ΗΠΑ: Αυστηροποιεί τις συστάσεις για τη χρήση μάσκας το CDC

Οι αμερικανικές αρχές αυστηροποίησαν τις οδηγίες για τη χρήση της μάσκας, υιοθετώντας τη σύσταση ακόμα και τα πλήρη εμβολιασμένα άτομα να τις φορούν σε κλειστούς χώρους υψηλού κινδύνου, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του στελέχους Δέλτα του κορονοϊού, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) προτείνουν επίσης οι δάσκαλοι, προσωπικό, μαθητές και επισκέπτες στα σχολεία να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, ανεξαρτήτως αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, όπως ανέφερε η επικεφαλής της υπηρεσίας, Rochelle Walensky, σε συνομιλία με δημοσιογράφους.

Η Walensky ανέφερε ακόμα ότι τα τελευταία στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η υπηρεσία δείχνουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις εμβολιασμένοι που έχουν μολυνθεί με το στέλεχος Δέλτα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους. 

Ειδικοί της δημόσιας υγείας είχαν προηγουμένως καλέσει την υπηρεσία να προτείνει τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, ακόμα και από τους εμβολιασμένους, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα έχει οδηγήσει σε νέα έξαρση των κρουσμάτων. 

Οι νεκροί από Covid-19 αυξήθηκαν κατά 48% την τελευταία εβδομάδα, ενώ και οι νοσηλείες σημειώνουν ραγδαία άνοδο στις ΗΠΑ. Το στέλεχος Δέλτα αποτελεί πλέον πάνω από το 80% των κρουσμάτων Covid-19 από 50% στις αρχές του μήνα. 

==============

Blogger:

Εδώ ο κ. Γάκης αναφέρεται και στην έρευνα του CDC:

Αξίζει επίσης να ακούσετε τον Κ. Κούβελα, σχετικά:

Σχόλια