Fuck Europe:Τo σαμποτάζ των δύο αγωγών Nord Stream

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

«Ευχαριστούμε ΗΠΑ» γράφει στο Twitter ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, νυν ευρωβουλευτής και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής (Steering Committee) της Λέσχης Bilderberg, Ρομάν Σικόρσκι, αναφερόμενος στο σαμποτάζ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κατά των δύο υποθαλάσσιων αγωγών Nord Stream που μεταφέρουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία. Ο Σικόρσκι επιχαίρει γιατί η Ρωσία πληρώνει το τίμημα της ουκρανικής κρίσης, βλέποντας τον αγωγό που κόστισε είκοσι δισεκατομμύρια να κείται άχρηστος στα βάθη της Βαλτικής. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαψεύδουν ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με το σαμποτάζ των αγωγών. Τον περασμένο Ιανουάριο πάντως, ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε τον εξής διάλογο με τους δημοσιογράφους:

– Αν η Ρωσία εισβάλλει (στην Ουκρανία)… δεν θα υπάρχει πλέον Nord Stream 2. Θα τον τερματίσουμε.
– Μα πώς θα το κάνετε; Ο αγωγός είναι υπό γερμανικό έλεγχο.
– Σας υπόσχομαι ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε.

Την ίδια «πρόβλεψη» έκανε και η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, πρωτεργάτης του πραξικοπήματος στο Κίεβο το 2014 (και «εφευρέτης» της πενταμερούς για την Κύπρο): «Αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, ο Nord Stream 2 δεν θα προχωρήσει» (η υπογράμμιση δική μας).

Τη Ρωσία έσπευσε στο μεταξύ να κατηγορήσει για το σαμποτάζ (σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις) κατά των δύο υποθαλάσσιων αγωγών που μεταφέρουν ρωσικό αέριο στη Γερμανία ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Η άποψή του βέβαια έχει την ίδια σοβαρότητα με τον άλλο ισχυρισμό του ότι οι Ρώσοι βομβαρδίζουν οι ίδιοι τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια που κατέχουν. (Ή και τον άλλο, ότι πράκτορες του Πούτιν ανατινάζουν στη Μόσχα τα αυτοκίνητα Ρώσων δημοσιογράφων που υποστηρίζουν την επέμβαση στην Ουκρανία).

Αν και γελοίοι, αυτοί οι ισχυρισμοί είναι χρήσιμοι στις εξτρεμιστικές δυνάμεις και τις υπηρεσίες που ελέγχουν τον Ζελένσκι και τον χρησιμοποιούν ως διεθνή προβοκάτορα, να λέει δηλαδή αυτά που δεν μπορούν να πουν άλλοι, ακόμα και να επεμβαίνει στην εσωτερική ζωή της Γερμανίας για λογαριασμό του διεθνούς «κόμματος του πολέμου».

Σε ένα δημόσιο περιβάλλον στη Δύση που κυριαρχείται από αντιρωσική υστερία, είναι απλώς σχεδόν αδύνατο να βρεθούν μέσα μαζικής ενημέρωσης που να εκθέσουν τη γελοιότητα των ισχυρισμών αυτών, αν μη τι άλλο για να μην εμφανιστούν φιλορωσικά.

Τιθέμενοι προ του διλήμματος να πιστέψουν τα μέσα που εμπιστεύονται ή το μυαλό τους εναντίον τους, οι πολίτες περιπίπτουν σε γενικευμένη σύγχυση. Αυτή είναι και η λογική του Γκέμπελς: πες, πες, κάτι θα μείνει.

Με τους δύο αγωγούς σε καλή κατάσταση η Ρωσία κρατάει στο χέρι της σε μεγάλο βαθμό τον ενεργειακό εφοδιασμό της Γερμανίας. Μπορεί, αν θέλει, να παράσχει αέριο και αν δεν θέλει, να το σταματήσει. Για να είναι όπλο στα χέρια της οι αγωγοί, όπως υποστηρίζει το Bloomberg, χρειάζεται οι αγωγοί να υπάρχουν και να μπορούν να λειτουργήσουν.

