Εξερράγησαν λόγω καύσωνα οι μπαταρίες στο φωτοβολταϊκό πάρκο της Μονής Κουδουμά

Ένα δυσάρεστο γεγονός εξ αιτίας του παρατεταμένου καύσωνα καταγράφτηκε σήμερα Κυριακή 23 Ιουλίου  01:15 π μ.! ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Συγκεκριμένα σημειώθηκε έκρηξη στο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ιεράς Μονής Κουδουμά!

Φωτοβολταϊκό πάρκο που είναι η μόνη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας της Μονής.

Έντρομοι οι μοναχοί και οι προσκυνητές έσπευσαν στο σημείο της έκρηξης να δουν τι συμβαίνει και διαπίστωσαν ότι εξαιτίας της υπερβολικής θερμοκρασίας που υπήρχε στην περιοχή καθώς και στον συγκεκριμένο χώρο που υπήρχαν οι μπαταρίες – συσσωρευτές και  παρόλο την ύπαρξη Αir Condition  αλλά και λόγο των μεγάλων καταναλώσεων που τροφοδοτούσαν τη Μονή εξερράγησαν οι 48 μπαταρίες- συσσωρευτές του πάρκου με κίνδυνο την ζωή όσων ήταν κοντά στο χώρο.

Ευτυχώς  η Παναγία η Κουδουμιανή και οι Όσιοι Πατέρες της Μονής προστάτευσαν για άλλη μια φορά το μοναστήρι  τους και δεν έπαθε δόξα τον Θεό κανείς μοναχός αλλά και προσκυνητής κανένα κακό.

Το πρόβλημα βέβαια εστιάζεται στο ότι από σήμερα  έως και μέχρι αγοραστούν με τις όποιες οικονομικές δυσκολίες και να εγκατασταθούν οι νέες μπαταρίες-συσσωρευτές και καθώς δεν θα υπάρχει  καμία άλλη πηγή ενέργεια στην Ιερά Μονή  Κουδουμά, το μοναστήρι, όπως γίνεται κατανοητό, απ΄ όλους δεν θα μπορεί να  παρέχει την ίδια φιλοξενία στους ευλαβείς προσκυνητές έως ότου αποκατασταθεί η ζημιά.

Μόλις αυτό γίνει θα υπάρξει ενημέρωση στους προσκυνητές.

(e-mesara.gr)

Σχόλια