Ρωσία, Κίνα και άλλοι 14 δημιουργούν ένωση ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση ...

Αλυσιδωτές εξελίξεις δείχνουν ότι η ανάληψη των ηνίων των ΗΠΑ από την μαριονέτα της Παγκοσμιοποίησης, Τζο Μπάιντεν, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Στο παρελθόν οι ΗΠΑ, με συνεργασία Ευρωπαικών χωρών είχαν προβεί σε ανεξέλεγκτες επιθέσεις σε χώρες που αυθαίρετα και με ψευδείς ειδήσεις θεωρούσαν ως ‘επικίνδυνες’ για τα συμφέροντα τους. Ετσι, με την παραμικρή αφορμή εισέβαλλαν όπου νόμιζαν ,είτε για να αλλάξουν τις εκλεγμένες κυβερνήσεις των χωρών αυτών, ή για να τους κλέψουν το πετρέλαιο, ή για να αλλάξουν το πολίτευμα τους, εγκαθιστώτας μαριονέτες της παγκοσμιοποίησης.

Κάτι όμως αρχίζει να αλλάζει.

Η Κίνα, η Ρωσία, και άλλες 14 χώρες σύστησαν στις 10 Μαρτίου 2021 συνασπισμό για να υπερασπιστεί τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών,  ενάντια στη χρήση ή την απειλή βίας και μονομερείς κυρώσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters . Η κίνηση αυτη ειναι σε εξέλιξη και ειναι πρωτοφανής.

Η κίνηση στα Αγγλικά ονομάζεται ‘Group of Friends in Defense of the Charter of the United Nations‘ (Ομάδα φίλων που υπερασπίζεται τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών).

Η κίνηση  για τη δημιουργία μιας τέτοιας ομάδας, έρχεται καθώς η νέα διοίκηση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενισχύει τον παρεμβατισμό της, αντιστρέφοντας την  προσέγγιση του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καθώς είχε επικεντρωθεί στην πολιτική «Πρώτα η Αμερική». Η ομάδα των 16 χωρών δηλώνει ότι η ανθρωπότητα «βρίσκεται επί του παρόντος σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση, η οποία, με τη σειρά της, απειλεί την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια».

Iδρυτικά μέλη της ομάδας είναι πέραν της Ρωσίας και Κίνας, η Περσία, η Λαική Δημοκρατία της Κορέας, η Αλγερία, η Αγκόλα, η Λευκορωσία, η Βολιβία, η Καμπότζη, η Κούβα, η Ερυθραία, το Λάος, η Νικαράγουα, ο Άγιος Βικέντιος και οι Γρεναδίνες, η Συρία και η Βενεζουέλα ενω θα ενταχθεί και η Παλαιστίνη.

Το  σημείωμα ανέφερε ότι «ο κόσμος  αυξανόμενα χρειάζεται καταφύγιο από μονομερείς αυθαίρετες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής μονομερών καταναγκαστικών μέτρων ή απόσυρσης από συμφωνίες ορόσημα και πολυμερείς θεσμούς, καθώς και από απόπειρες υπονόμευσης κρίσιμων προσπαθειών αντιμετώπισης κοινών και παγκόσμιων προκλήσεων. ”

Υπό τον Τραμπ, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε σχέδια για αποχώρηση από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, που αποσύρθηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, την πολιτιστική υπηρεσία του ΟΗΕ της ΟΥΝΕΣΚΟ, μια παγκόσμια συμφωνία για την αλλαγή του κλίματος και την πυρηνική συμφωνία του Ιράν. Ωστόσο, ο Μπάιντεν, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, ακύρωσε την απόσυρση από τον ΠΟΥ, επέστρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες στη συμφωνία για το κλίμα, επανασυνδέθηκε με το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα τη Γενεύη και επιδιώκει να επανέλθει στη διεθνή πυρηνική συμφωνία.

new-economy.gr  --ΠΗΓΗ

Σχόλια