Πώς δρούσε η νέα Greek Mafia: Και επιφανείς επιχειρηματίες θύματα του κυκλώματος

 Νέα στοιχεία για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος εκβιαστών της Greek Mafia. 

 Από την έρευνα προέκυψε ότι αρκετά από τα θύματα είναι επιφανείς επιχειρηματίες που πείστηκαν από τη «φερεγγυότητα» των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και είτε δανείστηκαν χρήματα είτε έδωσαν χρήματα για επενδύσεις. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τα μέλη του κυκλώματος εμφανίζονταν ως πρόσωπα που διαθέτουν οικονομική επιφάνεια, διασυνδέσεις και αξιοπιστία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Δίωξη Εκβιαστών εξιχνίασε συνολικά 54 υποθέσεις απάτης, με τα θύματα να ανέρχονται σε περίπου 85. Επίσης, ερευνώνται ακόμα 35 περιπτώσεις απάτης.

Στην οργάνωση εμπλέκονται πέντε εν ενεργεία αστυνομικοί. Ένας υπηρετεί σε υπηρεσία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., άλλος στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ένας σε υπηρεσία της Πελοποννήσου, ενώ από τις άρσεις του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών προέκυψε για έναν από τους αστυνομικούς, που υπηρετεί σε υπηρεσία γραφείου τμήματος, ότι ήταν παρών σε εκβιασμό.

Ακόμα, υπό διερεύνηση είναι ο ρόλος του αστυνομικού που υπηρετούσε στο αρχηγείο, καθώς ενδεχομένως να ήταν σε θέση να διαβιβάσει κρίσιμες πληροφορίες.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης της οργάνωσης, τα μέλη της εντόπιζαν -μεταξύ άλλων- και «ψάρευαν» τα θύματά τους μέσα από καζίνο. Τους υπόσχονταν κερδοφόρες επενδύσεις και τους ζητούσαν χρήματα, τα οποία υποτίθεται ότι θα πολλαπλασίαζαν.

Αυτά τα χρήματα, στη συνέχεια, έκαναν... φτερά και όταν αντιδρούσαν τα άτομα που είχαν δώσει τα λεφτά τους, τότε τους επισκέπτονταν μπράβοι.

Μάλιστα, και κάποια από τα θύματα φέρονται να είχαν στείλει και οι ίδιοι με τη σειρά τους μπράβους σε μία προσπάθεια να πάρουν πίσω τα χρήματα που είχαν χάσει.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, πρόκειται για κύκλωμα μπράβων με έδρα τον Πειραιά, το οποίο έχει απασχολήσει και πάλι τις Αρχές στο παρελθόν.

Πρόκειται για μία ογκώδη δικογραφία, στην οποία έχουν συμπεριληφθεί καταθέσεις, βίντεο από την δράση των μπράβων τη στιγμή που μπαίνουν σε καταστήματα θυμάτων και προκαλούν φθορές, μηνύματα και συνομιλίες που έχουν προκύψει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Η έρευνα ξεκίνησε, ύστερα από πληροφορίες που είχαν φτάσει το 2019 στην Ασφάλεια Ιωαννίνων, για άτομα τα οποία φέρονται να ήταν θύματα των δήθεν επενδύσεων.

Μετά από έρευνα, διαβιβάστηκαν τα στοιχεία στον Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε την έρευνα από τη Δίωξη Εκβιαστών, διαπιστώνοντας ότι εμπλέκονται και άτομα που σχετίζονται με τον κόσμο της νύχτας.

Σχόλια