Ολλανδία: Έρχεται φόρος κρέατος και μείωση των αγροτών

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση  για τους ίδιους λόγους  εξετάζει πρόταση για την επιβολή φόρου “βιωσιμότητας” στις αγορές βοδινού, χοιρινού και κοτόπουλου. 

Παραγωγή κρέατος για λίγους προτείνουν πλέον οι ειδικοί και στην Ευρώπη στο όνομα της υγείας  και της προστασίας του περιβάλλοντος. Πρώτη η κυβέρνηση της Ολλανδίας σχεδιάζει την επιβολή φόρου κρέατος και μέτρων με στόχο την μείωση της αγροτικής παραγωγής.

  • Σύμφωνα με την  ελληνική πρεσβεία στη  Χάγη, η κυβέρνηση μελετά την επιβολή επιπλέον φόρου στο κρέας, με το αιτιολογικό  ότι  ο φόρος θα λειτουργήσει  θετικά για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
  • Ωστόσο, οι  εκπρόσωποι της βιομηχανίας κρέατος υποστηρίζουν ότι το κρέας περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά και ότι με τον σχεδιαζόμενο φόρο τα προϊόντα κρέατος θα γίνουν απρόσιτα για άτομα με χαμηλότερα εισοδήματα.

Επίσης , η ολλανδική κυβέρνηση, εμμένει στον στόχο της για μείωση των εκπομπών αζώτου κατά 50% έως το 2030,  και για τον λόγο αυτό προσπαθεί να πείσει τους αγρότες να μειώσουν ή και να εγκαταλείψουν τις παραγωγικές τους δραστηριότητες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση  για τους ίδιους λόγους  εξετάζει πρόταση για την επιβολή φόρου “βιωσιμότητας” στις αγορές βοδινού, χοιρινού και κοτόπουλου. Ήδη έχει κατατεθεί πρόταση στους νομοθέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  στην οποία αναφέρεται  ότι η “δίκαιη τιμολόγηση” για το κρέας πρέπει να καθοριστεί βάσει του κόστους των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, της ρύπανσης του αέρα και των υδάτων και της απώλειας της άγριας ζωής που συνδέεται με την κτηνοτροφία.

  • Η  αύξηση των τιμών του κρέατος θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη και θα δείξει στον κόσμο ότι η Ευρώπη θέλει πραγματικά να κάνει κάτι για την αλλαγή του κλίματος. 

Η  κάλυψη όπως αναφέρεται  του περιβαλλοντικού κόστους παραγωγής θα αυξήσει την τιμή του βοείου κρέατος κατά περίπου 25% και προτείνει ότι αυτός ο φόρος θα πρέπει να εφαρμοστεί κατά την επόμενη δεκαετία. Ο φόρος για το χοιρινό και το κοτόπουλο πιθανόν να είναι μικρότερος λόγω του μικρότερου περιβαλλοντικού αποτυπώματος.ΠΗΓΗ

--------------------

 Μεταγεννέστερη εγγραφή (1-7-2022)

