To άρθρο της ημέρας (30-12-2021)

Κρίση του Covid 19 συνέχεια...

 Έχουν γραφεί τόσα για τον Covid 19 και την επίδρασή σου σ' όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις, που  είναι ένα στοίχημα να μπορεί κανείς να πει κανείς κάτι νέο, να δώσει μια άλλη θέαση αυτής της υπόθεσης και να φανεί έτσι χρήσιμος στην κατανόηση των όσων υφιστάμεθα.

H κανονικότητα για μια κοινωνία  είναι μια κατάσταση  δύσκολη να ορισθεί, αλλά με σιγουριά μπορεί να ορισθεί ως  μη κανονική  ότι ακολουθεί την έκρηξη ενός πολέμου. (Ακόμα και τα ακραία καιρικά φαινόμενα  είναι τμήμα της κανονικότητας...)

Η κρίση του Covid 19 προσιδιάζει με πολεμική σύρραξη και δεν είναι περίεργο ότι από τις πρώτες εβδομάδες οξυδερκείς αναλυτές μίλησαν για επιπτώσεις  που μόνο ένας πόλεμος μπορεί να επιφέρει.  Και όπως σε ένα πόλεμο η έκτακτη κατάσταση διαρκεί και η κοινωνία βγαίνει σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον, κοινωνικό, οικονομικό, νομικό έτσι και με το πέρας της κρίσης περιμένουμε βαθιές αλλαγές στις κοινωνίες.
Προς το παρόν είμαστε μετά την αρχική στιγμή t1  στη χρονική στιγμή   t2  χωρίς να έχουμε οδηγηθεί προς μια νέα κατάσταση ισορροπίας ή (σχεδόν ισορροπίας!), αφού απέχουμε από το να ορίσουμε την  τωρινή κατάσταση, ως κατάσταση ισορροπίας, ως κατάσταση κανονικότητας. ---->>>ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σχόλια