ΗΠΑ βλέπουν ήττα στην Ουκρανία και …. «ιδρύουν» το ΝΑΤΟ-2

Οι Αμερικανοί σχεδιάζουν την ανάπτυξη στρατού στην Ουκρανία υπό την ομπρέλα  μίας νεοσυσταθείσας συμμαχίας που θα μοιάζει με το ΝΑΤΟ
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι συνειδητοποιούν ότι η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να διαδραματίσει τον ρόλο του πολιορκητικού κριού κατά της Ρωσίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ούτε με ολόκληρη την υποστήριξη της Δύσης. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Το Κίεβο δεν έχει τους πόρους για να κερδίσει τη σύγκρουση με τη Μόσχα και αυτό κάνει τους Αμερικανούς να αναζητούν… «λύσεις».
Δημοσίευμα του Foreign Affairs παραθέτει μία εξόχως ευρηματική λύση, που σχεδιάζουν οι Αμερικανοί.
Πρόκειται για τη δημιουργία ενός νέου Οργανισμού Ασφαλείας — της Ατλαντικής-Ασιατικής Κοινότητας (AASC).

Το ΝΑΤΟ – 2

Ο νέος οργανισμός θα περιλαμβάνει χώρες του ΝΑΤΟ, την Ουκρανία, τους συμμάχους της και οποιαδήποτε ουδέτερα κράτη θα επιθυμούσαν να ενταχθούν.
Με λίγα λόγια πρόκειται για το NATO – 2.
Αυτή η αποστολή θα μπορούσε να διευθύνεται από μία χώρα που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ενδεχομένως από την Ινδία ή άλλο κράτος που θεωρείται ουδέτερο, αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνει στρατεύματα των ΗΠΑ.
«Μόνο αμερικανικές μπότες στο έδαφος μπορούν να εξασφαλίσουν το δημοκρατικό μέλλον της Ουκρανίας», έγραψε ο συντάκτης του δημοσιεύματος.
Γιατί το χρειάζονται; Αυτός ο νέος σχηματισμός θα είναι σε θέση να αναπτύξει επίσημα, χωρίς συγκάλυψη, τις στρατιωτικές του δυνάμεις στην Ουκρανία, ανέφερε το δημοσίευμα.
Το ΝΑΤΟ θα υπάρχει χωριστά, σαν να μην έχει καμία σχέση με αυτό ενώ η Μόσχα δεν θα έχει κανένα λόγο να προχωρήσει σε αντίποινα κατά των χωρών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Επιπλέον, σύμφωνα με το Foreign Affairs, θα είναι επίσης δυνατή η συνέχιση της συνεργασίας με τη Ρωσία στο μέλλον.
Φαίνεται ότι έχουν συνειδητοποιήσει τώρα πέρα από τον Ατλαντικό πως η ζωή χωρίς τη Ρωσία θα ήταν ακόμη χειρότερη από τη ζωή μαζί της.

Φόβος για τη μελλοντική Ρωσία

«Εάν μετά το τέλος του πολέμου η Ρωσία εκδιωχθεί εντελώς από τη διεθνή κοινότητα, θα εμφανιστεί στην ιστορική συνέχεια εξαγριωμένη και ταπεινωμένη, ως ιδιαίτερα μεγάλη και ανανεωμένη απειλή.
Ο Putin και η πολεμική μηχανή του πρέπει να ηττηθούν και η Ουκρανία, πρέπει να αποτραπεί κάθε πιθανή μελλοντική επιθετικότητα και αυτό είναι μονόδρομος για τη Δύση. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει το Foreign Affairs, που απηχεί τις θέσεις των σημαντικότερων και ισχυρότερων κύκλων της αμερικανικής διπλωματίας.
Ταυτόχρονα, ωστόσο, η Δύση πρέπει επίσης να προσπαθήσει να εξασφαλίσει μια μακροπρόθεσμη ειρήνη με τη Μόσχα, αναφέρει το άρθρο.

Η Δύση θέλει μία Ρωσία χωρίς Putin

Σύμφωνα με τους εγκέφαλους του σχεδίου, η μακροπρόθεσμη ειρήνη με τη Μόσχα θα εγγυηθεί ότι μόλις πέσει το καθεστώς του Putin και αντικατασταθεί από μια κυβέρνηση αφοσιωμένη στην «ειρήνη», η Ρωσία θα πρέπει να είναι επιλέξιμη για ένταξη στο ΝΑΤΟ 2.
Πώς πρέπει να λειτουργήσει η νέα ένωση
«Ο κόσμος χρειάζεται τώρα ένα ευέλικτο σώμα που να κρατά τον Putin εκτός – αλλά θα μπορεί τελικά να προσελκύσει Ρώσους για μεταρρυθμίσεις, μαζί με τους Αμερικανούς, προκειμένου να κρατήσουν την Ουκρανία και τους γείτονές της ασφαλείς», αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας ότι η AASC θα πρέπει να διακρίνεται σαφώς από το ΝΑΤΟ.
Η AASC δεν πρέπει να ονομάζεται οργανισμός ασφαλείας. δεν θα πρέπει να υποχρεώνει τα μέλη να υπερασπιστούν το ένα το άλλο σε περίπτωση επίθεσης.
Το κερασάκι στην τούρτα έχει ως εξής. Η AASC «θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιβολή μιας μελλοντικής ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, να βοηθήσει σε κρίσεις μεταναστών ή να αντιμετωπίσει τρομοκρατικές απειλές».
Οι αρχικοί σκοποί του ΝΑΤΟ συνοψίστηκαν από τον πρώτο γενικό γραμματέα του, τον λόρδο Hastings Ismay, στις πρώτες μέρες της συμμαχίας. Σχεδιάστηκε, είπε το 1949, «για να κρατήσει τους Ρώσους έξω, τους Αμερικανούς μέσα και τους Γερμανούς κάτω».
Ο κόσμος χρειάζεται τώρα ένα ευέλικτο σώμα που θα κρατά έξω τον Putin και αυτός ο σκοπός μπορεί να εξυπηρετηθεί με ένα άλλο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τους εγκεφάλους του Πενταγώνου και του State Department.

foreign.JPG
www.bankingnews.gr

Σχόλια