Αγαπημένα 29 λ. 
🔴 Φαντάζομαι θα έχετε πάρει είδηση τον χαμούλη που γίνεται στην Ολλανδία.
🔴 Βασικά άλλο ένα πείραμα, που αν πετύχει θα εφαρμοστεί παντού και θα συμβάλει στην περαιτέρω ενορχηστρωμένη και επιδιωκόμενη επισιτιστική κρίση, που ήδη ξεκίνησε,.
🔴 Η κυβέρνηση της Ολλανδίας (σύμφωνα με τις επιταγές του Λομπιστάν - ΕΕ), αποφάσισε την κάθετη μείωση των ζώων που εκτρέφονται σε αγροκτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες, για τη μείωση του αζώτου, ώστε να μειωθεί η αζωτούχος ρύπανση, γεγονός που θα οδηγήσει να κλείσουν δεκάδες αγροκτήματα, κτηνοτροφικές μονάδες, εκατοντάδες άνθρωποι να μείνουν χωρίς δουλειά και το κρέας: μοσχαρίσιο, πουλερικών, χοιρινό κτλ εκτός του ότι θα είναι για τους λίγους, θα κοστίζει μια περιουσία.
🔴Οι υπόλοιποι εντομοφαγία ή στα συνθετικά του άπληστου Γκειτς, που εκτός απο ειδικός στα εμβόλια (έχει περάσει το ανοσοποιητικό του ανθρώπου για λειτουργικό Η/Υ που χρειάζεται update 🤑🤑🤑) έχει γίνει και ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας όλων των εποχών.
🔴Συνδυάστε τα παραπάνω με την έλλειψη σιτηρών κτλ απο την Ουκρανία και το ΄χετε!
🔴Η κυβέρνηση της Ολλανδίας λοιπόν σε δεύτερη φάση, σχεδιάζει να εξαγοράσει εκατοντάδες φάρμες, να πουλήσει τα ζωντανά και να χρησιμοποιήσει κατόπιν τη γη για έτερες καλλιέργειες. Αυτή είναι η επίσημη εκδοχή. Η ανεπίσημη και η πραγματική είναι ο έλεγχος των πολιτών και της υγείας τους και δια της σίτισης.
🔴Ωστόσο οι Ολλανδοί αγρότες δεν έχουν πεί την τελευταία τους λέξη. Τις τελευταίες ημέρες έχουν κινητοποιηθεί μαζικά κι έχουν στείλει τελσίγραφο απειλώντας να αποκλείσουν αεροδρόμια, λιμάνια και τα κέντρα διανομής της χώρας
🔴Οχι πως θα κάνουν κάτι. Τη συνέχεια τέτοιων κινημάτων και δυναμικών κινητοποιήσεων τη γνωρίζουμε, καθώς εχουν μελετήσει κι επιτυχώς έχουν καταφέρει με τη βοήθεια της τέταρτης εξουσίας, των σωμάτων ασφαλείας αλλά και της δικαιοσύνης, να τα αποδυναμώνουν και στο τέλος να τα σβήνουν απο το χάρτη.
🔴Κι αν ολα αυτα σας φαντάζουν σαν "ψεκασμένες θεωρίες συνομωσίας", σε λίγα χρόνια τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε να θυμάστε πως δυστυχώς στις μέρες μας τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αλλά και κατά της φύσης και του περιβάλλοντος μας, συντελούνται εις το όνομα της κλιματικής αλλαγής, της προστασίας του πλανήτη και για το "καλό" μας, απο μια παρανοική, επικίνδυνη μειοψηφία, που φιλοδοξεί να επιβάλλει μια παγκόσμια δικτατορία. Τα γεγονότα που ζούμε είναι ένα αδιάψευστο παζλ
Αυτά...
ΥΓ. Επίσης μετά τα αγροκτήματα και τις κτηνοτροφικές μονάδες, θα πάρουν σειρά οι κοτούλες στο πίσω μέρος της αυλής, τα χωραφάκια κι όχι μόνο...
*. Οταν κατόπιν εορτής γίνει κατανοητό πως ενήργησαν για να καταφέρουν όλα αυτά που έρχονται, (θα) είναι ήδη πολύ αργά.
Η δυστοπία με τίτλο "You'll Own Nothing and Be Happy" (Δεν θα έχεις τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος), τα τελευταία δυο χρόνια τέθηκε σε εφαρμογή, βρίσκεται σε εξέλιξη και επιταχύνεται παγκοσμίως...

