Άχρηστοι και τελικά Επικίνδυνοι συναγερμοί...

Άχρηστοι, Άσχετοι, Ανίκανοι, Ανεγκέφαλοι, Ανάλγητοι και τελικά Επικίνδυνοι! Μητσοτάκη, φύγε!

"Προειδοποιητικό μήνυμα", από την Πολιτική Προστασία μέσω του 112, για "πυκνές χιονοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες της 26-1-2023 στην περιοχή σας", έφθασε γύρω στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 25/1/23 σε κινητά τηλέφωνα της περιοχής της Κοζάνης και Πτολεμαΐδας. Η απόλυτη γελοιότητα είναι πως σε κάποια κινητά το ίδιο μήνυμα ανέφερε κίνδυνο πλημμύρας! Και η ακόμα μεγαλύτερη γελοιότητα είναι πως αυτά τα μηνύματα στάλθηκαν σε περιοχή που στο παρελθόν έχει βιώσει χιόνια ύψους άνω του μέτρου και ολικούς παγετούς διάρκειας εβδομάδων, χωρίς το χάος που είδαμε με την κακοκαιρία "Μήδεια" στο "κλεινόν άστυ", χωρίς να κλείνονται αυτοκίνητα στην Αττική Οδό.

Κατόπιν αυτού, προγνώστης καιρού σε τοπικό κανάλι της Δυτικής Μακεδονίας έγραψε το πιο πάνω σχόλιο στο φατσοβιβλίο, "σφάζοντας με το βαμβάκι" τους άχρηστους, άσχετους, ανίκανους, ανεγκέφαλους και τελικά επικίνδυνους της δήθεν "Πολιτικής Προστασίας", που κλεισμένοι στα γραφεία της Αθήνας στέλνουν μήνυμα για ένα απλό χιονάκι στην Κοζάνη, αλλά δεν έστειλαν ποτέ στη νότια Κρήτη τον περασμένο Οκτώβριο, όταν τα μπαζωμένα ρέματα φούσκωσαν απ' τη νεροποντή και χάθηκαν δυο συνάνθρωποί μας.

Εκείνο βεβαίως που αποσιωπά η δήθεν "Πολιτική Προστασία", είναι πως ακριβώς η δική τους κυβέρνηση κατέστρεψε το μεγαλύτερο αποχιονιστικό μηχανισμό που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια και είναι τα πάνω από 1000 μηχανήματα του Λιγνιτικού Κέντρου της Δυτικής Μακεδονίας. Μηχανήματα που στέλνονταν παντού ανά τη χώρα όπου υπήρχαν ακραίες χιονοπτώσεις, όπως π.χ. στην Εύβοια ή την Πάρνηθα. (Blogger: τί άραγε απέγιναν αυτά τα μηχανήματα; Αφελής ερώτηση...)

Αυτή ήταν Πολιτική Προστασία με έργα, ενώ οι τωρινοί μένουν στα λόγια και μπερδεύουν τα μπούτια τους, στέλνοντας στην ίδια περιοχή μηνύματα του 112 τόσο για πλημμύρες όσο και για χιόνια.  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σχόλια