγέλλει την αναπληρώτρια υπουργό ότι “έχει στήσει μαγαζάκι” και στον ΙΦΕΤ.

-------------

Ντόμινο πολιτικών αντιδράσεων προκάλεσε μια ανάρτηση σε πολύ έντονο ύφος του επικεφαλής της ΒΙΑΝΕΞ Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με αφορμή το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να συνταγογραφείται το αντιγριπικό εμβόλιο -απόφαση που εντέλει ανακλήθηκε. Σύμφωνα με όσα είχε πει χτες η κ. Αγαπηδάκη, θα έπρεπε όλοι οι ασφαλισμένοι να πληρώσουν γιατρό για να κάνουν το αντιγριπικό. Όμως πρόκειται για ένα εμβόλιο που στοιχίζει μόλις 9 ευρώ και το οποίο δεν είναι “περίεργο σκεύασμα” ώστε να απαιτείται η συνταγογράφηση του. Η συνταγογράφηση του αντιγριπικού έγινε για πρώτη φορά υποχρεωτική επί πανδημίας, επειδή υπήρχε έλλειψη. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη κατηγορείται από τον κ. Γιαννακόπουλο ότι «έχει πληρωθεί» και ότι «άλλες εταιρίες της έδωσαν ακόμα και τη διατριβή της»(σ.σ. ανταγωνίστριες εταιρείες, και μάλλον υπαινίσσεται την Novartis). Μετά την οργίλη ανάρτηση του κ. Γιαννακόπουλου, το υπουργείο Υγείας έκανε πίσω στο θέμα της συνταγογράφησης του εμβολίου.

Στην απόφαση, που έμμεσα “αδειάζει” την κ. Αγαπηδάκη, αναφέρεται ότι θα απαιτείται συνταγή μόνον για τα δύο “ενισχυμένα” νέα εμβόλια, τα οποία προορίζονται αποκλειστικά για τους άνω των 65 ετών: «Το υπουργείο Υγείας ακολουθώντας τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, δίνει τη δυνατότητα εμβολιασμού για τα νέου τύπου και πολύ ακριβά εμβόλια με συνταγογράφηση και παράλληλα δρομολογεί διαδικασία χορήγησης του συμβατικού εμβολίου χωρίς συνταγή», αναφέρεται στη νεότερη ανακοίνωση. Πάντως οι βολές του κ. Γιαννακόπουλου στρέφονται και κατά του ΙΦΕΤ.

Είναι γεγονός ότι η πολιτεία εισάγει τα ακριβά σκευάσματα και αυτά που είναι για ειδικές παθήσεις χωρίς τη μεσολάβηση των φαρμακαποθηκών, όπως και φάρμακα που για ποικίλους λόγους δεν εισάγουν άλλοι έμποροι. Όμως το κόστος παραμένει υψηλό κι ας βγάζει το κράτος από τις μέση τους εισαγωγείς και τους μεσάζοντες. Ο δε πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ στο βίντεο καταγγέλλει την αναπληρώτρια υπουργό ότι “έχει στήσει μαγαζάκι” και στον ΙΦΕΤ.

=============

 

Νέο κρούσμα «προσωπικής ατζέντας» υπουργού

Μεγαλοπρεπές άδειασμα επεφύλασσε η κυβέρνηση, δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου, στην «αγαπημένη» αναπληρώτρια υπουργό υγείας, προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, έπειτα από σύσταση του Αποστόλου Δοξιάδη.

Με νέα εγκύκλιο από το υπουργείο υγείας, ακυρώνεται ουσιαστικά η εξαγγελία της Ειρήνης Αγαπηδάκη που είχε προκαλέσει ορυμαγδό αντιδράσεων, καθώς ουσιαστικά επιβάρυνε πολλαπλά τους πολίτες για να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο. Το οποίο πάντα ήταν δωρεάν.

Ουδείς κατάλαβε με πιο σκεπτικό η αναπληρώτρια υπουργός πήρε την συγκεκριμένη απόφαση. Δεν είναι πάντως λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Αγαπηδάκη πιάστηκε στα πράσα, γι’ αυτό και το μεγαλοπρεπές άδειασμα που υπέστη μέσα σε λίγες ώρες…

Πρόκειται για άλλο ένα κρούσμα σύγκρουσης του Μαξίμου με υπουργό της κυβέρνησης. Για την ακρίβεια, τα απανωτά αδειάσματα υπουργών μέσα σε λίγες εβδομάδες διακυβέρνησης, δεν έχουν προηγούμενο στη μεταπολίτευση… 

=============

----------------------

https://www.newsbreak.gr/politiki/513973/to-trol-tis-ypogas-tis-peiraios-kanate-ypoyrgo-agria-kontra-polaki-agapidaki/

 


Και επειδή πολλοί αναρωτιούνται σχετικά με την τελευταία απόφαση της υφυπουργού υγείας κ. Αγαπηδάκη, τα εμβόλια (και της γρίπης), να συνταγογραφούνται από Ιατρό, θα έλεγα ότι η απόφαση, επι της ουσίας είναι Ορθότατη!
Είναι τεράστιο επιστημονικό σφάλμα και φυσικά παράνομο, φαρμακευτικό προϊόν που δεν κυκλοφορεί με ένδειξη «Μη Συνταγογραφούμενο», να διατίθεται από το φαρμακείο, χωρίς ιατρική συνταγή!!!
Από την άλλη, με υπουργική απόφαση είχε δοθεί στα φαρμακεία η δυνατότητα διάθεσης και διενέργειας εμβολιασμού, χωρίς ιατρική συνταγή και το μέτρο ίσχυσε (δυστυχώς χωρίς διαμαρτυρίες) για μια διετία!
Οι φαρμακευτικές εταιρείες, κάνουν παραγγελίες με βάση τη ζήτηση και φυσικά φέτος είσήχθησαν ποσότητες εμβολίων, με βάση τις περυσινές συνθήκες!
Είναι απαράδεκτο πολιτικά να αλλάζει ο νόμος με την έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου, διότι έτσι δημιουργείται τεράστιο θέμα στη φαρμακευτική αγορά, σύγχυση στους πολίτες κι οικονομική καταστροφή σε χιλιάδες επαγγελματίες!
Συνοψίζοντας, κάκιστα δόθηκε η δυνατότητα δίαθεσης σε εμβόλια χωρίς ιατρική συνταγή!
Καλώς επιστρέφουμε στη νομιμότητα!
Κάκιστα αυτό συνέβη απροειδοποίητα, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και στην ουσία εξαιρετικά ύποπτα!
Η μόνιμη καραμέλα της πανδημίας πρέπει να σταματήσει και όλοι να ομολογήσουν τα λάθη, τις αντιεπιστημονικές αποφάσεις και την επιβολή μιας κανονικότητας, πέρα για πέρα άκριτης, απάνθρωπης, αντικοινωνικής και φυσικά εγκληματικής!
Φτάνει πια ο βιασμός του ορθολογισμού!
Τέρμα στην Αντιγνώση

 

Σχόλια