 ====================

==================

Αυτό που ξεκίνησε ως απλή κινητοποίηση, μετατρέπεται σε μαζική εξέγερση κατά της προσπάθειας διάλυσης του παραγωγικού ιστού της Ολλανδίας. Χιλιάδες πολίτες βγαίνουν στους δρόμους για να εκδηλώσουν την στήριξή τους στους αγρότες. Κάτοικοι των πόλεων στις οποίες οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν τις κινητοποιήσεις, βγαίνουν στις εισόδους και στις γέφυρες δηλώνοντας την υποστήριξη τους και καλωσορίζοντας τα ατελείωτα κομβόι με τα τρακτέρ.
Στο πλευρό των αγροτών πλέον μπαίνουν και οι πυροσβέστες, πυκνώνοντας το κύμα της διαμαρτυρίας. Οι κινητοποιήσεις αναβαθμίστηκαν. Οι αγρότες που πλέον έχουν την στήριξη των ψαράδων, των φορτηγατζήδων, μαζί τους φυσικά και οι κτηνοτρόφοι, μπλόκαραν ζωτικούς κόμβους με τα τρακτέρ τους παραλύοντας ολόκληρη την ολλανδική οικονομία, παρά το γεγονός ότι ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε διέταξε την ανάπτυξη ακόμη και τεθωρακισμένων οχημάτων εναντίον τους.
Οι εξεγερμένοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την ολλανδική αστυνομία δίνοντας το πραγματικό ραντεβού των κινητοποιήσεων μία μέρα πριν από τα επίσημα καλέσματα, κλείνοντας τους δρόμους στα σύνορα με τη Γερμανία, μπλοκάροντας για πολλές ώρες την πρόσβαση στο διεθνές αεροδρόμιο «Σίπχολ» του Αμστερνταμ και πολιορκώντας με τα κορμιά και τα τρακτέρ τους τις αποθήκες εφοδιασμού όλων των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ της χώρας!
Στις φλόγες τυλίχτηκε και το διαδικτυακό υπερκατάστημα του ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, το οποίο προωθεί τροφές της λεγόμενης «νέας εποχής».
Εκείνο που οδήγησε όλο αυτό το πλήθος στον ξεσηκωμό, ήταν η αποστροφή τους για τη δήθεν… οικολογική συνείδηση και πολιτική του Ρούτε, ο οποίος αποφάσισε εν μέσω κύματος ακρίβειας, πληθωριστικής έκρηξης και ενεργειακής κρίσης να προχωρήσει με ένα ετσιθελικό φιρμάνι στην περίφημη «πράσινη μετάβαση» ώς το 2030. Ο Μητσοτάκης βέβαια είχε προηγηθεί του Ολλανδού πθ, προαναγγέλλοντας την «πράσινη μετάβαση» για το 2023, καταστρέφοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις με τις παρανοϊκές αυξήσεις στο κόστος του ρεύματος και τώρα άντε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Οι Ολλανδοί όμως.. ξεσηκώθηκαν… αφού η κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Ρούτε «διατάζει» με το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στις 10 Ιουνίου αγρότες και κτηνοτρόφους να μειώσουν δραματικά, ώς και κατά 70%, τη χρήση αζωτούχων λιμασμάτων στις καλλιέργειες και κατά τουλάχιστον 30% τον αριθμό των εκτρεφόμενων ζώων, που θα πρέπει λέει να σφαχτούν πρόωρα προκειμένου να μη μολύνουν το περιβάλλον με τα ούρα και τα κόπρανά τους. Υποστηρίζει μάλιστα πως η εντατική εκτροφή αγελάδων, χοίρων και άλλων ζώων έχει καταστήσει την Ολλανδία την πρώτη στην Ευρώπη χώρα εκπομπής αμμωνίας και οξειδίων του αζώτου.
Οι αγρότες θεωρούν ότι πρόκειται για συνωμοτικό σχέδιο αφανισμού του γεωργικού και κτηνοτροφικού κλάδου, με στόχο την πλήρη ανάληψη της παραγωγής τροφίμων από τις μεγάλες πολυεθνικές. Υποστηρίζουν ότι τυχόν εφαρμογή του νέου νόμου θα οδηγήσει στο κλείσιμο χιλιάδες φάρμες και αγροκτήματα.
Η ομάδα δράσης αγροτών Agractie of Edenaar Bart Kemp απευθύνει τώρα έκκληση σε όλους τους Ολλανδούς: Την επόμενη Παρασκευή, αφήστε τη δουλειά για δεκαπέντε λεπτά για να δείξετε την «αλληλεγγύη σας στον αγρότη».
Η Agractie δημιούργησε έναν ιστότοπο δράσης με αρκετές άλλες προτάσεις για τη δράση την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 3 μ.μ., διάρκειας 15 λεπτών. Αυτά κυμαίνονται από «βγάλτε μια selfie με το μαντήλι ενός αγρότη» έως «κρεμάστε μια ανεστραμμένη ολλανδική σημαία ...μεσίστια».
Η μικρή και πυκνοκατοικημένη Ολλανδία, με 17,5 εκατ. κατοίκους σε μόλις 40 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, είναι ο 5ος μεγαλύτερος εξαγωγέας τροφίμων και ο 2ος μεγαλύτερος παραγωγός γαλακτοκομικών προϊόντων στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ.

 ======================
 
  • Καθώς οι Ολλανδοί αγρότες διαδηλώνουν στους δρόμους εργοστάσιο συνθετικού κρέατος του Bill Gates παραδόθηκε στις φλόγες.

    ----------------------

    Πέτρος Δημητρίου
    ⚠️ Άλλη μία αποκάλυψη από Εύα Βλαντινγκερμπρόεκ: "Ο γαμπρός του υπουργού περιβάλλοντος που σπρώχνει το νομοσχέδιο για να πάρει τη γη των αγροτών έχει την σελίδα διανομής φαγητού ΠικΝικ, με αποθήκες σε όλη τη χώρα και με κύρια βάση την Ουτρέχτη (42 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εγκαταστάσεις). Όλως τυχαίως ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μπιλ, επένδυσε 600 δις δολλάρια στο ΠικΝικ, το οποίο δέχεται πάνω από 150 χιλιάδες παραγγελίες την εβδομάδα..
    Σελίδα ΠικΝικ:
    ============
     
