Ξεχαρβάλωμα στα σύνορα με Τούρκους κατασκόπους και κακοποιούς-”μετανάστες”

Μου έλεγε τις προάλλες μια παλιά φίλη από το Σουφλί, που έμενε από τα μαθητικά μας χρόνια στη Θεσσαλονίκη, πως οι τελευταίες εικόνες που πήρε μαζί της επιστρέφοντας από τον πυρόπληκτο Έβρο στο τέλειωμα του καλοκαιριού δεν ήταν μόνο αυτές του αλαλιασμένου κόσμου απ’ τα αποκαϊδια της Δαδιάς και των γύρω χωριών όπου κάηκαν σπίτια και περιουσίες.

Ήταν κι ο φόβος των παράνομων μεταναστών οι οποίοι μπαίνουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία από τα περάσματα των διακινητών στον Έβρο. Το τελευταίο δίμηνο, μάλιστα (άσχετα με το τι λένε οι από πάνω) — μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Θράκη, ειδικά — μπαίνουν σχεδόν ανεμπόδιστα.

Έτσι εξηγείται το ”πάρτι” των διακινητών που πάνε κόντρα στους δρόμους αφήνοντας πίσω τους θύματα και το πλιάτσικο των ”παράτυπων” στα μισοκαμένα σπίτια των ντόπιων επαναφέροντας μνήμες απ’ τα ανοιχτά σύνορα του ΣΥΡΙΖΑ το ’15 υπό τις ευλογίες του ΚΕΕΡΦΑ που ζητούσε νομιμοποίηση όλων των μεταναστών εδώ και τώρα.

Ο κανόνας για επαναπροώθηση του 90 % των ”παράτυπων”, για το οποίο καμάρωνε ο πρωθυπουργός στην πρώτη τετραετία, δεν υφίσταται πλέον στη δεύτερη. Αντίθετα, έχουν… εμπλουτιστεί περαιτέρω οι μεταναστευτικές ροές και με προβοκάτορες μεταμφιεσμένους σε μετανάστες.

Προβοκάτορες οι οποίοι πετούν τις περούκες τους με το πέρασμά τους σε ελληνικό έδαφος ”οπλισμένοι” με αλβανικά και πορτογαλικά διαβατήρια ή πλαστά συριακά, χωρίς να συμπεριλάβω τις περιπτώσεις διακίνησης παράνομου οπλισμού μέσω των παραλίων της Θράκης (κατά τον ίδιο τρόπο που τα περνούν απ’ τα ελληνοαλβανικά σύνορα ή τη Θεσπρωτία, όπως και μέσω της Κρήτης)…

Η κατάσταση στην ελληνοτουρκική μεθόριο είναι ανησυχητική και τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη όπως εκείνη του ’15-’16 στον Έβρο, με την Άγκυρα να καραδοκεί να βρει αφορμές εναντίον μας για ”νεκρές Μαρίες” και… ”νεκρούς” ή ”τραυματίες” από ελληνικά πυρά, ώστε τα fake news να αναπαράγονται από τα διεθνή δίκτυα διασύροντας άδικα το κύρος της χώρας μας.

Όλα αυτά τα δυσάρεστα και δυσοίωνα– στα οποία επικάθονται τα επακόλουθα των καταστροφικών πυρκαγιών και οι ιδιοτελείς ελιγμοί των απέναντι που πρσφέρθηκαν για… βοήθεια — ξεθώριασαν εν πολλοίς απ’ τις μνήμες των περισσότερων την πίστη που καλλιεργήθηκε υπέρ του δέοντος για τον ”φράχτη στον Έβρο” ως όπλο αποτροπής στα σχέδια των μεταναστών και των διακινητών τους.

Έτσι στο ερώτημα που είχε θέσει τον περασμένο Απρίλιο ο πρωθυπουργός μέσω του ”Ράδιο Θεσσαλονίκη”: ”Αν δεν έχουμε φράχτη, τότε τι; Θα μπαίνει ο καθένας στη χώρα όπως θέλει, όποτε θέλει;”, οι Θρακιώτες απαντούν με ερώτημα: ”Και που θα τον έχουμε ολοκληρώσει (”και με εθνικούς πόρους, ακόμα”, όπως διαβεβαίωνε τον Μάρτιο ο πρωθυπουργός), θα μπορούμε να σταματήσουμε τις ροές που μας πνίγουν με το πολιτικό πισωγύρισμα που θυμίζει κάτι από τα ”ανοιχτά σύνορα” του Αλέξη;”

Για να μη θυμηθούμε τους ”Γκρίζους Λύκους” που άρχισαν να γίνονται αντιληπτοί απ’ το ’20 μέσα στους μετανάστες που περνούσαν τα σύνορά μας, για να φτάσουν σήμερα να κάνουν κατασκοπεία για λογαριασμό της Τουρκίας πετώντας drone πάνω από εγκαταστάσεις στρατιωτικού ενδιαφέροντος στον Πόρο.

