Παραιτήθηκε η Μ.Ευθυμίου από την Επιτροπή 2021 λόγω «ουδετεροπατρίας» του εορτασμού

Παραιτήθηκε η διακεκριμένη Ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την Επιτροπή 2021 της Γ.Αγγελοπούλου, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο, σημερινό, δημοσίευμά της εφημερίδας «Εστία».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η κα Ευθυμίου αποχώρησε από την επιτροπή μέσω ευγενικής  επιστολής της  προς την κα Αγγελοπούλου, αμέσως μετά τις αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του  Αριστείδη Χατζή για τον Ιωάννη Καποδίστρια που ξεσήκωσαν σάλο.
Να σημειωθεί ότι η παραίτηση της κας Ευθυμίου έγινε πριν τις χθεσινές αντιδράσεις που προκάλεσε νεώτερο κείμενο του κ. Αριστείδη Χατζή για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη -που κρίθηκε από αρκετούς ως προσβλητικό για τον Ήρωα της Επανάστασης. με αποτέλεσμα η επιτροπή να το αποσύρει άρον – άρον.
Σημειώνεται, πως η Μαρία Ευθυμίου είναι ένα πρόσωπο υψηλού κύρους, το όνομα της οποίας, μάλιστα, είχε ακουστεί μεταξύ εκείνων που σκεφτόταν προ μηνών ο πρωθυπουργός ως πιθανή υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Η εφημερίδα αναφέρει πως βασικοί λόγοι που ώθησαν την κα Ευθυμίου στην απόφασή της αυτή είναι η τάση ουδετεροπατρίας που διακατέχει τον εορτασμό -δεν νοείται να εορτάζεται η γέννηση ενός Έθνους χωρίς να υπάρχει η σημαία στο επίσημο έμβλημά του- και ο αποχρωματισμός της Ελληνικής Ιστορίας που επέλεξε η Επιτροπή.
Η κα Ευθυμίου το 2013 τιμήθηκε με το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας, ενώ τον Οκτώβριο του 2014 είχε διαμαρτυρηθεί μαζί με άλλους καθηγητές και φοιτητές της φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ για την κατάληψη της σχολής και τη διακοπή των μαθημάτων.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε τον Ιανουάριο του 2018, ανέπτυξε τους προβληματισμούς της για το μέλλον τη χώρας και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα, ενώ υποστήριξε πως τα ελληνικά πανεπιστήμια, εδώ και δεκαετίες, έχουν μεταβληθεί σε χώρους ανομίας και βαρβαρότητας, με αποτέλεσμα να απειληθεί από αναρχική ομάδα η οποία απείλησε την κα Ευθυμίου ότι «θα τους βρει απέναντί της» καταλογίζοντάς της ιδεολογική μεροληψία.
Η ίδια με περισσό θάρρος απάντησε  πως δεν την φοβίζουν οι απειλές συνεχίζοντας κανονικά το έργο και τις διδασκαλίες της.

