To άρθρο της ημέρας (30-6-2023)

 Blogger: ...με αφορμή την συζήτηση περί λαϊκιστών, εθνικιστών, κ.λπ. που άνοιξε με την παρουσία των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ..


Είναι για λύπηση οι αντι-λαϊκιστές...

ΖΕΖΑ ΖΗΚΟΥ

O πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, πανηγυρίζοντας τη νίκη του μετά τα exit polls, τόνισε ότι «παρά το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, η Ολλανδία είπε “όχι” στον κακής (sic) ποιότητας λαϊκισμό». Δίνοντας έτσι το λάκτισμα στους ανά τον κόσμο αντι-λαϊκιστές να πανηγυρίσουν. Και στην καθ’ ημάς Aνατολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ένα tweet εξάφρασε τα συγχαρητήριά του στον νικητή των ολλανδικών εκλογών ως εξής: «Συγχαρητήρια Μαρκ Ρούτε. Το 2017 θα είναι η χρονιά που ο λαϊκισμός θα ηττηθεί στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας» έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εντάξει.
Είναι, άραγε, επικίνδυνος ο λαϊκισμός των αντι-λαϊκιστών, αναρωτιέμαι. Ναι... αν για όλα φταίει ο λαϊκισμός, ο οποίος προφανώς είναι κάτι σαν φυσικό φαινόμενο, σαν τον δάκο που τρώει την ελιά.
Απλώς, να σας θυμίσω ότι το περασμένο καλοκαίρι, όταν ακόμα το αμερικανικό κατεστημένο δυσκολευόταν να συνειδητοποιήσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κέρδιζε τελικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και ότι η Χίλαρι Κλίντον συναντούσε ισχυρό ανταγωνισμό από τον μέχρι τότε περιθωριακό Μπέρνι Σάντερς, ο Φράνσις Φουκουγιάμα, ένας από τους πλέον σημαντικούς διανοουμένους του καιρού μας, προσπάθησε μέσα από τις σελίδες του «Forein Affairs» να εξηγήσει τι συνέβαινε.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σχόλια