Και αυτοί πιάστηκαν ήδη από την ΕΛΑΣ χάρη στην παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού ο οποίος εντόπισε και τα έγγραφα που πιστοποιούν ότι είναι Τούρκοι πολίτες, αλλά έχουν διαφύγει χίλιοι δυο άλλοι (λόγω των ελαστικών ελέγχων μας) που ”αποκρυπτογράφησαν ήδη ” εθνικά δεδομένα και επέστρεψαν ”τροπαιοφόροι” στη βάση τους.

Με δεδομένα αυτά, ”ποίαν χρείαν έχομεν” της ΕΥΠ, αν τα μέλη της συλλαμβάνουν Τούρκους κατασκόπους μία στις τόσες και η ίδια σπεύδει να αναλαμβάνει υποθέσεις κατασκοπείας κατόπιν εορτής, δείγμα ότι αδυνατεί να προλάβει εν τη γενέσει τους τις παράνομες πράξεις που συντελούνται σε βάρος των εθνικών συμφερόντων;

”Χωρίς την προστασία των εξωτερικών συνόρων δεν μπορούμε να έχουμε μια συνεκτική πολιτική στο μεταναστευτικό ως Ε.Ε”, είχε πει μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον Λετονό πρωθυπουργό τον περασμένο Ιούλιο.

Όμως ο λόγος του σήμερα δείχνει ανεφάρμοστος με το ξεχαρβάλωμα των συνόρων και όχι μόνο, γιατί έχουμε και εισαγόμενη εγκληματικότητα από την Τουρκία. Εγκληματικά στοιχεία της γείτονος έφτασαν στην Αθήνα και τη χώρισαν σε… αντίπαλα ”βιλαέτια”, ως φαίνεται.

Αυτό αποδείχθηκε, τουλάχιστον, στην περίπτωση των 6 δολοφονημένων Τούρκων στη Λούτσα από συμπατριώτες τους της ομάδας του κακοποιού Μπογιούν — καά την Μιλιέτ — (λόγω ξεκαθαρίσματος λογαριασμών), οι οποίοι — αφού πέρασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα (Διδυμότειχο) με βαρύ οπλισμό – έφτασαν ανεμπόδιστα στην Αθήνα για να ”καθαρίσουν” τους αντιπάλους τους που είχαν μετακομίσει εκεί από το Π. Φάληρο υπό τον φόβο, πολύ πιθανόν, καταδίωξής τους από πιο επικίνδυνους μαφιόζους.

Τα δείγματα αυτά, όπως και άλλα ανάλογα — στα οποία προστέθηκαν και εκείνα των καθόλου τυχαίων πυρκαγιών στη Θράκη από παράνομους (στρατευμένους γι’ αυτόν τον σκοπό…) μετανάστες, όπως ακουγόταν έντονα απ’ τον πρώτο καιρό λόγω ύπαρξης αποδεικτικών στοιχείων — επιβεβαιώνουν τον χειρότερο φόβο μας: ότι η πατρίδα μας αντιμετωπίζει ύψιστο θέμα εθνικής ασφάλειας των συνόρων της.

Ότι αυτοί που απέτυχαν τον Μάρτιο του ’20 να παραβιάσουν τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο δια του μεταναστευτικού τους στρατού προλειαίνουν το έδαφος με ”δούρειους ίππους” σε όλο το εύρος της ελληνικής επικράτειας φτάνοντας μέχρι τον Αργοσαρωνικό, το κατώφλι της Αθήνας.

