...ούτε την Ελληνική Σημαία...

Διαβάστε στην «Εστία»: Λογόκριναν σκιτσογράφο σε φεστιβάλ κόμικ που διοργανώνεται σε χώρο του Δήμου Αθηναίων – Τον απέβαλαν ως «φασίστα» και εθνικιστή επειδή έχει περιλάβει στα έργα του την γαλανόλευκη, τους ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου, τον στρατηγό Γεώργιο Γρίβα – Στο έλεος της πολιτικής ορθότητας η ελευθερία της έκφρασης – Τι λέει στην «Εστία» ο δημιουργός Κωνσταντίνος Παππάς. ΠΗΓΗ

----------------------------------

Και όμως αυτά συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα. Υπάρχει λογοκρισία. Πραγματική, σκληρή, αντιδημοκρατική, λογοκρισία. Λογοκρισία που στρέφεται εναντίον κάθε φωνής και κάθε προσπαθείας για την προβολή της πατρίδας, της σημαίας, της ιστορίας, των ιδανικών.

  • εφημερίδα «Εστία»

Και δεν μιλάμε για αοριστίες όπως το γεγονός ότι χλευάζονται θεμέλια της κοινωνίας όπως το τρίπτυχο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια». Μιλάμε για πολύ συγκεκριμένη περίπτωση αποκλεισμού ενός νέου Έλληνα δημιουργού από εκδήλωση σε χώρο του Δήμου Αθηναίων και με χορηγούς την Περιφέρεια Αττικής και την ΕΡΤ.

Ονομάζεται Κωνσταντίνος Παππάς και το «έγκλημά» του είναι ότι αναδεικνύει μέσα από τα κόμικς που δημιουργεί την Ελλάδα, την σημαία, την ιστορία και το πνεύμα θυσίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο τίλος του έργου του ήταν «60 χιλιόμετρα έξω από την Άγκυρα» και αναφερόταν στον ηρωισμό των Ελλήνων κατά την μικρασιατική εκστρατεία.

Ο ίδιος στο έργο του EOKA Heroes αναδεικνύει την ελληνική σημαία, τους πεσόντες κατά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου και τον ηγέτη στρατηγό Γεώργιο Γρίβα, τον θρυλικό Διγενή.

Πλέον εμβληματικό του δημιούργημα είναι το κόμικ «Εκ της κόνεως» εμπνευσμένο από την θυσία του Ιερού Λόχου στο Δραγατσάνι. Από το πρώτο αίμα που πότισε το δένδρο της λευτεριάς το 1821.

Όμως αυτές οι μνήμες και αυτό το αίμα δεν έχουν θέση στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, όπου προγραμματίζεται να γίνει η 17η εκδήλωση φεστιβάλ για κόμικς Comicdom στα μέσα του προσεχούς Μαΐου. Θεωρούνται φασιστικά και εθνικιστικά. Και ως εκ τούτου εξοβελιστέα. Αυτό επιβάλλουν η «νέα τάξη πραγμάτων» και η «πολιτική ορθότης».


 

Σχόλια