Η συντονισμένη αντεπίθεση της Υπερεθνικής Ελίτ και η προσωρινή ήττα (b: ?;) των Κινημάτων Κυριαρχίας σε ΗΠΑ και Βρετανία

Ανακοίνωση του Μετώπου Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης (ΜΕΚΕΑ)

Η συντονισμένη αντεπίθεση της Υπερεθνικής Ελίτ και η προσωρινή ήττα των Κινημάτων Κυριαρχίας σε ΗΠΑ και Βρετανία

Με τις Αμερικάνικες εκλογές φάνηκε πλέον ξεκάθαρα το σχέδιο της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) να ξεμπερδεύει με τα κινήματα εθνικής κυριαρχίας ενάντια στη Νέα Διεθνή Τάξη της Παγκοσμιοποίησης, αφού ήδη εδώ και μήνες είχε ξεκινήσει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού ένας άτυπος εμφύλιος πόλεμος με την υποστήριξη της δήθεν αριστεράς με σκοπό τη συντριβή του Τραμπ. Το σχέδιο αυτό της Υ/Ε, βέβαια, δεν αφορούσε μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά πρόκειται για συντονισμένη επίθεσή της σε όλα τα μέτωπα! Αυτό επιτυγχάνεται με τον συνδυασμό των παρακάτω:

α) Τον “προγραμματισμό” της εκλογικής συντριβής του Τραμπ. Όλο το κατεστημένο (δηλ. όλα τα ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του Twitter το οποίο μπορεί να λογοκρίνει ακόμη και τον Πρόεδρο(!), καθώς και τη δικαιοσύνη, σώματα ασφαλείας κ.λπ.) ξεκίνησε, και τώρα ολοκλήρωσε, ένα τρομερό πόλεμο κατά του Τραμπ ως εκπροσώπου του κινήματος κυριαρχίας στις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων κατά κόρον την επιστολική ψήφο, η οποία  δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται πουθενά, πόσο μάλλον όταν γίνεται από το εξωτερικό, κι αυτό γιατί συντελεί στην καταστρατήγηση ακόμη και της αντιπροσωπευτικής «δημοκρατίας». Ιδιαίτερα μάλιστα στην Αμερική, που είναι μια καθαρά ταξική ψήφος, ως επί το πλείστον των πλούσιων Αμερικανών που κάνουν μπίζνες στο εξωτερικό, οι οποίοι ψήφισαν μονοκούκι τον εκλεκτό της Υ/Ε και της ψευτο-αριστεράς Μπάιντεν. Και αυτό ενώ στις περισσότερες πολιτείες αναδείχθηκε νικητής ο Τράμπ, υποστηριζόμενος κυρίως από τα λαϊκά στρώματα ακόμα και στη Φλόριντα όπου οι μειονότητες (Μαύροι, Λατίνοι κ.λπ.) υποτίθεται ότι θα ψήφιζαν τους «αριστερούς προοδευτικούς» του Δημοκρατικού κόμματος, καταλαβαίνοντας όμως εν τέλει ποιο είναι το συμφέρον τους…

β) Το συνακόλουθο κυνηγητό του Brexit και των οπαδών του μέσα στη Κυβέρνηση Τζόνσον που κάλλιστα μπορεί να καταλήξει με μια οικονομική συμφωνία με την ΕΕ αντί για την πλήρη έξοδο από αυτήν χωρίς καμία συμφωνία, όπως ζητούσαν και είχαν σχεδόν επιβάλλει στις διαπραγματεύσεις οι οπαδοί του Μπρέξιτ μέσα στην κυβέρνηση, τους οποίους τώρα πέταξαν έξω. Ουσιαστικά με αυτό το «ξεδόντιασμα» του Μπρέξιτ καταρρίφθηκαν τώρα τα αιτήματα των λαϊκών εργατικών στρωμάτων, με αποτέλεσμα να περνά απλά το Μπρέξιτ που ήθελε πάντα ένα τμήμα της βρετανικής ελίτ (όχι βέβαια η «Αριστερά» που με την υποστήριξη Δημοκρατικών στις ΗΠΑ δεν ήθελαν κανένα Μπρέξιτ!).

γ) Με το ουσιαστικό κλείδωμα των λαϊκών στρωμάτων όχι μόνο στη Βρετανία, αλλά και στη Γαλλία (και επομένως των Κίτρινων Γιλέκων) και στην Ιταλία κ.λπ., χάρη στον (κάθε μέρα και πιο ύποπτο) κορωνοϊό, οπότε κάθε λαϊκή εξέγερση κατά της συντριβής των κινημάτων κυριαρχίας απορρίπτεται σχεδόν εξ ορισμού.

