Μητσοτάκης-Ερντογάν: Γιατί έχουμε φάει γκολ από τα αποδυτήρια

 Η συνάντηση κορυφής Μητσοτάκη-Ερντογάν, που επεδίωξε ο Έλληνας πρωθυπουργός, γίνεται με την τουρκική επεκτατική ατζέντα που φρόντισε εκ των προτέρων να ανακοινώσει η Άγκυρα.

--------------------------------------

 ....ο  Κυριάκος είναι ένας διεθνιστής, άνθρωπος των αγορών ρε παιδιά, που έχει εμπιστοσύνη στο διεθνές δίκιο και την υποστήριξη από τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους και δεν έχει πρόβλημα να πάει έτσι χαλαρά χωρίς αντζέντα να τα πει...με τον γείτονα.  Από την άλλη ο Ερντογάν - παλαιολιθικός - είναι υπέρ του ισχυρού κράτους του - γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι το διεθνές δίκιο και δεν είναι πασιφιστής ρε παιδιά! -  βάζει από τα πριν τους όρους του...και τα προαπαιτούμενα. Μετά απ' αυτή την εικόνα γιατί ο Κυριάκος μου μοιάζει με  ...Βολοντίμιρ  Ζελένσκι;  (Περιμένω άρθρο του Ιωακειμίδη - ελιαμαπ-  να εξηγεί-δικαιολογεί. )


  • Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Ένα βήμα πριν από τις Πρέσπες του Αιγαίου;

  • KATAΠΕΛΤΗΣ O ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ι.ΜΑΖΗΣ: "ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ"

    Αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών μέσω Ουκρανίας

    Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

    Έγκλημα εις βάρος της εθνικής άμυνας της χώρας διέπραξε, κατ’ εντολήν των Αμερικανών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφαιρώντας από τα νησιά του Αιγαίου και στέλνοντας στην Ουκρανία, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες από καλά πληροφορημένους κύκλους, αντιαρματικά όπλα που στήριζαν την ελληνική άμυνα και ήταν στην πρώτη γραμμή των τουρκικών απαιτήσεων για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Κυκλοφορούν και φήμες ότι απεστάλησαν και αντιαεροπορικά στην Ουκρανία, αλλά αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

    Βεβαίως, όπως πάντα, όταν είναι να εξυπηρετηθούν τα αμερικανικά (και τα τούρκικα εν προκειμένω) συμφέροντα εις βάρος των ελληνικών, η κυβέρνηση έδρασε τάχιστα και πολύ αποτελεσματικά. Τα όπλα, ρωσικής κατασκευής, εστάλησαν στην Ουκρανία σε μικρότερο χρόνο από αυτόν που χρειάστηκαν οι αρχές για να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς από την Αττική Οδό. Πρώτα η Αμερική, που θα ‘λεγε και ο Τραμπ.

    Με την αποστολή δύο αεροσκαφών C-130 με αντιαρματικά στην Ουκρανία η κυβέρνηση της Αθήνας κατάφερε με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Από τη μια καταστρέψαμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία, κάνοντας ό,τι μπορούμε να τη στείλουμε στο πλευρό της Τουρκίας στις διαφορές που μας χωρίζουν με την Άγκυρα και από την άλλη αρχίσαμε να ικανοποιούμε μια από τις πιο βασικές και πιο εξωφρενικές τουρκικές απαιτήσεις από την Ελλάδα, δηλαδή την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Ενθαρρύνοντας έτσι την Άγκυρα να ζητήσει τον ουρανό με τα άστρα από τη χώρα μας, καθότι τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Καμιά από τις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 1974 δεν διανοήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Έκαναν αντίθετα ότι μπορούσαν για να ενισχύσουν την άμυνά τους.

    Η επίθεση όμως της κυβέρνησης κατά της εθνικής άμυνας δεν περιορίζεται δυστυχώς στην αποστολή αντιαρματικών όπλων από τα ελληνικά νησιά στην Ουκρανία. Πλήττει και την ίδια τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής αντιαεροπορικής άμυνας.

    Αυτή η ραχοκοκαλιά αποτελείται από όπλα ρωσικής κατασκευής και προελεύσεως στην περίπτωση της Ελλάδας, ενώ, στην περίπτωση της Κύπρου, όλη η κυπριακή άμυνα, όχι μόνο η αντιαεροπορική, στηρίζεται σε ρωσικά όπλα.

    Στην Ελλάδα ρωσικά συστήματα (ΟΣΑ και TOΡ) χρησιμοποιούνται για την άμυνα μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, ενώ και ένα ρωσικό σύστημα S-300 συμμετέχει στην άμυνα μακρού βεληνεκούς, αντιαεροπορική και αντιπυραυλική. Η Κύπρος έχει εκτός από αντιαεροπορικά συστήματα, ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και πολυβόλα, από τα οποία προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να απαλλαγεί για να ικανοποιήσει τους Αμερικανούς…

    Τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση με τα αντιαεροπορικά όπλα; Από τη μια πρωταγωνιστεί στις επιθέσεις κατά της Ρωσίας, ιδίως με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Δεν ξέρουμε αν, υπό παρόμοιες συνθήκες, η Μόσχα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τα εν Ελλάδι ρωσικά όπλα, όποτε χρειάζεται. Επιπλέον σπεύσαμε να ψηφίσουμε όλες τις κυρώσεις, που είναι περισσότερο κυρώσεις εναντίον μας παρά εναντίον της Ρωσίας, χωρίς να ζητήσουμε εξαίρεση για θέματα ζωτικής σημασίας για μας, όπως η υποστήριξη των ρωσικής κατασκευής όπλων της Ελλάδας και της Κύπρου. Δεν θέσαμε τον στοιχειώδη όρο εξαίρεσης των ανταλλακτικών για τα οπλικά συστήματα των δύο κρατών. Βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας. Και το κάναμε πολύ ευχαρίστως.

