“Μπάλλος”: Χάσαμε τον Μπακογιάννη στοπ!

Σκηνές από χολιγουντιανή ταινία καταστροφής διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα από την κακοκαιρία “Μπάλλος”, με κυριότερους “πρωταγωνιστές” τους επιβάτες του λεωφορείου Α1, που έμοιαζαν να ζουν σκηνή από το… “Speed” και τους ταλαίπωρους μαθητές στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ευτυχώς οι μεν επιβάτες πρόλαβαν και εγκατέλειψαν το λεωφορείο (χωρίς να χρειαστεί η παρέμβαση του… Κιάνου Ριβς) πριν καλυφθεί εξ ολοκλήρου με νερό. Οι δε μαθητές σχημάτισαν αυτοσχέδια… γέφυρα με τα θρανία του σχολείου και κατάφεραν τελικώς να απεγκλωβιστούν.     ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Την στιγμή που τα χειρότερα ακόμα δεν έχουν περάσει και ενώ διαβάζουμε πως υπάρχουν  εισηγήσεις να κατέβει ακόμα και ο… στρατός, προκαλεί εντύπωση η απουσία ορισμένων επιφανών αυτοδιοικητικών ταγών, οι οποίοι κατά τα άλλα είναι πρώτοι στις δημόσιες σχέσεις και λαλίστατοι σε συνεντεύξεις.

Μάλλον επιδιώκουν “να δοξαστούν κρυπτόμενοι”, για να θυμηθώ την φράση του Γιώργου Παπανδρέου για τον Γεώργιο Γρίβα, είναι που είναι και ο στρατηγός τελευταία στην επικαιρότητα! Σε ποιον αναφέρομαι; Μα σε ποιον άλλο, στον δήμαρχο Αθηναίων, τον Κώστα Μπακογιάννη.

Πραγματικά ψάχνουμε να τον βρούμε όχι στην πρώτη γραμμή, αλλά έστω βρε παιδί μου και μία δήλωσή του για την κακοκαιρία και τις καταστροφές, κάτι να πει για τις προσπάθειες του Δήμου, αλλά πουθενά ο δήμαρχος, τουλάχιστον εμείς τον ψάξαμε και δεν τον βρήκαμε. Ο Κώστας μας, όμως, δεν είναι για θεομηνίες, καθαρισμό φρεατίων, αντιπλημμυρικά έργα, αυτά είναι τόσο trend bannale, δεν είναι της “τάξης μας”, που θα έλεγε και η Τασσώ Καββαδία!

Ο Κώστας μας είναι για τα σοβαρά, για τον “Μεγάλο Περίπατο” νούμερο 2, όπως προ ημερών μας δήλωσε πανευτυχής, προκειμένου να φτιάξει «αστικό βουλεβάρτο»! Τί κι αν πάτωσε ο νούμερο 1 “περίπατος”! Ο δήμαρχος Αθηναίων δεν το βάζει κάτω! Σχεδιάζει να βάλει 82 πλατάνια, να αλλάξει πλήρως την Πανεπιστήμιου να συνδέσει την Ομόνοια και το Σύνταγμα και να φέρει “θάλασσα στην Αθήνα”. Και για να μην είμαστε άδικοι, τη “θάλασσα” την έφερε μέσω “Μπάλλου”, στην διαδρομή του Α1!

Κι όλα αυτά, όταν έχει μαλλιάσει η γλώσσα των ειδικών επιστημόνων που προειδοποιούν πως πρέπει να προετοιμαστούμε για ακραία καιρικά φαινόμενα… Για τον “πορφυρόγεννητο” δήμαρχο προτεραιότητες είναι τα “φρου-φρου” και τα “αρώματα”, οι ζαρντινιέρες και οι… κάμπιες! Θα μου πείτε αυτός πληρώνει; Ο λογαριασμός για τον πρώτο περίπατο-φιάσκο πήγε στα κορόϊδα τους δημότες, το ίδιο θα συμβεί και για τον δεύτερο! 

============



Blogger: Αν αντί για “Μπάλλος” λεγόταν
“Μπράλλος” μπορεί κάτι να θύμιζε και να συγκινούσε τον τιτατοτεράστιο πορφυρογένητο  μέλος της αγίας οικογένειας... (Ίσως ως περιφερειάρχης Σστερεάς Ελλάδας να είχε ακουστά για τον Μπράλλο..)

