Ο ανατέλων βιοτεχνοφασισμός...

 

Καταλαβαίνω πώς πολλοί φιλελεύθεροι στοχαστές έχουν καταλήξει να προσδιορίζουν την υποδούλωση της ανθρωπότητας μέσω του βιοτεχνοφασισμού ως σοσιαλισμό, ή κομμουνισμό, ή κολεκτιβισμό ή κοινοτισμό - γιατί έτσι μας το έχουν ρίξει. Πρέπει να αποδεχτείτε αυτούς τους περιορισμούς στην ελευθερία σας για χάρη της κοινότητας. Πρέπει να τρώτε λιγότερο κρέας και να εγκαταλείψετε το ιδιωτικό σας μεταφορικό μέσο για να σταματήσετε την kλιματική αλλaγή. Πρέπει να κάνετε τη γονιδιακή θεραπεία για να προστατεύσετε τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους κ.α.
Ωστόσο δεν είναι αυτό που συμβαίνει. Στην πραγματικότητα σας ζητείται να παραιτηθείτε από τα δικαιώματά σας για το κέρδος μιας ελίτ ομάδας ατόμων που σας θεωρούν ιδιοκτησία τους για να κάνουν ό,τι θέλουν. Δεν πρόκειται για το «συλλογικό καλό». Δεν γίνεται τίποτα για το καλό της κοινωνίας. Είναι κόλπο.
Εάν επρόκειτο πραγματικά για τα συμφέροντα της συλλογικότητας, τότε θα ήταν υπό διαπραγμάτευση. Θα απαιτούσε τουλάχιστον κάποιου είδους δημόσια συζήτηση ή δημοψήφισμα για να καθοριστεί η λαϊκή βούληση. Θεωρητικά τουλάχιστον.
Sean Stinson

Σχόλια