Πώς κατάντησαν την Ε(θνική)ΥΠ Κ(ομματική)ΥΠ

 

Χρήστου Δημήτρης

Μια συγκλονιστική επιστολή στελέχους της ΕΥΠ, που περιγράφει την κατάσταση στην Υπηρεσία, είδε το φως της δημοσιότητας σε ιστοσελίδες στην αρχή της εβδομάδας. Και επειδή κανείς από την διοίκηση ή την κυβέρνηση δεν τόλμησε να διαψεύσει ή να έστω να απαντήσει σε όσα καταγγέλλονται, η αξία της είναι υψίστης σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα.  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Στην αρχή της επιστολής αναφέρεται: «Από το 2020 έως το 2021 κατέθεσα στην υπηρεσία περί τις 6 Αναφορές για ουσιώδη προβλήματα στη λειτουργία και στην εφαρμογή του κείμενου νομικού πλαισίου. Καμία δεν εξετάστηκε! Ειδικότερα ανέφερα σοβαρά περιστατικά παραβίασης του Κανονισμού Ασφαλείας, του Διοικητικού Δικαίου και του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, του ίδιου του Κανονισμού της Υπηρεσίας και άλλα, μεταξύ των οποίων συμβάντα ενδεικτικά της ολιγωρίας της Διοίκησης και της αδιαφορίας που συστηματικά επιδεικνυόταν για το κατεξοχήν αντικείμενο της Υπηρεσίας και την εικόνα της στο εξωτερικό. Βελτίωση του θεσμικού πλαισίου της ΕΥΠ (όπως υποστηρίζει ο πρωθυπουργός) δεν νοείται διότι απλά στην ΕΥΠ, υπό το πρόσχημα του “απορρήτου”, κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Κανένας νόμος δεν εφαρμόζεται. Και όσοι το επισημάναμε απομακρυνθήκαμε επιμελώς».

Και συνεχίζει: «Ειδικότερα, ο Διοικητής δεν υπέγραφε και δεν λάμβανε γνώση στη συντριπτική πλειονότητα των πληροφοριακών εγγράφων που παρήγαγε η Υπηρεσία, δεν μετείχε(!) σε πολυεθνικές συναντήσεις, δεν έδινε καμία οδηγία ή κατεύθυνση, ήταν γενικά “άφαντος”. Απορώ που επικαλείται “υβριδικές απειλές” γιατί είμαι βέβαιη πως ούτε γνωρίζει τι σημαίνει ο όρος. Πιστεύω στον αντίποδα, πως προφανώς ασχολείτο με άλλα πράγματα, ή του φαινόταν εντελώς “ξένο” το αντικείμενο της Υπηρεσίας».

Καταλήγοντας αναφέρει: «Από πλευράς μας έχουμε καταθέσει: Καταγγελίες στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Αναφορά στην Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Εισαγγελική παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για περιστατικό παραβίασης των αρχών της διαφάνειας, της ισότητας και της αξιοκρατίας κατά τη διαδικασία μετάταξής μας. Δεκάδες αιτήσεις (αναπάντητες) στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Πέραν τούτων, έχουμε προσφύγει με Αίτηση Ακυρώσεως στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών κατά των αντισυνταγματικών και προδήλως παράνομων μετατάξεών μας, ενώ θα προσφύγουμε άμεσα και στην Ποινική Δικαιοσύνη».

Αυτή δεν ήταν τελικά ΕΥΠ, ΚΥΠ ήταν με το “Κ” να σημαίνει “Κομματική Υπηρεσία Πληροφοριών”, για να προστατεύει τους πρίγκηπες του Μαξίμου από όσους αμφισβητούν τους διαχειριστές της εξουσίας. Σας κάνουν εντύπωση όλα αυτά; Γιατί; Η μετατροπή των δυνάμεων Προστασίας του Πολίτη σε δυνάμεις καταστολής των κοινωνικών διαμαρτυριών, είναι αδιάφορη; Η είδηση ότι ο μάνατζερ-τηλεπωλητής-τηλεπαρουσιαστής trash εκπομπών Μένιος Φουρθιώτης είχε στη διάθεση του 14 αστυνομικούς και οχήματα να τον προστατεύουν και να τον εξυπηρετούν, ήταν άνευ σημασίας;

