-----------------------------
Με αφορμή τα γεγονότα στο Αφγανιστάν, έχει πραγματική αξία να ακούσετε την παραπάνω συζήτηση.
Πάντως προσωπικά τρομάζω με την ιδέα ότι η οι πολιτικοί νόες που μας κυβερνούν θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις στο νέο σύνθετο - χαοτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται. (Ήδη έχουν κριθεί από τον τρόπο που χειρίστηκαν τις διαδοχικές κρίσεις, οικονομική και κρίση Covid)
Είμαι σίγουρος ότι είναι ανίκανοι να αντέξουν την εισβολή τόσο πολλών πληροφοριών και ως μύωπες που είναι απλά θα κάνουν μια ακόμα τηλεοπτική διαχείριση - δηλαδή θα βάλλουν το κεφάλι στην άμμο, όπως κάνουν μέχρι τώρα.
Όταν η ανικανότητα συμπορεύεται με την ιδεοληψία δεν μπορεί να είναι κανείς αισιόδοξος, δυστυχώς.
Η ονομαζόμενη ελληνική ελίτ έδειξε την ανυπαρξία της στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης του 2010, όπου φάνηκε ότι υπάρχει ως αντηχείο ξένων προς τη χώρα.
Βlogger:
Τα προβλήματα ορατά και προφανώς δεν αφορούν μόνο τη χώρα μας. Κανείς δεν αντιλέγει ότι χρειάζεται διεθνής συνεργασία. Άλλο όμως διεθνής συνεργασία και άλλο ρευστοποίηση των εθνικών κρατών και κοινοτήτων και η εκχώρηση της εξουσίας σε φορείς έξω από κάθε έλεγχο. Κάποιοι - για λόγους συμφέροντος - βιάστηκαν να διαλύσουν τις κρατικές δομές - λέγε με ΝΤΠ - και να εκχωρήσουν τις κρατικές - κοινοτικές ευθύνες σε απροσδιόριστες διεθνείς υπερδομές που φυσικά υλοποιούν την δικιά τους αντζέντα εις βάρος φυσικά των λαών που μετατράπηκαν απλά σε χρεωμένους καταναλωτές επί πιστώσει. Όλοι όσοι διακινούσαν και διακινούν το παραμύθι του "παγκόσμιου πολίτη" πρέπει να ηττηθούν στην κοινωνία, αφού οι τελευταίες μεγάλες καταστροφές δείχνουν ότι χρειάζεται προσγείωση της πολιτικής στο έδαφος, στην πραγματικότητα, και η εκπόνηση σχεδίων στήριξης των ντόπιων κοινωνιών, που συναποτελούν ενιαίο οργανικό σύνολο με το φυσικό περιβάλλον. Οι μεγάλες καταστροφές είναι μια απόδειξη ότι συγκεντρώθηκαν πολλά συμφέροντα που επιθυμούν την αλλαγή χρήσης της γης, την εισαγωγή νέων δραστηριοτήτων ερήμην των τοπικών πληθυσμών που αντιμετωπίζονται ως παρείσακτοι - ιθαγενείς - Ινδιάνοι. (Φάτε κι' αυτό....)
Είναι ανάγκη να τονισθεί ότι η τοπικοποίηση, συντήρηση των τοπικών κοινωνιών - οικονομιών δεν αντιστρατεύονται την διεθνή συνεργασία που προφανώς μπορεί να πάρει νέες διαστάσεις με βάση τις εξελίξεις στην τεχνολογία. Χρειαζόμαστε ένα "σκληρό πυρήνα" αποτελεσματικού κράτους και επανακαθορισμό της έννοιας τους δημόσιου συμφέροντος, συζήτηση που έχει εξορισθεί από τα εξωνημένα ΜΜΕ. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας των ΜΜΕ που ανακατεύοντας ψέματα με αλήθειες "κατασκευάζουν" την πραγματικότητα και ορίζουν τις θέσεις των πολιτών που έχουν περιορισθεί στο ρόλο των καταναλωτών εικόνων. Αυτή είναι η ρίζα του προβλήματος. Η μονολεκτικότητα του νέου κόσμου, η ενοχοποίηση της αντίθετης άποψης, ο εξορισμός της επιστήμης με άλλα λόγια από την καθημερινότητα έχει ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή ενός καραμπινάτου φασισμού με ότι αυτό συνεπάγεται.
Σχόλια