Αν το συνειδητοποιήσουν αυτό, σε επίπεδο κυβέρνησης (από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης μέχρι την ηγεσία της Αστυνομίας και της ΕΥΠ), θα φροντίσουν να επαναφέρουν την αυστηρότητα φύλαξης στα σύνορα στην προτέρα κατάσταση του Μαρτίου του ’20, ”όπου δεν περνούσε κουνούπι απ’ τον Έβρο”, όπως λένε οι κάτοικοι, ”αλλά χαλάρωσαν περιέργως μετά το τρίμηνο λόγω δυσφορίας της Μέρκελ”…

Έτσι, τρία χρόνια μετά το επίτευγμα στον Έβρο, που θα έπρεπε να γίνει το moto αντίστασής μας στο μεταναστευτικό, η Ελλάδα αντιμετωπίζει μείζον θέμα εσωτερικής ασφάλειας, κι ας λένε τα γαλλικά ΜΜΕ ότι διαχειριζόμαστε καλύτερα από άλλους τις μεταναστευτικές ροές λόγω των Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών στη Λέσβο.

Αντιμετωπίζει μείζον θέμα εσωτερικής ασφάλειας, γιατί εμπλέκονται στις μεταναστευτικές ροές πράκτορες της ΜΙΤ, εμπρηστές, κατάσκοποι χειριστές drones και κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου, ενώ ο αριθμός των παράνομων μεταναστών έχει τριπλασιαστεί και τετραπλασιαστεί με κίνδυνο την αποσταθεροποίησή μας.

”Η επέκταση του φράχτη στον Έβρο συνεχίζεται”, είπε στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, αλλά απέφυγε να πει ο,τιδήποτε για την αντίστασή μας στις υπεραυξημένες ροές των μεταναστών στα σύνορά μας (θα τις συζητήσει, προφανώς — στο πλαίσιο συνεργασίας για το μεταναστευτικό του ελληνικού Λιμενικού με αυτό της τουρκικής Ακτοφυλακής — κατά τη συνάντηση του Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη με τον Ταγίπ Ερντογάν…).

Ίσως, πάλι, να απέφυγε να πει ο,τιδήποτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί αυτά τα σύνορα προστατεύονταν, αλλά δεν προστατεύονται πια (πέρα απ’ τον Έβρο, η Ρόδος πλημμύρισε από παράτυπους μετανάστες και οι δομές σε Λέρο και Κω ξεχείλισαν. Κι αυτά την ώρα που ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Yaşar Güler μιλάει για ”μεγαλύτερη Τουρκία” και ”Γαλάζια Πατρίδα” ).
Προστατεύονταν, αλλά δεν προστατεύονται, γιατί — αντί να κάνουμε επιστροφές μεταναστών όπως πριν — σπεύδουμε να διασφαλίσουμε τη σωτηρία τους, μήπως και μας… προλάβουν οι ”φιλάνθρωποι” Τούρκοι.
Αυτοί που έγιναν κατήγοροί μας μετά το πολύνεκρο ναυάγιο του αλιευτικού έξω απ’ την Πύλο με τη βοήθεια δικών μας ”ακτιβιστών” και Συριζαίων οι οποίοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να επιρρίψουν ευθύνες στο Ελληνικό Λιμενικό.
Το Λιμενικό που έτυχε να σώσει 40 παράνομους μετανάστες στο Κρητικό Πέλαγος την μέρα κατά την οποία κάποιοι αθεόφοβοι ναυτικοί μας από το Blue Horizon πέταξαν απ’ τον καταπέλτη του πλοίου έναν νεαρό Κρητικό που προσπαθούσε να ανέβει με το εισιτήριο στο χέρι, με αποτέλεσμα να τον θαλασσοπνίξουν…

Με δεδομένα αυτά, τα τελευταία λόγια της φίλης μου ”Ο Θεός να βάλει το χέρι του πάνω στον Έβρο” δεν μου προκάλεσαν καμιά έκπληξη, πολύ περισσότερο διάθεση να την αμφισβητήσω για τον πεσιμισμό της, αφού φτάσαμε να ζούμε κάτι παρόμοιο και στην Αθήνα με πρωταγωνιστές ”αγγελιοφόρους” της Τουρκίας, έτοιμους να εκδηλώσουν ακόμα και συντονισμένες μαζικές επιθέσεις σε βάρος μας σαν εν υπνώσει τρομοκρατικοί πυρήνες που αφυπνίστηκαν για να φέρουν σε πέρας τον προορισμό τους…


Κρινιώ Καλογερίδου

===============

Σχόλια