Δεν βγάλαμε αρκετά συμπεράσματα από τη διαχείριση του σκανδάλου Novartis; Στην Ελλάδα όπου έλαβε χώρα το μεγαλύτερο μέρος των παρανομιών, η κυβέρνηση φρόντισε να εξαφανίσει στοιχεία και να απαλλάξει όλους τους ενόχους, παρότι με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Κράτους περιγράφεται αναλυτικά και με στοιχεία το σκάνδαλο. Μάλιστα, η κυβέρνηση δια του υπουργού Υγείας πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή αποζημιώσεως κατά της φαρμακευτικής εταιρείας! Γίνεται σκάνδαλο χωρίς ενόχους;

Το μεν Άδωνι απάλλαξαν διότι –είπαν– οι δωροληψίες έμειναν αδιευκρίνιστες, τον δε Λοβέρδο γιατί τα κρίσιμα στοιχεία στα έγραφα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, έμειναν αμετάφραστα (χωρίς συνέπειες) και ένα κατώτερο όργανο πλημμελειοδικών έστειλε τον φάκελό του στο αρχείο!

Ξεπουλούν τα πάντα

Δεν ανησυχείτε που οι εξοπλισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιούνται κατόπιν διαταγών των Αμερικανών με τους Έλληνες επιτελείς, χωρίς λόγο και αρμοδιότητες, να παρακολουθούν βουβοί τις συνεχείς δωρεές οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία; Ξεπούλησαν με αδιαφανείς και ετσιθελικές διαδικασίες το σύνολο της δημόσιας περιουσίας. Αφόπλισαν όλες τις Ρυθμιστικές Ανεξάρτητες Αρχές, ανοίγοντας το δρόμο στα καρτέλ να κάνουν πάρτι κερδοσκοπίας.

Διαλύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και συρρικνώνουν τη δημόσια εκπαίδευση και την εγχώρια παραγωγή. Το αποτέλεσμα είναι –σύμφωνα με τα στοιχεία του Δείκτη Μέτρησης Προσφερόμενων Θέσεων Εργασίας (Job Vacancy Rate-JVR)– οι ελληνικές επιχειρήσεις να βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις σε σχέση με τον μέσο όρο σε επίπεδο ΕΕ-27. Το 79% των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν την τελευταία πενταετία είναι θέσεις χαμηλών δεξιοτήτων, ενώ οι θέσεις υψηλών προσόντων μειώθηκαν.

Μια χώρα διεθνώς ρεζίλι

Γενικά η χώρα επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη πιάνει πάτο στην Ευρώπη στην ποιότητα της δημοκρατίας και στον δείκτη ελευθερίας του Τύπου, ενώ βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις σε ό,τι αφορά την διαφθορά, τις τιμές ενέργειας και καυσίμων και συνολικά στην άνοδο του πληθωρισμού. Η Ελλάδα γίνεται ο παράδεισος ξεπλύματος μαύρου χρήματος, όπως έχει επισημάνει με επιστολή της η Ευρωπαία Επίτροπος Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Μέιριντ Μακγκίνες.

Μπορεί στο Αιγαίο τα push backs να έχουν μετατραπεί σε push down στον πάτο της θάλασσας, πλην όμως ο υπουργός εσωτερικών Βορίδης –κατόπιν εγγράφου συστάσεως του ομογάλακτου υπουργού Γεωργιάδη και του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ– πολιτογράφησε τιμητικά(!) Έλληνα πολίτη τον καταζητούμενο από την Ιντερπόλ Τούρκο δραπέτη Γιασάμ Αγιαβέφε, με την υπογραφή της Προέδρου της Δημοκρατίας. Ήταν λέει, δωρητής υγειονομικού υλικού στον ελληνικό λαό μέσω της μητρόπολης Πειραιά, στην περίοδο της πανδημίας. Μάλιστα, για να διευκολυνθεί η κατάσταση, ο αποδέκτης των “χορηγιών” δεσπότης, τον βάφτισε χριστιανό με το όνομα Λεωνίδας!

Η κατάσταση έχει πλέον φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα. Η χώρα γίνεται διεθνώς ανυπόληπτη με τον πρωθυπουργό τοξικό και δακτυλοδεικτούμενο. Η υπόσταση της Ελλάδας ως δημοκρατίας, απειλείται και η όποια εθνική ασφάλεια αγοράζεται από τους πωλητές όπλων και ενοικιαστές βάσεων. Με άλλα λόγια, μας έχουν καταντήσει ένα άτυπο προτεκτοράτο.