Πόσο κάφρους πρέπει να θεωρείς τους ιθαγενείς ώστε να μεταχειρίζεσαι το δημόσιο χρήμα με τέτοιο τρόπο; Πόσο καλαμοκαβαλημένος μπορεί να είσαι ώστε να μην βλέπεις ότι σ' έχουν πάρει χαμπάρι ότι ασχολείσαι μόνο με την εικόνα και το φαίνεσθαι σαν άρρωστος νάρκισσος; 

"ΠΑΝΙΔΑΣ"... ΕΓΚΩΜΙΟΝ
Πανίδα, η λέξη από το μυθολογικό όνομα Παν (ο Πάνας), είναι το σύνολο των ζωικών ειδών μιας γεωγραφικής περιοχής ή κάποιας γεωλογικής περιόδου.
Χλωρίδα, αντίθετα, εκ του αρχαίου " χλωρίς", είναι το σύνολο των αυτοφυών φυτών μιας, επίσης, γεωγραφικής περιοχής ή κάποιας γεωλογικής εποχής.
Αυτά είναι γνωστά "τοις νουν έχουσι", δηλαδή σε όσους έχουν μυαλό και επίγνωση. Αντιθέτως αποτελούν "γη άγνωστη" για κάτι μισόμαγκες της πολιτικής, που η κακιά τύχη έταξε να μας διοικούν, καθώς η διακυβέρνηση μιας χώρας ή ενός Δήμου, αποτελεί, γι αυτούς, οικογενειακό κειμήλιο, που μεταβιβάζεται " κληρονομικά" από τον ένα στον άλλο, εντός πάντα της ίδιας "Αγίας Οικογενείας".
Μόνο η κακή τύχη; Ασφαλώς όχι. Κατακλυσμοί ανεβάζουν τις άδειες αχιβάδες στα βουνά. Κατακλυσμοί και εκλογές! Με την ψήφο μας αναρριχώνται ακατέργαστοι άνθρωποι στους ώμους μας και μας τυραννούν.
.
Και τους κουβαλάμε αγόγγυστα δεκαετίες, αιώνες! Αντί να τους πετάξουμε από πάνω μας.
Εμείς τους ντύνουμε τυράννους! Ο λαός, ως απρόσωπη έννοια δεν ευθύνεται, ο πολίτης όμως, ως έννοια προσωπική, φέρει βαρύτατες ευθύνες.
Για σκεφτείτε:
Εξελέγη δήμαρχος κάποιος που αδυνατεί, παρά τις σπουδές του, να διακρίνει την πανίδα από την χλωρίδα! Και θέλοντας να γεμίσει την Αθήνα με πλατάνια, ισχυρίστηκε ότι ο πλάτανος είναι "δέντρο αειθαλές" και αποτελεί μέρος της "πανίδας"!
Εμείς μόνο να εγκωμιάσουμε μπορούμε. Και να πούμε ότι δεν είναι αγράμματος ο δήμαρχος μας, ούτε αστοιχείωτος, ούτε αδιάβαστος, ούτε ολιγόνους. Και ούτε τα είπε αυτά με το θάρρος κάποιας συγγένειας με τον πρωθυπουργό μας, ο οποίος τυγχάνει κι εκείνος αναλόγου μορφώσεως.
Ο εν Αθήναις πρώτος δημότης, δεινός στην γνώση, γνωστός για τη ευρύτητα πνεύματος και ξακουστός για την αισθητική του, απέδειξε την εκπληκτική του ικανότητα να μεταμορφώνει και να μεταμορφώνεται, κρατώντας ενεργό το ενδιαφέρον των δημοτών. Διέθεσε τους κατάλληλους "ειδικούς" και μετέτρεψε τα φυτά σε ζώα και, αντιστρόφως, τα ζώα σε φυτά!
Μόνο τον εαυτό του, για λόγους αυτοελέγχου, σεμνότητας και ευταξίας, άφησε όπως είναι, ως μέρος χαρακτηριστικό της αθηναϊκής " πανίδας". Δηλαδή μεταξύ των φυτών!
----------------------

