Περικλής Νεάρχου: Ο Μητσοτάκης άδειασε συμμάχους μας, ιδίως Γαλλία και θα μείνουμε όμηροι Γερμανίας

------------

«Ο λαός σώπαινε, και κανείς δεν μιλούσε… γιατί ήταν φοβισμένος και έβλεπε πως οι συνωμότες ήταν πολλοί», Θουκυδίδης

---------------------

-------------

Bloggger: "Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε". Ο Κυριάκος και η ομάδα του (Σημίτης και ΣΙΑ) έχει αυτονομηθεί και  χωρίς περιστροφές υλοποιεί τον γερμανικό σχεδιασμό. Δεν έχει πρόβλημα να αδειάσει το ΥπΕΞ και άρα να καταστήσει τη χώρα πλήρως αναξιόπιστη και καταγέλαστη. 

Αντιγράφω, από παλιότερη εγγραφή.

Kανείς δεν μπορεί να σε κοροϊδεύει διαρκώς αν εσύ ο ίδιος δεν θέλεις να κοροϊδέψεις τον εαυτό σου.  Ή αλλιώς: Ο Ερντογάν εμπαίζει αυτούς που θέλουν να εμπαιχθούν.

Αν είναι το θέμα προσωπικό, δεν είναι και προς θάνατον να ονειροβατείς. Αν όμως  είσαι πρωθυπουργός μια χώρας δεν επιτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές. Και ο προηγούμενος είχε το θάρρος να ομολογήσει ψευδαισθήσεις, εμμονές, ιδεοληψίες  και να τώρα του χρειάζεται ένα σπίτι στη θάλασσα για χωνέψει την απόσυρση.  

  • Δεν γίνεται  να πας από ήττα σε ήττα και να κρατάς εμμονικά το ίδιο επιτελείο. Μία είναι η εξήγηση. Η χώρα είναι στον αυτόματο πιλότο. Το τιμόνι το κρατάνε άλλοι και ο πρωθυπουργός είναι διακοσμητικός. Κάτι σαν γλάστρα...

Τουλάχιστον ας προσέχουν λίγο τη σκηνική του παρουσία. Ας εκπαιδευτεί σε κάποιο τελετουργικό εξουσίας και ας μην μας θυμίζει τον παρτσακλό Τζέφρυ. Που μεταξύ μας είχε στυλ! (Αλήθεια που είναι ο τύπος; είναι ακόμα πρόεδρος της Σοσιαληστικής Διεθνής;) 

Με ηγεσίες λειψές και εκβιάσιμες  θα βλέπουμε μόνο τέτοιες παρουσίες (για την ακρίβεια: ηχηρές απουσίες).

Και ακόμα χειρότερα, αν συνεχίζουν να εκπέμπουν τέτοια σημάδια ήττας, οι όποιοι εν δυνάμει σύμμαχοι θα πάρουν αποστάσεις και χωρίς να το καταλάβουμε θα μετατραπούμε λεία, κράτος αναλώσιμο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

========

και από εδώ:

Blogger: 
Αν αυτό συμβαίνει σημαίνει ότι η χώρα βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, εγκλωβισμένη  (από λάθος αποφάσεις προφανώς!) 

Φυσικά δεν είμαστε αιθεροβάμονες. Όλο το επιτελείο του Κυριάκου έχει επανδρωθεί από το Σημιταίϊκο που προετοιμάζει το πεδίο χρόνια στο παρασκήνιο. Απλά τώρα θεωρεί ότι δεν έχει λόγους να κρύβεται.

Με το "πνεύμα" Ροζάκη παρόν, ας μην περιμένουμε κάτι διαφορετικό...

Προσοχή! 

Μπορεί το Σημιταίϊκο να ...δούλεψε ώστε η Ελλάδα να γίνει επιτέλους "Ευρωπαϊκή" χώρα, πάντα με την "πεφωτισμένη" καθοδήγηση των Γερμανών, αλλά οι εξελίξεις μπορεί να είναι έκπληξη και για τους ίδιους τους "εκσυχρονιστάδες". Θα αποδειχθεί ότι η Γερμανοί ξέχασαν να τους πουν ότι έχουν όλη τη χώρα πεσκέσι στην Τουρκία για τους δικούς τους σχεδιασμούς! (Όχι ότι ήταν υποχρεωμένοι να πουν όλο το σχέδιο στο Σημιταίϊκο...).  

Σ' αυτή την περίπτωση απλά οι Σημιτικοί θα ενδυθούν το φακιόλι και πάλι μικρή διαφορά για τους ίδιους. (Είναι σαν να αλλάζεις αφεντικό...καλοπληρωμένος υπάλληλος, με το σύνθημα: "εμείς να κερδράμε και οι άλλοι να πανε να ..μαμηθούν") 

Μερικοί μόνο φαίνεται ότι δεν το αντέχουν.

Το .. ντόπιο πολιτικό προσωπικό των Αθηνών, έχει αποδείξει διαχρονικά τις ...αξίες του, τώρα θ' αλλάξει; 

συνεχίζεται...

Σχόλια