========================

η παρακολούθηση του Θανάση Κουκάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη αναλυτικά

...............................................
ο Θανάσης Κουκάκης είναι δημοσιογράφος που ασχολείται με το τραπεζικό και οικονομικό ρεπορτάζ....
...............................................
αρχές καλοκαιριού του 2020 ο Θανάσης έχει αγοράζει ενα καινούργιο iphone που το καμαρώνει...
έδωσε ενα σκασμό λεφτά αλλά τι ωραίο είναι ρε φίλε....
...............................................
και εκεί που το χαίρεται ξαφνικά το τηλέφωνο αρχίζει τα κόλπα
τύπου
πέφτει πολύ απότομα η μπαταρία,
ή
όταν καλεί κάποιον δεν ακούει το κάλεσμα που κάνει το τηλ αλλά κατευθείαν του απαντάει ο άλλος κτλ
...............................................
παραξενεύεται και το πηγαίνει στο σέρβις όπου του λένε οτι η συσκευή δεν εχει κανένα πρόβλημα
...............................................
το έχεις ακούσει το τραγούδι
που λέει:
"Ψύλλοι στ' αυτιά μου μπήκανε";
ε
αυτό έπαθε και ο Θανάσης και απευθύνθηκε σε μια δημοσιογραφική του πηγή για το αν τον παρακολουθούν,
και η πηγή του είπε "κατσε θα μαθω"
...............................................
μετά από 10 μέρες του λεει η πηγή
"ναι, σε παρακολουθεί η ΕΥΠ"
...............................................
αυτος δεν το πολυπιστεύει και ρωτάει;
αποδείξεις υπάρχουν;
...............................................
μετά απο άλλες δέκα μέρες η πηγή του,
του πάει μια αποδελτίωση μιας συνομιλίας που είχε τον Ιούνιο...
...............................................
οπως ειναι φυσικό ο Θανάσης παθαίνει σοκ και απευθύνεται με το δικηγόρο του,
στην ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών
(ΑΔΑΕ),
στις 12 Αυγούστου του 2020 που εγγράφως τους ζητούσε
-σύμφωνα με το νόμο- να του πουν
αν παρακολουθείται
απο ποιον
και γιατι
...............................................
σύμφωνα με τον νόμο του 1994 όταν κάποιος έχει υποψίες οτι μπορεί να παρακολουθείται για λόγους εθνικής ασφάλειας
μπορεί να απευθυνθεί στην αρχή
και η αρχή είναι υποχρεωμένη να του απαντήσει
...............................................
την ίδια αυτή μέρα (12 Αυγούστου) η ΕΥΠ σταματάει την παρακολούθηση
(το αποκάλυψαν αργότερα μέσω εγγράφων της ΕΥΠ, οι reporters united)
...............................................
απο εκείνη τη μέρα μέχρι και τον Μάρτη του 2021 η ΑΔΑΕ είναι σε αλληλογραφία με την εισαγγελέα που είναι υπεύθυνη για τις παρακολουθήσεις
για το αίτημα του Κουκάκη
πρέπει να απαντήσουν ΓΙΑΤΙ τον παρακολουθούσαν!!!
...............................................
γιατί ΠΡΕΠΕΙ ρε φίλε φαντάζομαι κάποιους επιτελείς να ρωτούν
μα διότι έτσι λέει ο νόμος;
ο νόμος; ποιος νόμος;
ο νόμος του 1994
αααααααααααα ώστε λέει έτσι ο νόμος ε;
ε λοιπόν τόσο το χειρότερο για το νόμο
κάτσε
τώρα θα δεις
...............................................
και έτσι στις 31 Μαρτίου του 2021 με μια εκπρόθεσμη τροπολογία σε ένα άσχετο νομοσχέδιο,
η κυβέρνηση ΑΛΛΑΖΕΙ το νόμο
και με το νεο νομο, απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να γνωστοποιεί στον οποιοδήποτε αν παρακολουθείται
...............................................
η ηγεσία της ΑΔΑΕ σοκάρεται και στέλνει ενα άρθρο καταπέλτη σε ενα περιοδικό που διαβάζουν οι συνταγματολόγοι όπου καταγγέλλει την αντισυνταγματικότητα της διάταξης
...............................................
έτσι 3 μήνες μετά
στις 12 Ιουλίου του 2021 στο κινητό του ο Κουκάκης λαμβάνει