Αλλά και η Γερμανία μπορεί, αν αποφασίσει να μεταβάλλει την πολιτική της, πιεζόμενη και από την έλλειψη ενέργειας, να αποκαταστήσει άμεσα την πλήρη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την ίδια.

Αντίθετα, με τους δύο αγωγούς εκτός λειτουργίας, το Βερολίνο εξαρτάται απελπιστικά από τις ΗΠΑ για τον εφοδιασμό του σε ενέργεια, άρα θα του είναι πολύ δυσκολότερο να αλλάξει πολιτική στο Ουκρανικό.

Αυτό που κάνουν δηλαδή τα σαμποτάζ των δύο αγωγών είναι ότι αφενός στερούν τη Ρωσία από το «όπλο» της, αφετέρου δένουν περαιτέρω την Γερμανία, δηλαδή την Ευρώπη, σε έναν πόλεμο που ναι μεν έχει εξαπολυθεί κατά της Ρωσίας, στην πραγματικότητα όμως, εμμέσως πλην σαφώς, στοχεύει την ίδια την Ευρώπη.

Η Ευρώπη πληρώνει το κόστος των κυρώσεων, τα κράτη, οι ένοπλες δυνάμεις και οι υπηρεσίες της, οι μηχανισμοί, τα μέσα της και η οικονομία της ελέγχονται όλο και περισσότερο από τις αμερικανικές υπηρεσίες. Χάνει τη δυνατότητα ισορροπημένων σχέσεων και με τις ΗΠΑ και με τη Ρωσία που είναι η βασική προϋπόθεση για την αυτονομία της.

Αυτή είναι και η επιδίωξη που ετέθη ήδη με την έκθεση Wolfowitz και με το Σχέδιο για έναν Nέο Αμερικανικό Αιώνα, από τη δεκαετία του 1990. Να αποτραπεί οποιαδήποτε συνεργασία δύο μεγάλων δυνάμεων (όπως π.χ. της Ευρώπης με τη Ρωσία ή της Ρωσίας με την Κίνα) που θα απειλήσει την αμερικανική παντοκρατορία.

Για αυτό και στη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία το 2014, όταν οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. (Γάλλος, Γερμανός και Πολωνός) κατάφεραν να καταλήξουν με τον Γιανουκόβιτς σε συμφωνία για ειρηνική εκτόνωση της κρίσης, τα όπλα μίλησαν αμέσως μόλις απογειώθηκε από το Κίεβο το αεροπλάνο τους.

«Fuck the EU», όπως είπε στην ιστορική της φράση η Νούλαντ προς τον Τζέφρι Πάιατ, πρεσβευτή τότε των ΗΠΑ στο Κίεβο και μετέπειτα στην Αθήνα.

Δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες για το ποιος έκανε το σαμποτάζ. Ελάχιστες χώρες στον κόσμο έχουν την τεχνική δυνατότητα να κάνουν κάτι τέτοιο και θα ήταν λάθος να προεξοφλήσουμε ποια από αυτές είναι υπεύθυνη.

Αυτό που πρέπει να θεωρείται όμως πρακτικά βέβαιο, αντίθετα, είναι ότι το σαμποτάζ των αγωγών έχει να κάνει με κέντρα της «βαθιάς αυτοκρατορίας» και του «Κόμματος του Πολέμου», που ελέγχουν ακόμα και τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τη δράση τους διαπιστώσαμε επανειλημμένως όχι μόνο στο ουκρανικό μέτωπο, αλλά επίσης και σε αυτά της Μέσης Ανατολής και της Κίνας. Η κυρία Νούλαντ είναι ο «άνθρωπος-γέφυρα» που συνδέει τις δυνάμεις που ξεκίνησαν τους πολέμους στη Μέση Ανατολή με αυτούς που προκάλεσαν την κρίση στην Ουκρανία.