    Για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του αυτό δεν είναι πρόβλημα, είναι μάλλον μια ευκαιρία να εξυπηρετήσει την Άγκυρα και να τα σπάσει και εδώ με τη Μόσχα, έστω και εις βάρος της εθνικής άμυνας.

    Ο ίδιος άλλωστε δήλωσε ότι τα αντιαεροπορικά που προστατεύουν το Αιγαίο (και εξασφαλίζουν και ένα βαθμό αμυντικής αυτονομίας απέναντι στις ΗΠΑ, γιατί τα αμερικανικά οπλικά συστήματα δουλεύουν μόνο αν θέλουν οι ΗΠΑ), είναι «του παρελθόντος», «περασμένων δεκαετιών».

    Σε αυτό το σημείο εδώ που τα λέμε έχει δίκιο. Τα ρωσικής προελεύσεως οπλικά συστήματα που χρησιμοποιούν Ελλάδα και Κύπρος, τα δύο κράτη τα είχαν προμηθευθεί προ του 2010, όταν διέθεταν ακόμα κάποια στοιχεία ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.

    Ένας πάντως από τους θεωρούμενους ως εκ των λαμπρότερων Ελλήνων στρατιωτικών, ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγός Ζιαζιάς, έγραψε ένα άρθρο-καταπέλτη κατά του κ. Μητσοτάκη, σχετικά με την απαξίωση των αντιαεροπορικών.

    Δυστυχώς όμως, οι παραπάνω ενέργειες δεν είναι παρά «παρωνυχίδες» μπροστά σε αυτό που έρχεται, με την Ελλάδα (περισσότερο) και την Κύπρο (λιγότερο) έτοιμες, υπό αμερικανική πίεση, αν υποθέσουμε ότι χρειάζεται κάποια πίεση, να συνθηκολογήσουν πλήρως έναντι της Άγκυρας, δημιουργώντας συνθήκες τέλους Ελληνισμού. 

     Θα επανέλθουμε.

    Πηγή: kosmodromio.gr

     ----------------

    Αν. Λαυρέντζος:  “Ο Πρωθυπουργός με την επίσκεψή του, δίνει στον Ερντογάν συγχωροχάρτι. Πολύ φοβάμαι ότι προετοιμάζει τις Πρέσπες του Αιγαίου.”

    “Η Ελλάδα έπρεπε να έχει βάλει κάποιες εθνικές προτεραιότητες” υποστήριξε ο συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής Αναστάσιος Λαυρέντζος, μιλώντας στον Focus Fm 103,6 και το Στέφανο Δαμιανίδη, αναφορικά με τη στάση της χώρας μας απέναντι στην κρίση της Ουκρανίας.

    “Πολύ σημαντική προτεραιότητα ήταν και είναι η προστασία της μεγάλης ελληνικής ομογένειας που βρίσκεται στα παράλια του Εύξεινου Πόντου. Αντί αυτού, η κυβέρνηση έσπευσε να πάρει μέρος στη σύγκρουση και να στείλει όπλα και σφαίρες κατά των Ρώσων. Η Τουρκία έχει κρατήσει μια ουδέτερη στάση, δε συμμετέχει στις κυρώσεις της δύσης. Η Ελλάδα έχει επιλέξει απολύτως, το έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση με τη συμφωνία των Πρεσπών, το κάνει και η σημερινή τώρα και φοβάμαι ότι προετοιμάζει τις Πρέσπες του Αιγαίου”, σημείωσε.

    Για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη όπου μεταξύ άλλων θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο κος Λαυρέντζος ανέφερε: “Θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να πάει. Υπάρχει μια εντελώς αντιφατική πολιτική της Ελλάδας στο θέμα της κρίσης στην Ουκρανία. Από τη μία η κυβέρνηση στέλνει όπλα και σφαίρες και από την άλλη υποστηρίζει ότι ακολουθεί μια ρεαλιστική πολιτική, ξεχνώντας ότι η Τουρκία έχει εισβάλει στην Κύπρο κι έχει κάνει το ίδιο και χειρότερο από αυτό που γίνεται σήμερα. Η Ελλάδα θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να διατρανώνει και να υπενθυμίζει στη Δύση ότι υπάρχει μια Τουρκική κατοχή της μισής Κύπρου, χωρίς να υπάρχει καμία οικονομική κύρωση εις βάρος της Τουρκίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός με την επίσκεψή του δίνει στον Ερντογάν πιστοποιητικό νομιμότητας σε μία περίοδο που το χρειάζεται, του δίνει συγχωροχάρτι”.

    “Η πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης, ακολουθεί γενικώς και αορίστως μία πολιτική εξομάλυνσης των σχέσεων με την Τουρκία. Καλό είναι να υπάρχει διάλογος, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε και την πραγματικότητα”, υπογράμμισε.

    Ο κος Λαυρέντζος σχολίασε και τις κυβερνητικές αποφάσεις για τα ενεργειακά θέματα. “Η Ελλάδα δεν έχει κανέναν μακροχρόνιο σχεδιασμό για το ενεργειακό ζήτημα. Ουσιαστικά έχει καταστείλει τη χρήση του λιγνίτη, τη στιγμή που η Γερμανία τον διατηρεί μέχρι το 2038 και διατρανώνει ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για έρευνες υδρογονανθράκων”. Αντιθέτως λένε διάφορα φληναφήματα περί πράσινης ανάπτυξης, για ΑΠΕ, που καταλήγουν σχεδόν πάντα στην εγκατάσταση συστημάτων γερμανικής κατασκευής”, ανέφερε.

Σχόλια