Έτσι, σήμερα, με την συντονισμένη αντεπίθεση της Υπερεθνικής Ελίτ σε όλα τα μέτωπα (όπως ανέπτυξε ο Τάκης Φωτόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξη και όπως θα υποστηριχτεί αναλυτικότερα σε προσεχές άρθρο) ουσιαστικά φτάνουμε, δυστυχώς, σε μια ήττα αν όχι συντριβή των κινημάτων για την εθνική και οικονομική κυριαρχία για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Φυσικά ο αγώνας ενάντια στη Νέα Διεθνή Τάξη δεν κρίθηκε οριστικά και σίγουρα –ιδίως με την επερχόμενη πελώρια κρίση– αναμένεται μαζική η αντίδραση των λαών ενάντια στη συντονισμένη αυτή επίθεση της Υ/Ε, την οποία θα πληρώσουν πολύ ακριβά τόσο οι ελίτ όσο και η ήδη απομονωμένη από τα λαϊκά στρώματα «αριστερά».

ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 16/11/2020

ΥΓ. Η αποθράσυνση της ελληνικής ελίτ να απαγορεύσει τη συγκέντρωση για την ιστορική “17Νοέμβρη” δεν είναι άσχετη με τη γενική επίθεση της Υπερεθνικής Ελίτ εν εξελίξει που περιγράφουμε. Μολονότι στην Ελλάδα ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό είναι περισσότερο από υπαρκτός, ιδιαίτερα σήμερα, εντούτοις δεδομένου ότι η συγκέντρωση και η διαδήλωση γίνονται σε ανοικτούς χώρους θα μπορούσε απλά να γίνει έκκληση από τους οργανωτές για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας και ιδιαίτερα της χρήσης μάσκας οπότε ο κίνδυνος θα μειωνόταν στο ελάχιστο, ιδιαίτερα εάν οι οργανωτές και κυρίως οι διαδηλωτές οι ίδιοι θα πετούσαν έξω από τη διαδήλωση κάθε ξένο σώμα, από τους δήθεν “απείθαρχους” και άσχετους συνωμοσιολόγους που δεν καταλαβαίνουν την επικινδυνότητα του ιού μέχρι και τους κάθε λογής προβοκάτορες.

ΠΗΓΗ

----------------


Κώστας Κουτσουρέλης

Ο πραγματικός εκλογικός χάρτης της Αμερικής είναι ο οικονομικός της χάρτης. Ο Μπάιντεν νίκησε σε 477 κομητείες, τις γαλάζιες, που παράγουν το 70% του εθνικού εισοδήματος της χώρας. Ο Τραμπ νίκησε σε 2.497 "κόκκινες" κομητείες, υπερπενταπλάσιες, στις οποίες δεν αναλογεί ούτε το 30% του εθνικού εισοδήματος.

Η όξυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων σε αυτές τις δύο Αμερικές ήταν εκρηκτική την τελευταία εικοσαετία, ιδίως επί της διακυβερνήσεως Ομπάμα. Με πληθυσμό παραπλήσιο, το ρεπουμπλικανικό κομμάτι της χώρας που ήδη τότε ήταν το φτωχότερο, παρήγαγε το 2000 το 45% του εθνικού εισοδήματος και το δημοκρατικό το 55%.

Όπως το είδαμε και στην Αγγλία του Μπρέξιτ όπου οι "Συντηρητικοί" σάρωσαν στις εργατικές περιοχές και οι "Εργατικοί" στο κοσμοπολίτικο Λονδίνο, οι Ρεπουμπλικανοί μετατρέπονται ταχύτατα στο λαϊκό κόμμα των χαμένων της παγκοσμιοποίησης. Αντίθετα, οι Δημοκρατικοί είναι κατά βάση το κόμμα των υψηλών εισοδημάτων (το 80% των πολιτικών εισφορών της Ουώλλ Στρήτ πήγε υπέρ Μπάιντεν).

Κατά ειρωνεία της τύχης, όπως επισημαίνει η έρευνα της Washington Post (βλ. σχόλιο), ο Τραμπ έχασε φέτος τις κρίσιμες κομητείες που έκριναν το αποτέλεσμα, λόγω ακριβώς της οικονομικής ανάκαμψης που σημειώθηκε σε αυτές επί της θητείας του. Η πολιτική στη Δύση ξαναγίνεται όλο και περισσότερο ταξική, όμως η ταξική συνείδηση (μας το διδάσκει ο ευρωπαϊκός 19ος αιώνας) χρειάζεται δεκαετίες πολλές οργανωμένης προσπάθειας για να εμπεδωθεί. Η εκλογική συμπεριφορά των λαϊκών μειονοτικών στρωμάτων (μαύρων και λατίνων) το δείχνει αυτό ακόμη καθαρότερα. Αν και, στο πεδίο αυτό, τα αμέσως επόμενα χρόνια, το βλέπουμε ήδη, θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις.

=== 

Σχόλια