Τούρκος υπ. Άμυνας: Ελάτε να τα βρούμε και μην δημιουργείτε τετελεσμένα γιατί θα λυπηθείτε


Ένα διπλό μήνυμα έστειλε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
  • Πρόταση για διάλογο αλλά και προειδοποίηση προς όσους πάνε να «δημιουργήσουν τετελεσμένα χωρίς την Τουρκία», έστειλε ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ.
  • Πιο συγκεκριμένα, στον απόηχο των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος υπ. Άμυνας σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα «Milliyet», υποστήριξε πως: «θα προστατεύσουμε σε κάθε περίπτωση τα δικαιώματα και το δίκιο μας».
Στη συνέχεια, τόνισε πως: «επαναλαμβάνουμε υπομονετικά την πρόσκλησή μας στους συνομιλητές μας. Σας λέμε “ελάτε να καθίσουμε, να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε» αλλά, όπως προειδοποιεί: «μην διανοηθείτε να δημιουργήσετε τετελεσμένα χωρίς εμάς, θα λυπηθείτε».
  • Βολές Δένδια και Μπορέλ κατά της Τουρκίας από τον Έβρο

Στα περιστατικά τουρκικής προκλητικότητας αναφέρθηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από τα σύνορα στον Έβρο, όπου και βρέθηκε χτες με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ.
Οι δύο άνδρες επισκέφθηκαν το Στρατιωτικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές του Έβρου απ’ όπου προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις.
Ο κ. Δένδιας διαμήνυσε ότι η Ελλάδα είναι πάντα ανοιχτή στον διάλογο «αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε υπό καθεστώς απειλών ή να βοηθήσουμε στη νομιμοποίηση των συνεχών παραβιάσεων της νομιμότητας εκ μέρους της Τουρκίας», ενώ χαρακτήρισε ως θύματα «εκμετάλλευσης από την Τουρκία» τους χιλιάδες μετανάστες που επιχείρησαν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.
Από την πλευρά του, ο Ζοζέπ Μπορέλ, επισήμανε πως η ΕΕ είναι αποφασισμένη να προστατεύει τα εξωτερικά σύνορά της και να στηρίξει σθεναρά την κυριαρχία της Ελλάδας.
«Είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και να στηρίξουμε σθεναρά την κυριαρχία της Ελλάδας» τόνισε.
Πηγή:sputniknews.gr

Σχόλια