Covid deaths! (Θάνατοι από Covid ή με Covid;)

Κωστής Ανετάκης

Άλλη μια επιβεβαίωση όσων έχουμε εδώ και πολύ καιρό ισχυρισθεί, από αυτές όμως τις επιβεβαιώσεις που συνοδεύονται με το επίρρημα "δυστυχώς". Τα επίσημα δεδομένα στη Μ. Βρετανία (Office for National Statistics) αποκαλύπτουν ότι το ένα τέταρτο (συγκεκριμένα, 23%) των καταγεγραμμένων θανάτων "από" Covid-19 ήταν απλώς "με" Covid-19. Αυτό σημαίνει, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ότι "η νόσος δεν αποτελούσε την κύρια αιτία θανάτου που καταγράφηκε στα πιστοποιητικά θανάτου, απλώς οι θανόντες είχαν θετικό τεστ για Covid".
Παρά ταύτα, ο χορός της τρομοκρατίας καλά κρατεί. Ενώ, λοιπόν, τα επίσημα στατιστικά δεδομένα δείχνουν μία άρδην βελτίωση στη Μ. Βρετανία, όπου οι πραγματικοί θάνατοι δεν έχουν ξεπεράσει τους 28 ανά ημέρα από την αρχή του Απριλίου, η κυβέρνηση ανακοίνωνε 60 και άνω την ημέρα. Τελικά, την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκαν μόλις 23 νέοι θάνατοι, όμως ο πραγματικός αριθμός πιθανώς, αναφέρει το άρθρο, να είναι ακόμα χαμηλότερος.
Πού είναι οι πάνσοφοι θρησκόληπτοι του Επιστημονισμού, που μας λοιδορούσαν ως "πσεκαζμένουζ"; Ξέρω, ξέρω, το ρητό είναι παλιό: Ο έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται, ο ηλίθιος επιμένει. Κι αυτοί επιμένουν, ως γνωστόν...
 
Στα δικά μας τώρα. σχετικά με τον τρόπο που παίρνονταν οι αποφάσεις (Δύσκολες ομολογουμένως)

Σχόλια