Aπολαύστε μερικά από τα εικαστικά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, τα οποία δημιουργήθηκαν εξαιτίας της φαεινής ιδέας του Κώστα Μπακογιάννη να βάλει αυτήν την απίθανη μπούρδα (που υποτίθεται ότι είναι ανδριάντας της Μαρίας Κάλλας) στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Γενικός τίτλος της κολεξιόν μας είναι το… πυρότουβλο που ξεστόμισε ο Μπακογιάννης σε τηλεοπτική εκπομπή, προσπαθώντας να πει ότι κι η μπαγκατέλα που μας σέρβιρε είναι ανεκτή: «Δεν έχω δει κανένα άγαλμα που να θυμίζει πραγματικά τον άνθρωπο».

ok ok scaled ok

Διαβάστε ακόμη: Η αισθητική Κώστα Μπακογιάννη

  •  https://www.newsbreak.gr/apopseis/260861/i-aisthitiki-kosta-mpakogianni-ii/


     -------------------------

    Πολλές οι αντιδράσεις για τα πλατάνια 3 εκ. ευρώ του Δήμου Αθηναίων

     

    Νέα ανάπλαση στην Πανεπιστημίου μετά τις ζαρντινιέρες και τις Ουασινγκτόνιες του Μεγάλου Περιπάτου

    Νέα σχέδια ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Αθηναίων. Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Δήμος ενημέρωσε ότι θα φυτευτούν: 83 νέοι μεγάλοι πλάτανοι – ύψους 9-10 μέτρων – μαζί με τα υφιστάμενα πλατάνια και τις ακακίες (συνολικά 167 δέντρα). Mέσω της διαπλάτυνσης των υφιστάμενων πεζοδρομίων, θα αποδοθούν στους πεζούς, 4.270 τ.μ. ενώ 2.260 τ.μ θα είναι οι χώροι πρασίνου (με μεγάλα παρτέρια με θάμνους και εποχικά φυτά). Το πεζοδρόμιο γίνεται πολυμορφικό εφόσον εξυπηρετεί πολλές δραστηριότητες.

    Δημιουργούνται, επίσης σύμφωνα με τον Δ.Α., μίνι πάρκα, διάδρομοι τρεξίματος και κίνησης των ποδηλάτων, μικροί χώροι αναψυχής. Στις συμβολές της Πανεπιστημίου με τις κάθετες οδούς θα δημιουργηθούν ράμπες με ήπια κλίση, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι μετακινήσεις των πεζών, γονέων με καροτσάκια, ηλικιωμένων και ειδικότερα των ατόμων με προβλήματα κίνησης. Οι φιλικές διαβάσεις θα είναι 16 κατά μήκος του δρόμου, για πρόσθετη οδική ασφάλεια και απρόσκοπτη κίνηση κατά μήκος του δρόμου. Στην Πανεπιστημίου θα τοποθετηθούν 112 σύγχρονα φωτιστικά που καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια.

    Τα έργα θα ξεκινήσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στο τέλος του 2021 με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης από 12 έως 15 μήνες.

    “Οι μετρήσεις από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο δείχνουν ότι κατά την διάρκεια της πιλοτικής φάσης, μειώθηκαν κατά 16% οι διελεύσεις των ΙΧ και αυξήθηκαν κατά 8% οι διελεύσεις των ταξί και των μοτοσυκλετών, ενώ ταυτόχρονα μειώθηκε ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδρομής. Χαρακτηριστικά, τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2021 οι χρόνοι διαδρομής της Πανεπιστημίου ήταν κατά 30% μειωμένοι σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2020. Το μήνα Σεπτέμβριο, η αντίστοιχη μείωση ήταν 14%”, καταλήγει ο Δήμος Αθηναίων.

     Εκατοντάδες ήταν τα σχόλια που άφησαν χρήστες του Facebook στην ανάρτηση της δημοτικής αρχής για τα νέα σχέδια ανάπλασης της Πανεπιστημίου και του Μεγάλου Περιπάτου.

    Ενδεικτικά κάποια σχόλια:

    “Αυτή πιθανότατα είναι ιδέα κάποιου ιδιωτικού γραφείου με ειδίκευση στην αρχιτεκτονική τοπίου. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε την μελέτη. Επίσης, το νερό που χρειάζονται τα πλατάνια είναι όντως ένα θέμα. Τί λένε οι αρχιτέκτονες τοπίου λοιπόν;”

    “83 Πλάτανοι ; ; ; Στην άνυδρη Αθήνα! Κάποτε φυτεύτηκαν υδροφιλες λεύκες και μετά από κάποια χρόνια, την εποχή της λειψυδρίας, αναγκάστηκε ο δήμος και τις ξήλωσε, αντικαθιστώντας με βραχυχίτωνες”.