ΠΗΓΗ
============
Giorgos Giagkidis
46 λεπτά ·
🔴 Γκέι ο Κολοκοτρώνης (Π. Τατσόπουλος), σεξιστής, μισογύνης και οιδηπόδειος ο Καραϊσκάκης (Ελλάδα 2021), Δικτάτορας ο Ι. Καποδίστριας (Ελλάδα 2021), Συνωστισμός στη Σμύρνη το 1922 (Μ. Ρεπούση), Εθνοκάθαρση και όχι Γενοκτονία των Ποντίων (Ν. Φίλης), μερικά μονάχα από τον τραγικό κατάλογο κηλιδώματος που ξετυλίγεται κατάχαμα και απλώνεται σαν δηλητηριώδης κισσός στην σημερινή «ελληνική κανονικότητα».
⚫️ Η παραίτηση της καθηγήτριας Μαρίας Ευθυμίου, καταδεικνύει πως αυτό ακριβώς είναι το ήθος παραχάραξης και κιτρινισμού της ιστορίας που μας εθίζει η ισχαιμική «Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία» της φαυλότητας, με τους εκπροσώπους της να μην διαφέρουν σε τίποτα ιδιαίτερο από τους δωσιλογικούς φασιστοειδείς περασμένων εποχών, που εξύβριζαν έως και τον Αρη Βελουχιώτη ως «Αμετανόητο ομοφυλόφιλο και παιδεραστή σφαγέα κομμουνιστοσυμμορίτη».
🔴 Χαρακτηριστικό τελευταίο παράδειγμα είναι φυσικά το έως τώρα υβριστικά προκλητικό έργο «ουδετεροπατρίας» της «Επιτροπής Ελλάδα 2021» υπό τη γιάπισσα Α. Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, η οποία επιτροπή απαρτίζεται από άκαπνους και υποτιθέμενα πεφωτισμένους καλαμαράδες της φακής, τύπου Αριστείδη Χατζή, που εργάζονται πιστά και αργυρώνητα για τη φαλκίδευση της ελληνικής ιστορίας, ειδικότερα της Παλιγγενεσίας του 1821, ενός έπους λαϊκού, εθνικού και ταξικού αγώνα αναγέννησης ενός ολόκληρου έθνους που δεν έμελλε να ατροφήσει και να απορροφηθεί.
⚫️ Διότι ένας λαός δίχως ρίζες τρέμει και ξεριζώνεται στο πρώτο δυνατό αγέρι, μια κοινωνία ελλείπουσα ισχυρού ιστορικού παρελθόντος στερείται θρεπτικού υποστρώματος για την προκοπή της, ένα έθνος που ντρέπεται για το ιταμές «ιστορικό τότε» του είναι καταδικασμένο στον εκμαυλισμό του. Χαλκεύοντας λοιπόν την ιστορία επιχειρούν να τη φέρουν στο μικροσκοπικό τους μπόι, εκεί που θέλουν να υποκύψουμε και εμείς.
🔴 Εμπρός λοιπόν ο λαός και οι πιστές του κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις για έναν πρέπον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, μια ύστατη προσπάθεια αναγέννησης της σημερινής μας Ελλάδας.
====================

Διάβασα και το κείμενο του κυρίου αυτού που αν και φιλόσοφος με ακαδημαϊκή ιδιότητα αρέσκεται να ασχολείται σε τόση έκταση και έξαψη με την ερωτική ζωή του Καραϊσκάκη.Δεν πίστευα στα μάτια μου. Ειναι ένα κείμενο του κινήματος me too,στις πιο χειρότερες εκδοχές του,πασπαλισμενο με τόση ροζ εξιστόρηση,που στα νιάτα μου θα δημοσιευόταν στην καλύτερη περίπτωση στον Καζανόβα και στο Σκάνδαλο και στην χειρότερη στο τραστ ζακουλα- τερρορ- οριμπιλε ( για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεοτεροι).Με πολλή σάλτσα ετεροφυλοφιλου και ομοφυλόφιλου σεξ στην ύστερη τουρκοκρατία.Φιλοσοφια πολλή δεν βρήκα αλλά από βιπερ Νόρα άλλο τίποτε.Ετσι γράφουν οι φιλελεύθεροι και όσοι ασχολούνται με την economic analysis of law ; Η αυτή είναι μια παρέκβαση του κυρίου αυτού στην λιβιδινικη οικονομία; Αλλά ας μην αδικώ όλους τους φιλελεύθερους,υπάρχουν σίγουρα και ποιοτικές διαβαθμίσεις.Νομιζω ότι μετά από ολα αυτά τα ανερυθριαστως γραφεντα ,η μόνη αξιοπρεπής λύση είναι η να παραιτηθούν τα μέλη της Επιτροπής 2021 που σέβονται τον εαυτό τους (αλήθεια όλα αυτά τα ροδοχρωμα τα μεταφράζουν στον mazower και στον roderick beaton;) η ακόμη καλύτερα αυτή η απερίγραπτη σύναξη με κρατικά χρήματα,με τα δικά μας χρήματα, να πάψει να μας προσβάλει ως Έλληνες πολίτες και να διαλυθεί.Αυτη είναι η γνώμη μου. Αισχος.


Σχόλια