Με την ίδια μεθοδολογία που παρέδωσε το ελληνικό Αιγαίο στους Τούρκους, ο Σημίτης παρέδωσε τα ελληνικά δάση στην πυρά μέσω της μετάταξης 1.200 δασοφυλάκων στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Αλκιβιάδης Κ. ΚεφαλάςΤο σκηνικό της Ελλάδας στις φλόγες δεν αποτελεί έκπληξη επειδή η προστασία των δασών άπτεται της πολιτικής βούλησης με το σχήμα «πρώτα εμπρησμός και μετά τσιμεντοποίηση». Σήμερα, στο πλαίσιο της μυθοπλασίας περί «πράσινης ενεργειακής βιώσιμης ανάπτυξης», η πολιτική βούληση έχει διανθιστεί ως «εμπρησμός δάσους – τσιμεντοποίηση – ανεμογεννήτριες». Ο μετασχηματισμός της Ελλάδας σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα άρχισε το 1998 με την ουσιαστική κατάργηση της Δασικής Υπηρεσίας από την κυβέρνηση Σημίτη μέσω ενός παγκοσμίου πρωτοπορίας νόμου (2612/1998), όπου η μεν δασοπυρόσβεση ανετέθη στο Πυροσβεστικό Σώμα, η δε πρόληψη των πυρκαγιών παρέμεινε στη Δασική Υπηρεσία. Με την ίδια μεθοδολογία που παρέδωσε το ελληνικό Αιγαίο στους Τούρκους, ο Σημίτης παρέδωσε τα ελληνικά δάση στην πυρά μέσω της μετάταξης 1.200 δασοφυλάκων στο Πυροσβεστικό Σώμα. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Ταυτόχρονα απογύμνωσε τη Δασική Υπηρεσία από οχήματα και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό. Την ίδια χρονική περίοδο εμφανίστηκαν τα συνήθη πασοκικά «ερευνητικά προγράμματα» (τύπου ερευνητικών προγραμμάτων Covid), σχετικά με την πρόληψη και κατάσβεση των πυρκαγιών στα δάση. Και τι δεν υποσχέθηκαν εκείνη την εποχή οι σοφοί εθνικοί μας τηλεοπτικοί ακαδημαϊκοί μέντορες. Αισθητήρες φωτιάς σε όλα τα δάση, ασύρματες και δορυφορικές τηλεπικοινωνίες και ανιχνευτές φωτιάς που θα κατηύθυναν τα σμήνη των πυροσβεστικών αεροπλάνων μέσα σε 5 λεπτά της ώρας στις εστίες πυρός. Το ίδιο «ερευνητικό πρόγραμμα» των ίδιων ακαδημαϊκών μεντόρων και των ίδιων πάντα εταιριών που ήταν πίσω από τους πολιτικούς εμπνευστές χρηματοδοτούνταν με εκατομμύρια ευρώ σε πολλαπλές προκηρύξεις «φωτογραφίας».
Ακολούθως, το έργο των πρώτων «εμπρηστών» ήλθε να ολοκληρώσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. Παρά το γεγονός ότι η Ν.Δ. έχει υιοθετήσει όλα τα ορφανά του καταπράσινου σημιτικού ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι απεχθάνεται το πράσινο χρώμα του δάσους. Το προτιμά στις γκρι του αποχρώσεις. Σε συζήτηση για ανέγερση τερατώδους ξενοδοχείου σε πανέμορφη καταπράσινη περιοχή στην Κέρκυρα, ο πρωθυπουργός φαίνεται να δηλώνει «κάποια στιγμή θα καεί και τότε…» (https://www.youtube.com/watch?v=HgC74xEMjUw). Τη δήλωση αυτή δεν την έκανε κάποιος μεγαλοεργολάβος εμπρηστής δασών, αλλά ο πρωθυπουργός της χώρας. Ευτυχώς που στην υπό καταστροφή περιοχή έχει τη βίλα της η οικογένεια των μεγαλοτραπεζιτών Rothschild και συνεπώς με παρέμβασή των το ανοσιούργημα απεφεύχθη.
Το ενδιαφέρον της Ν.Δ. για τον δασικό πλούτο της χώρας μπορεί να αξιολογηθεί και από το γεγονός ότι με συνθήκες πλήρους άπνοιας και σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο της Δεκέλειας, το 2021 κάηκαν η Βαρυμπόμπη, η Ιπποκράτειος Πολιτεία, τα πρώην βασιλικά κτήματα του Τατοΐου, η Πάρνηθα, καθώς και όλη η βόρεια Εύβοια. Εκείνη την εποχή ουδείς μεγαλόσχημος αρμόδιος-αναρμόδιος της ΝΔ δεν είχε προνοήσει να υπάρχει έστω και ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Δεκέλειας, δίπλα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.
Εντός του ιδίου πλαισίου, το αποτέλεσμα του επιτυχούς έργου του εγκλωβισμού χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό με λίγους πόντους χιόνι, καθώς και των δασικών πυρκαγιών που ακολούθησαν, επιβραβεύτηκε με την τοποθέτηση του πολιτικού υπευθύνου της αδυναμίας αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών στην τρίτη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Στην Ελλάδα η καταστροφή των δασών αποτελεί ευκαιρία πλουτισμού για τις πολυεθνικές και τους πολιτικούς. Συνήθως μετά τις πυρκαγιές ο καθαρισμός των δασών γίνεται με καθυστέρηση 2-3 ετών, με αποτέλεσμα τα νέα μικρά δέντρα που εμφανίζονται στο έδαφος αμέσως μετά τη φωτιά να καταστρέφονται από τα γεωργικά μηχανήματα που υλοτομούν το καμένο δάσος. Το πρώην δάσος σκοπίμως ερημοποιείται και μετά τσιμεντοποιείται. Οι πολυεθνικές και η ελίτ επίσης θα κερδίσουν από τη μελλοντική αναγκαστική ασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων και από τις ανεμογεννήτριες. Η διάσωση των δασών βασίζεται στην κοινωνική και πολιτική κατανόηση που έχει για τη ζωή η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η απουσία της όμως και η ύπαρξη κέρδους έχει επιτρέψει στο πολιτικό σύστημα να μετατρέψει την Ελλάδα σε «Ευδαίμονα Αραβία».
Σχόλια