Ιωάννης Μάζης: Μία σύνθετη κατάσταση, σε μία σύνθετη περιοχή

 

=======================

Για να μην μείνει καμία αμφιβολία, σχετικά με την κυνική και απάνθρωπη συμπεριφορά των ΗΠΑ, για την πλήρη οικονομική καταστροφή της Ευρώπης και των πολιτών της, ιδού τα σχετικά έγγραφα.
Υπογράφονται από την "δεξαμενή σκέψης" των ΗΠΑ, RAND, υπό τον αρχικό τίτλο "Αποδυνάμωση της Γερμανίας και ενίσχυση των Ηνωμένων Πολιτειών". Υποστηρίζει ότι υπάρχει «επείγουσα ανάγκη» για εξωτερικούς πόρους, προκειμένου να στηριχθεί η Αμερικανική οικονομία, γενικά, αλλά "ειδικά το τραπεζικό σύστημα".
Η RAND απασχολεί 1850 άτομα με προϋπολογισμό 350 εκατομμυρίων δολαρίων και έχει επίσημο σκοπό να "βελτιώσει την πολιτική και τη λήψη αποφάσεων μέσω έρευνας και ανάλυσης". Συνδέεται κυρίως με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και είναι διαβόητh, για την επιρροή της στην ανάπτυξη στρατιωτικής και άλλης στρατηγικής, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
"Μόνο οι ευρωπαϊκές χώρες που δεσμεύονται από τις δεσμεύσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ μπορούν να μας παράσχουν (αυτούς τους πόρους) χωρίς σημαντικό στρατιωτικό και πολιτικό κόστος".
Το μεγαλύτερο εμπόδιο σε αυτό σύμφωνα με τη RAND είναι η αυξανόμενη ανεξαρτησία της Γερμανίας. Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι το Brexit έδωσε στη Γερμανία μεγαλύτερη ανεξαρτησία και δυσκόλεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες να επηρεάσουν τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.
Ένας βασικός στόχος που διαπερνά αυτήν την κυνική στρατηγική θα πρέπει πρωτίστως να είναι η καταστροφή της συνεργασίας μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας, καθώς και της Γαλλίας.
"Εάν υλοποιηθεί, θα καταστήσει την Ευρώπη όχι μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτικό ανταγωνιστή των Ηνωμένων Πολιτειών", δηλώνει.
Μόνος τρόπος: "Σύρετε και τις δύο πλευρές σε πόλεμο στην Ουκρανία"
Προκειμένου να συντρίψει αυτή την πολιτική απειλή, παρουσιάζει ένα στρατηγικό σχέδιο που στοχεύει κυρίως στην καταστροφή της γερμανικής οικονομίας.
"Η διακοπή των ρωσικών προμηθειών θα μπορούσε να δημιουργήσει μια συστηματική κρίση που θα ήταν καταστροφική για τη γερμανική οικονομία και έμμεσα για ολόκληρη την ΕΕ", σημειώνει, λέγοντας ότι το κλειδί είναι να παρασυρθούν οι χώρες της Ευρώπης σε πόλεμο.
"Ο μόνος δυνατός τρόπος για να εγγυηθούμε ότι η Γερμανία απορρίπτει τις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες είναι να προσελκύσουμε και τις δύο πλευρές στη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία. Οι συνεχιζόμενες ενέργειές μας σε αυτήν τη χώρα θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε στρατιωτική απάντηση από τη Ρωσία. Η Ρωσία προφανώς δεν θα αφήσει την πίεση του τεράστιου ουκρανικού στρατού, στις δημοκρατίες του Ντονμπάς χωρίς στρατιωτική απάντηση. Θα καθιστούσε δυνατή την παρουσίαση της Ρωσίας ως επιθετικού μέρους και στη συνέχεια την εφαρμογή ολόκληρου του ήδη προετοιμασμένου πακέτου κυρώσεων".
Τα πράσινα κόμματα θα κάνουν τη Γερμανία να "πέσει στην παγίδα".
Τα πράσινα κόμματα στην Ευρώπη, ειδικότερα, περιγράφονται ως εύκολο να χειραγωγηθούν για να εκτελέσουν τα θελήματα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.
"Προϋπόθεση για να πέσει η Γερμανία σε αυτή την παγίδα είναι ο ηγετικός ρόλος των πράσινων κομμάτων και ιδεολογιών στην Ευρώπη. Το γερμανικό περιβαλλοντικό κίνημα είναι ένα έντονα δογματικό, αν όχι φανατικό, κίνημα, το οποίο καθιστά αρκετά εύκολο να τους κάνουμε να αγνοήσουν τα οικονομικά επιχειρήματα", γράφει κάποιος, αναφέροντας τη σημερινή υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock και τον υπουργό κλίματος Robert Habeck ως παραδείγματα αυτού του τύπου πολιτικού.
Και εδώ γίνεται σαφής η άποψη που έχουν για τους "εταίρους" τους, οι ΗΠΑ:
  • "Οι προσωπικές ιδιότητες και η έλλειψη επαγγελματισμού(των Πρασίνων) καθιστούν δυνατή την υπόθεση ότι είναι αδύνατο για αυτούς να παραδεχτούν τα λάθη τους εγκαίρως. Έτσι, θα είναι αρκετό να διαμορφώσουμε γρήγορα μια εικόνα των μέσων ενημέρωσης για τον επιθετικό πόλεμο του Πούτιν - και να μετατρέψουμε τους Πράσινους σε ένθερμους και σκληρούς υποστηρικτές των κυρώσεων - ένα «κόμμα πολέμου".
"Θα επιτρέψει την επιβολή των κυρώσεων χωρίς εμπόδια".
Δεν γίνεται να μακρυγορήσω άλλο, λόγω χώρου.
Ενα μόνο θα πω. ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ!
Και για τους πολιτικούς μας, που γνωρίζουν τα πάντα και για εμάς, που τους κρατάμε στην εξουσία, αναπαράγοντας τα ψεύδη και τις διαστρεβλώσεις τους!

 =========================

RAND Corporation = Στρατιωτικό-Βιομηχανικό σύμπλεγμα (Military-Industrial Complex) =Πεντάγωνο

 

Οι ΗΠΑ φταίνε για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δεν το λέμε εμείς, το λένε οι ίδιοι.

Πώς οι ΗΠΑ εξώθησαν τον Πούτιν στην παγίδα της Ουκρανίας

------------------------

Αποκάλυψη Independent: 20,000 ξένοι μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό του Ζελένσκι!

 

Σχόλια