ένα μήνυμα - λινκ
απο ελληνικό αριθμό που δεν τον έχει στις επαφές του για μια οικονομική είδηση
πατάει και ετσι μολύνεται το κινητό του με το λογισμικό predator....
...............................................
είναι ενα πανάκριβο λογισμικό που μπορεί έτσι απλά να μπει στο κινητό σου και να παρακολουθούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ακόμα και το μικρόφωνο ή την κάμερα ακόμα και όταν δεν τα χρησιμοποιείς
...............................................
το predator μένει στο κινητό του Κουκάκη μέχρι τις 24 Σεπτέμβρη του 2021
...............................................
πάλι!!!
δεύτερη φορά!!!
...............................................
στις 16 Δεκέμβρη του 2021, ενα πανεπιστήμιο στο Τορόντο σε συνεργασία με την ΜΕΤΑ (την εταιρεία που έχει το fb και το insta)
δημοσίευσαν μια έρευνα που έλεγε οτι το λογισμικό predator εχει αγοραστεί απ την Ελλάδα
...............................................
ο Κουκάκης επικοινωνεί με το πανεπιστήμιο του Τορόντο και ξεκίνησε μια διαγνωστική διαδικασία 6 Εβδομάδων
και η έκθεση που έλαβε ο Κουκάκης απ αυτούς στις 28 Μαρτίου είναι οτι πράγματι, παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του
...............................................
όταν λοιπόν πάει ο Κουκακης στην ΑΔΑΕ να κάνει και δεύτερη καταγγελία του απαντούν
"ξύπνα μ@λ@κα, άλλαξε ο νόμος. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ" (περίπου)
μα ρε παιδιά αυτό είναι αντισυνταγματικό και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο θα δικαιωθώ...!!!
...............................................
σταματάω εδώ την εξιστόρηση με την παρακολούθηση του Θανάση Κουκάκη
και παω στην παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη που μαθαίνει την ιστορία του Κουκάκη
και θυμήθηκε ότι είχε έρθει και σε αυτόν λινκ (το ίδιο ακριβώς λινκ) αλλά αυτός δεν το είχε πατήσει.
...............................................
έτσι δίνει και αυτός το τηλ του για τσεκάρισμα και λένε και σε αυτόν ότι εγινε απόπειρα παρακολούθησης με το predator
αλλά σκέτη απόπειρα γιατί δεν ειχε πατήσει τότε το λινκ ο Ανδρουλάκης
...............................................
μετά από όλα αυτά όμως ήταν λογικό να θορυβηθεί και να αρχίσει να ψάχνεται
και έτσι πάει στον παροχο του (wind) να ρωτήσει και του λένε το εκπληκτικό
μα κύριε υπάρχει επίσημο αίτημα για παρακολούθηση του τηλεφώνου σας απ την ΕΥΠ
κόκαλο ο Ανδρουλάκης...!!!
...............................................
ΕΡΩΤΗΣΗ 1:
ποιος είναι ρε μ@λ@κες τελοσπαντων αυτός ο Κουκάκης για να θέλουν τόσο πολύ να τον ακούνε καθε καλοκαίρι τι λεει;
τι διαλο;
δινει απ το τηλέφωνο τους αριθμούς του Τζόκερ
ή
δίνει κάθε καλοκαίρι τα καλύτερα μέρη για διακοπές;
(καλά αν έψαχναν αυτό θα ρωτούσαν τον ιδιο το Μητσοτάκη)
...............................................
ΕΡΩΤΗΣΗ 2: αφου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει προμηθευτεί το λογισμικό Predator,
ποιος ιδιώτης να ήθελε να ακούει
και τον Ανδρουλάκη και τον Κουκάκη
και
πόσο εκπληκτική σύμπτωση είναι που τους δυο αυτούς τους παρακολουθούσε και η ΕΥΠ;;;;
...............................................
ΕΡΩΤΗΣΗ 3: και η αλλαγή του νόμου που κρατούσε απ το 1994 από σύμπτωση άλλαξε;;;;;
...............................................
ΥΓ. το πιο γαμάτο είναι οτι την αλλαγή του νόμου το Μάρτη του 2021
την είχε ψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ..!!!

 

Σχόλια