    “Τι κόλλημα έχετε φάει με την Πανεπιστήμιου, δεν καταλαβαίνω… Όλος ο υπόλοιπος Δήμος δηλαδή δεν χρειάζεται τίποτα; Όλα τα εκατομμύρια πρέπει να τα φάτε στην μοναδική οδό της Αθήνας που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα; Ή μάλλον να το διορθώσω: τώρα με τις σάπιες γλάστρες μες στη μέση, αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα: τα αυτοκίνητα και τα ΜΜΜ στριμώχνονται σε λιγότερες λωρίδες, ενώ ο δρόμος έγινε ιδιαίτερα αντιαισθητικός”.

    “Πάλι θα πέσει η μάσα του αιώνα!”

    “Και οι μετρήσεις για την αύξηση η μείωση της όποιας κίνησης, έγινε το 2020 – 2021 εν μέσω lockdown…. Πολύ αντικειμενικές…”.

    “Έχει γίνει κάποια μελέτη τι επίπτωση μπορεί να έχει το ριζικό τους σύστημα σε υπόγειες υποδομές ύδρευσης, ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου, αποχέτευσης, τηλεφώνου και ίντερνετ, ακόμα και στο μετρό;”

    “Μακάρι να φυτευτούν τα δέντρα κυρίως κ να ολοκληρωθεί η ανάπλαση, όπως προβλέπει το σχέδιο…Φαντάζει απίστευτο πάντως!!”

     ===========

     

    Κιτς και φρίκη: Ένα άγαλμα της Μαρίας Κάλλας στους πρόποδες της Ακρόπολης τρομάζει τους Έλληνες

    Τις κριτικές για το νέο άγαλμα της Μαρίας Κάλλας, που εγκαινίασε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, στον πλαίσιο των εορτασμών που θα λάβουν χώρα το 2023 για τα 200 έτη από τη γέννηση της Ελληνίδας ντίβας, μεταφέρει σε ανταπόκρισή της στην εφημερίδα Le Figaro, η Alexia Kefalas.

    Σημειώνει ότι πολλοί είναι οι χρήστες του διαδικτύου που αναρωτώνται εάν «είναι ένα κιτς αντίγραφο του αγαλματιδίου των Όσκαρ», «η γυναικεία έκδοση του C-3 PO»μοντέλου από τα Star Wars, ή «μια νέα έκδοση του Terminator», ενώ κάποιοι άλλοι στο twitter το παρομοιάζουν ως «τον Γκάντι με τακούνια».

    Ορισμένοι λάτρεις της ντίβας νιώθουν προσβεβλημένοι: «Στην όψη και όντας κανείς μυωπικός μπορεί να γίνει αποδεκτό, αλλά στο προφίλ είναι φρίκη».

    Ο καλλιτεχνικός συντονιστής της Όπερας της Νάπολης και ειδικός στο έργο της Μαρίας Κάλλας, Ηλίας Τζεμπερδονίδης, χαιρετίζει το γεγονός ότι η χώρα του τιμά επιτέλους την εμβληματική αυτή προσωπικότητα με ένα άγαλμα στην καρδιά της Αθήνας.

    Ωστόσο, θα προτιμούσε «κάτι πιο κοντά στη ντίβα». «Ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα μας θαυμάζουν για τα γλυπτά μας».

    Απαντώντας στις κριτικές η γλύπτρια Αφροδίτη Λίλη, που φιλοτέχνησε το άγαλμα, δικαιολογήθηκε ότι πρόκειται για τη δική της Κάλλας, όπως εκείνη αντιλαμβάνεται τη ντίβα «με το βαθύ αλλά θλιμένο βλέμμα, τη φυσική κομψότητα της Ελληνίδας τραγωδού». Ωστόσο, «τίποτα δεν καταλαγιάζει το θυμό της κοινής γνώμης», σχολιάζεται.

    ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Le Figaro, Alexia Kefalas – «Kitsch», «une horreur»: une statue de Maria Callas au pied de l’Acropole horripile les Grecs

Σχόλια