Αλέξανδρος Δρίβας: Η Ρωσία ηττήθηκε και καταρρέει - Η ελίτ θέλει να ξεφορτωθεί τον Πούτιν

 

=================

 

==============================

 «Μια ένοπλη εξέγερση θα είχε κατασταλεί σε κάθε περίπτωση», τόνισε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους
Σε διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό μετά τα όσα συνέβησαν με την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin.
Ειδικότερα, όπως είπε, στους μαχητές της Wagner προτάθηκε ή να υπογράψουν συμβόλαιο με το Υπουργείο Άμυνας ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή να πάνε στη Λευκορωσία:
«Ευχαριστώ εκείνους τους στρατιώτες και τους διοικητές της ομάδας Wagner που πήραν τη μόνη σωστή απόφαση – δεν διέπραξαν αδελφοκτόνο αιματοχυσία, σταμάτησαν την τελευταία ώρα.
Σήμερα έχετε την ευκαιρία να συνεχίσετε να υπηρετείτε τη Ρωσία υπογράφοντας σύμβαση με το Υπουργείο Άμυνας ή άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου ή να επιστρέψετε στους συγγενείς και τους φίλους σας.
Όποιος θέλει μπορεί να πάει στη Λευκορωσία.
Η υπόσχεση που έδωσα θα εκπληρωθεί.
Επαναλαμβάνω, η επιλογή είναι δική σας.
Είμαι σίγουρος ότι μία από αυτές τις τρεις θα είναι η επιλογές των Ρώσων στρατιωτών που έχουν συνειδητοποιήσει το τραγικό τους λάθος».
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η συντριπτική πλειοψηφία των μαχητών και των διοικητών της ομάδας Wagner είναι Ρώσοι πατριώτες, αφοσιωμένοι στον λαό και το κράτος τους.

Αιματοχυσία

«Υπό τις εντολές μου, ελήφθησαν αποφάσεις για την αποφυγή της αιματοχυσίας» τόνισε ο Putin.
«Έπρεπε να δώσουμε χρόνο.
Έπρεπε να δώσουμε στους στασιάζοντες να καταλάβουν ότι έκαναν λάθος, να τους δώσουμε την ευκαιρία να σκεφτούν, να καταλάβουν ότι οι πράξεις τους απορρίπτονται έντονα από την κοινωνία, αλλά και τις τραγικές, καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία, για το κράτος, τις οποίες θα επεφύλασσε η περιπέτεια στην οποία μας έβαλαν».
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους είπε ότι, από την αρχή της εξέγερσης, οι Aρχές έλαβαν αμέσως όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για να εξουδετερώσουν την απειλή που είχε προκύψει, να προστατεύσουν τη συνταγματική τάξη, τη ζωή και την ασφάλεια των Ρώσων.
«Όλοι τους κατάλαβαν πως διέπρατταν εγκληματικές ενέργειες, πως θα διασπούσαν και θα αποδυνάμωναν τη χώρα, η οποία αντιμετωπίζει τώρα μια κολοσσιαία εξωτερική απειλή και άνευ προηγουμένου πίεση από το εξωτερικό, ενώ οι σύντροφοί μας πεθαίνουν στο μέτωπο με τις λέξεις “ούτε ένα βήμα πίσω!”» σημείωσε ο Πρόεδρος.
Αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα, την αδελφοκτονία, ήθελαν οι εχθροί της Ρωσίας: οι νεοναζί στο Κίεβο και οι δυτικοί προστάτες τους και κάθε είδους προδότες.
Ήθελαν Ρώσους στρατιώτες να σκοτωθούν μεταξύ τους, να σκοτώσουν στρατιωτικό προσωπικό και πολίτες, έτσι ώστε στο τέλος η Ρωσία να χάσει και η κοινωνία μας να διασπαστεί, πνιγμένη σε μια αιματηρή εμφύλια διαμάχη»
Οι οργανωτές της εξέγερσης, έχοντας προδώσει τη χώρα, πρόδωσαν αυτούς που ήταν μαζί τους, σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, και συμπλήρωσε:
«Οι στασιαστές και οι Δυτικοί θα ήθελαν Ρώσοι στρατιώτες να σκοτωθούν μεταξύ τους.
Μέλη της Wagner δολοφόνησαν Ρώσους πιλότους.
Το Κίεβο ήθελε επίσης αυτό το αποτέλεσμα».
Ωστόσο, «Μια ένοπλη εξέγερση θα είχε κατασταλεί σε κάθε περίπτωση».
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις έρχονται στον απόηχο όσων είπε ο Prigozhin σύμφωνα με τον οποίο δεν είχε ποτέ σκοπό να ανατρέψει την ρωσική ηγεσία.
Το θάρρος, η αυτοθυσία των πεσόντων τους έσωσαν από τρομερές συνέπειες.
Η συντριπτική πλειοψηφία των μαχητών του Wagner είναι πατριώτες της πατρίδας.
Τους εκμεταλλεύθηκε το σκοτάδι, τόνισε ο Putin.
Στη συνέχεια, ο Ρώσος Πρόεδρος ευχαρίστησε τους Ρώσους για την αντοχή, την αλληλεγγύη και τον πατριωτισμό τους που έδειξαν, καταδεικνύοντας πως κάθε εκβιασμός και αναταραχή είναι καταδικασμένοι σε αποτυχία.
«Το κοινό, τα κόμματα, οι θρησκευτικές οργανώσεις, ολόκληρη η κοινωνία τάχθηκε υπέρ της συνταγματικής τάξης».

=================

 -------------------------

Σχόλια