Όσο δεν αντιμετωπίζει καμιά σοβαρή αντίσταση ούτε από το δυτικό πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο, ούτε από μαζικά κινήματα και κόμματα στην Ευρώπη και την Αμερική, ούτε από τους «διανοούμενους», το «κόμμα του Πολέμου», γενικεύοντας χωρίς όρια και περιορισμούς τη σύγκρουση με τη Ρωσία, δεν θα «νικήσει» μεν τη Ρωσία, τείνει όμως να οδηγήσει τη «συλλογική Δύση» στον («νεοκλασικό» ή «μεταμοντέρνο») νέο-Φασισμό και στον ολοκληρωτικό Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: hkosmodromio.gr


================

====================

Evangelou Marianna

Στις 7 Φεβρουαρίου 2022, ο Μπράντον υποδέχτηκε στον Λευκό Οίκο τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.
Αφού αντάλλαξε ευγένειες, ο Μπράντον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Γερμανία "εργάζονται στο ίδιο μήκος κύματος για την περαιτέρω αποτροπή της ρωσικής επιθετικότητας στην Ευρώπη και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Κίνα και την προώθηση της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια".
Τόσο ο Μπράντον όσο και ο Σολτς απέφυγαν το θέμα του αγωγού, αλλά οι δημοσιογράφοι συνέχισαν να ρωτούν και έτσι ο Μπράντον προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
"Εάν η Ρωσία εισβάλει, αυτό σημαίνει τανκς ή στρατεύματα που περνούν ξανά τα -- τα σύνορα της Ουκρανίας, τότε θα υπάρξει -- δεν θα υπάρξει πλέον Nord Stream 2".
Όταν ρωτήθηκε πώς θα επιτευχθεί αυτό, ο Μπράντον απάντησε: "Θα -- σας υπόσχομαι -- θα είμαστε σε θέση να το κάνουμε".
Στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 αναφέρθηκε από τα μέσα ενημέρωσης μείωση της πίεσης στον Nord Stream 2.
Η πίεση στον υποθαλάσσιο αγωγό έπεσε από 105 σε 7 bar κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Τα μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι η πληροφορία αυτή αποτελεί επίσημη δήλωση του φορέα εκμετάλλευσης του Nord Stream 2.
(Προσωπικά, δεν μπόρεσα να βρω την επίσημη δήλωση του φορέα εκμετάλλευσης του Nord Stream 2 στο διαδίκτυο ή σε οποιαδήποτε άλλη γραπτή μορφή, εκτός από τη δήλωση στα μέσα ενημέρωσης).
Λίγες ώρες αργότερα οι φορείς εκμετάλλευσης υποτίθεται ότι εντόπισαν μια διαρροή που προκάλεσε την πτώση της πίεσης στον Nord Stream 2.
Η διαρροή βρίσκεται στη Βαλτική Θάλασσα νοτιοανατολικά του δανέζικου νησιού Bornholm.
Στις 3 Αυγούστου 2022, ο μεγάλος γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας NDR ανέφερε1 ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ "δείχνει τη σημαία στην ανατολική Βαλτική Θάλασσα":
"Συνολικά 4.000 Αμερικανοί στρατιώτες, πιλότοι ελικοπτέρων, πεζικάριοι του ναυτικού, γιατροί, στρατηγοί βρίσκονται καθ' οδόν προς τα ανατολικά.
Γύρω στις 6 το πρωί της Τετάρτης, η μονάδα έχει ήδη περάσει το δανέζικο νησί Bornholm, τότε οι Αμερικανοί απενεργοποιούν τα συστήματα αυτόματης αναγνώρισης πλοίων (AIS) και δεν μπορούν πλέον να εντοπιστούν χωρίς άλλη καθυστέρηση".
Η δικαιολογία για αυτές τις "εκπαιδεύσεις";
Ελεγχόμενη κλιμάκωση. (Δεν είμαι στρατιώτης ή πολεμικός στρατηγός, μήπως κάποιος θέλει να εξηγήσει πώς γίνεται αυτό με τη χρήση μεγάλων πολεμικών πλοίων;)
Σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου, το USS Kearsarge διατάχθηκε μπρος-πίσω, και αυτό θα πρέπει να δημιουργήσει ένα μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα - το απρόβλεπτο:
"Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, το USS Kearsarge επισκέφθηκε τη Στοκχόλμη, στη συνέχεια διατάχθηκε για τη Μεσόγειο, αλλά γύρισε την περασμένη εβδομάδα για να επιστρέψει στη Βαλτική Θάλασσα.
"Είναι μέρος της νέας στρατηγικής του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ", δήλωσε ο Bruns.
"Οι Αμερικανοί θέλουν να είναι λιγότερο προβλέψιμοι".
Αυτό σημαίνει ότι θέλουν να δείξουν ότι μπορούν και θα αντιδράσουν ανά πάσα στιγμή αν προκύψει κάπου μια πιθανή απειλή". .
(Εξακολουθώ να μην είμαι πολεμικός στρατηγός, αλλά υποθέτω ότι είναι το ίδιο είδος στρατηγικής, που εφαρμόζουν τα κορίτσια στους άντρες όταν τους αφήνουν στο σκοτάδι για το αν θα εμφανιστούν ή όχι στο ραντεβού, σωστά;)
Ο συγγραφέας αναφέρει επίσης ότι οι Αμερικανοί θα αναχωρήσουν μια εβδομάδα αργότερα και θα αναζητήσουν νέες περιπέτειες στο άγνωστο:
"Το USS Kearsarge και ο σχηματισμός του θα επισκεφθούν προφανώς πρώτα τη φινλανδική πρωτεύουσα Ελσίνκι, προκειμένου στη συνέχεια να κάνουν ασκήσεις μαζί με το φινλανδικό ναυτικό.
Θα αναχωρήσει και πάλι από τη Βαλτική Θάλασσα την επόμενη εβδομάδα, αυτό είναι το σχέδιο μέχρι στιγμής. Ο προορισμός μετά από αυτό: άγνωστος".
Στις 24 Σεπτεμβρίου 2022, μια τοπική γερμανική εφημερίδα από το Σλέσβιχ-Χολστάιν γράφει ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τις κινήσεις των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Βαλτική Θάλασσα στη λεγόμενη ζώνη του Φέμαρν.
"Το πρωί της Πέμπτης, ένας στόλος του αμερικανικού ναυτικού πέρασε από το Φέμαρν. Η ναυαρχίδα USS Kearsarge ήταν το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο.
Ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια και μονάδες του ΝΑΤΟ στη ζώνη του Φέμαρν.
Τα πλοία κατευθύνονται και πάλι προς τα δυτικά.
40 ελικόπτερα και μαχητικά αεροπλάνα στο πλοίο".
Ο συγγραφέας του άρθρου εξηγεί τον λόγο για τους ελιγμούς του ΝΑΤΟ στη Βαλτική Θάλασσα:
"Fehmarn - Το αργότερο με τον ρωσικό επιθετικό πόλεμο στην Ουκρανία, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, και την επακόλουθη αλλαγή στην πολιτική ασφαλείας με τις αιτήσεις ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η Βαλτική Θάλασσα έχει γίνει περιοχή ανάπτυξης των ναυτικών δυνάμεων της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.
Αυτό αντικατοπτρίζεται καλά στον αυξανόμενο αριθμό πολεμικών πλοίων που έχουν περάσει από τη ζώνη Fehmarn τους τελευταίους μήνες.
Αυτό ισχύει τόσο για τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια όσο και για τις μονάδες του ΝΑΤΟ.
Το πρωί της Πέμπτης, ένας στόλος του αμερικανικού ναυτικού πέρασε από το Φέμαρν".
Και στη συνέχεια: "Το πλοίο αμφίβιας επίθεσης USS Kearsarge, συνοδευόμενο από τα αποβατικά πλοία USS Arlington και USS Gunston Hall, κατευθυνόταν δυτικά το πρωί της Τετάρτης. Προηγουμένως, τα πλοία ήταν μέρος αμερικανικών μονάδων που συμμετείχαν σε ελιγμούς του ΝΑΤΟ και κατέπλευσαν σε πολλά λιμάνια στη Γερμανία, τη Σκανδιναβία και τις χώρες της Βαλτικής".