    Η αστυνομία δεν μπορεί να σταματήσει τη διαμαρτυρία των αγροτών». Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ολλανδίας, δήλωσε πως η αστυνομία δεν μπορεί να την αποτρέψει. «Είναι μια ανοργάνωτη- οργανωμένη αντίσταση. Έχουν δικό τους τρόπο συνεννόησης οι αγρότες, εκτός συνδικάτων», είπε.
    📌 Στην κεντρική ευρωπη οι αγρότες έχουν αρχίσει να στέλνουν μηνύματα συμπαραστασης. Σιγή ιχθύος στις ευρωπαικές πρωτεύουσες, όπου επικρατεί ανησυχία για το ενδεχόμενο επέκτασης των κινητοποιήσεων των αγροτών στην ευρωπαική επικράτεια =>
    🔴 Φαντάζομαι θα έχετε πάρει είδηση τον χαμούλη που γίνεται στην Ολλανδία.
    🔴 Βασικά άλλο ένα πείραμα, που αν πετύχει θα εφαρμοστεί παντού και θα συμβάλλει στην περαιτέρω ενορχηστρωμένη και επιδιωκόμενη επισιτιστική κρίση, που ήδη ξεκίνησε,.
    🔴 Η κυβέρνηση της Ολλανδίας (σύμφωνα με τις επιταγές του Λομπιστάν - ΕΕ), αποφάσισε την κάθετη μείωση των ζώων που εκτρέφονται σε αγροκτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες, για τη μείωση του αζώτου, ώστε να μειωθεί η αζωτούχος ρύπανση, γεγονός που θα οδηγήσει να κλείσουν δεκάδες αγροκτήματα, κτηνοτροφικές μονάδες, εκατοντάδες άνθρωποι να μείνουν χωρίς δουλειά και το κρέας: μοσχαρίσιο, πουλερικών, χοιρινό κτλ εκτός του ότι θα είναι για τους λίγους, θα κοστίζει μια περιουσία.
    🔴Οι υπόλοιποι εντομοφαγία ή στα συνθετικά του άπληστου Γκειτς, που εκτός απο ειδικός στα εμβόλια (έχει περάσει το ανοσοποιητικό του ανθρώπου για λειτουργικό Η/Υ που χρειάζεται update 🤑🤑🤑) έχει γίνει και ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας όλων των εποχών.
    🔴Συνδυάστε τα παραπάνω με την έλλειψη σιτηρών κτλ απο την Ουκρανία και το ΄χετε!
    🔴Η κυβέρνηση της Ολλανδίας λοιπόν σε δεύτερη φάση, σχεδιάζει να εξαγοράσει εκατοντάδες φάρμες, να πουλήσει τα ζωντανά και να χρησιμοποιήσει κατόπιν τη γη για έτερες καλλιέργειες. Αυτή είναι η επίσημη εκδοχή. Η ανεπίσημη και η πραγματική είναι ο έλεγχος των πολιτών και της υγείας τους και δια της σίτισης.
    🔴Ωστόσο οι Ολλανδοί αγρότες δεν έχουν πεί την τελευταία τους λέξη. Τις τελευταίες ημέρες έχουν κινητοποιηθεί μαζικά κι έχουν στείλει τελσίγραφο απειλώντας να αποκλείσουν αεροδρόμια, λιμάνια και τα κέντρα διανομής της χώρας
    🔴Οχι πως θα κάνουν κάτι. Τη συνέχεια τέτοιων κινημάτων και δυναμικών κινητοποιήσεων τη γνωρίζουμε, καθώς εχουν μελετήσει κι επιτυχώς έχουν καταφέρει με τη βοήθεια της τέταρτης εξουσίας, των σωμάτων ασφαλείας αλλά και της δικαιοσύνης, να τα αποδυναμώνουν και στο τέλος να τα σβήνουν απο το χάρτη.
    🔴Κι αν ολα αυτα σας φαντάζουν σαν "ψεκασμένες θεωρίες συνομωσίας", σε λίγα χρόνια τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε να θυμάστε πως δυστυχώς στις μέρες μας τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αλλά και κατά της φύσης και του περιβάλλοντος μας, συντελούνται εις το όνομα της κλιματικής αλλαγής, της προστασίας του πλανήτη και για το "καλό" μας, απο μια παρανοική, επικίνδυνη μειοψηφία, που φιλοδοξεί να επιβάλλει μια παγκόσμια δικτατορία. Τα γεγονότα που ζούμε είναι ένα αδιάψευστο παζλ
    Αυτά...
    ΥΓ. Επίσης μετά τα αγροκτήματα και τις κτηνοτροφικές μονάδες, θα πάρουν σειρά οι κοτούλες στο πίσω μέρος της αυλής, τα χωραφάκια κι όχι μόνο...
    *. Οταν κατόπιν εορτής γίνει κατανοητό πως ενήργησαν για να καταφέρουν όλα αυτά που έρχονται, (θα) είναι ήδη πολύ αργά.
    Η δυστοπία με τίτλο "You'll Own Nothing and Be Happy" (Δεν θα έχεις τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος), τα τελευταία δυο χρόνια τέθηκε σε εφαρμογή, βρίσκεται σε εξέλιξη και επιταχύνεται παγκοσμίως...

Σχόλια