Μια άλλη σύμπτωση συνέβη σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου 2022, ανέφερε το νορβηγικό πρακτορείο NORSAR 3:
"Το NORSAR κατέγραψε σήματα από δύο εκρήξεις. Μια μικρότερη έκρηξη το βράδυ της Δευτέρας, ακολουθούμενη από μια πιο ισχυρή έκρηξη το βράδυ της Δευτέρας".
"Τα σήματα από τον σεισμικό σταθμό της NORSAR στο Innlandet, τον σουηδικό σταθμό στο Hagfors και έναν φινλανδικό σταθμό που βρίσκεται στο Sysmä δείχνουν ότι υπήρξαν δύο επακόλουθες εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα.
Αυτοί μεταφέρουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη.
Τα περιστατικά καταγράφηκαν τη νύχτα της Δευτέρας, στις 02.03, και το βράδυ της Δευτέρας, στις 19.03.
Η τελευταία έκρηξη ήταν ισχυρότερη από την πρώτη και μετρήθηκε να έχει ισχύ 2,2 (εκτιμώμενη απόδοση περίπου 700 κιλά)".
Τα στοιχεία για την έκρηξη:
Η Βαλτική Θάλασσα
Ημερομηνία/ώρα: 2022-09-26 19:03
Τοποθεσία: Μ: 55,025, 15,798
Ισχύς: 2,2
Βάθος: 0 χλμ.
Επίσης, χθες, Σεπτέμβριος. 26, 2022, ο διαχειριστής του Nord Stream 1 ανέφερε 4:
"26. Σεπτέμβριος 2022 | Zug, Ελβετία | Απόψε, οι αποστολείς του κέντρου ελέγχου του Nord Stream 1 κατέγραψαν πτώση πίεσης και στα δύο σκέλη του αγωγού φυσικού αερίου. Οι λόγοι διερευνώνται". (Αναφορά στο χθεσινό μου άρθρο Nord Stream 2 - ο αγωγός που έγινε πολιτικό εργαλείο).
Σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου 2022, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης απολαμβάνουν τα δραματικά γεγονότα στη Βαλτική Θάλασσα.
Η βρετανική εφημερίδα Guardian γράφει για
"Φόβους για σαμποτάζ καθώς το αέριο χύνεται στη Βαλτική από τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2".
Σύμφωνα με τα βρετανικά μας ποιοτικά μέσα ενημέρωσης:
"Ένας σεισμογράφος στο δανέζικο νησί Bornholm, κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι διαρροές, κατέγραψε δύο φορές αιχμές τη Δευτέρα, την ημέρα κατά την οποία οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 υπέστησαν δραματική πτώση της πίεσης, δήλωσε το γερμανικό κέντρο γεωλογικών ερευνών GFZ".
Ο Guardian δημοσίευσε ένα βίντεο που υποτίθεται ότι καταγράφηκε από τον στρατό της Δανίας και δείχνει μια περιοχή διαρροής αερίου πλάτους περίπου ενός χιλιομέτρου ( περίπου 0,62 μίλια) να αναβλύζει στην επιφάνεια της θάλασσας.
Ο Björn Lund, διευθυντής του εθνικού σεισμικού δικτύου της Σουηδίας:
"Μπορείτε να δείτε καθαρά πώς τα κύματα αναπηδούν από τον πυθμένα στην επιφάνεια. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι επρόκειτο για έκρηξη. Είχαμε ακόμη και έναν σταθμό στο Gnosjö που το έπιασε".
Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν είναι: ποιος ανατίναξε τους αγωγούς μας;
Ήταν η δήλωση του Μπράντον, που έκανε στις 7 Φεβρουαρίου 2022, μια κενή απειλή;
Μήπως οι Ρώσοι σαμποτάρισαν τους αγωγούς και πληρώθηκαν με Bitcoin; 😉
Παρακαλώ σημειώστε, ότι όλες οι απόψεις που εκφράζονται παραπάνω είναι του σκύλου του γείτονά μου 😉.
Ρωτάει επίσης: ενώ το ρωσικό αέριο πλημμυρίζει τη Βαλτική Θάλασσα, πώς τα πάει το τραπεζικό μας σύστημα σήμερα;
Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

 

 

Σχόλια