Το σύνδρομο της λίστας – Το usb-Βαρουφάκη είναι εθνικό ντοκουμέντο

Ανδρονόπουλος Μάκης
Η επιστροφή του usb-Βαρουφάκη με τις μαγνητοφωνήσεις κάποιων συνεδριάσεων του eurogroup από τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα ισοδυναμεί με το πέταγμα της μπάλας στην κερκίδα και θυμίζει εν πολλοίς την διαχείριση που επεφύλαξε το πολιτικό σύστημα στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ με τους εξαγωγείς αφορολόγητου κεφαλαίου. Είναι προφανές ότι το πολιτικό μας σύστημα πάσχει από το «σύνδρομο της λίστας», δηλαδή από την εξαφάνιση ντοκουμέντων που αφορούν την κακοδιαχείριση των υποθέσεων της χώρας. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Ο κ. Τασούλας υπέπεσε κατ΄ αρχήν σε μια απρέπεια προκειμένου να μειώσει τον Γ. Βαρουφάκη, επαναλαμβάνοντας κάμποσες φορές τα της κηδείας του φίλου του, λόγω της οποίας ζήτησε να προηγηθεί η ομιλία του και αμέσως μετά να φύγει.
Δεύτερον, είπε ο κ. Τασούλας ότι πρόκειται για παράνομες μαγνητοφωνήσεις «κορυφαίων συλλογικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ότι το eurogroup είναι ένα άτυπο όργανο της ευρωζώνης και όχι της ΕΕ, το οποίο δεν προβλέπεται από την Συνθήκη της Λισαβόνας και ότι σημαντικές συμφωνίες που έχει επιβάλλει το γερμανικό imperium δεν αποτελούν μέρος της συνθήκης, αλλά είναι διακρατικές συμφωνίες.
Τρίτον, η πατρίδα μας που οδηγήθηκε στην χρεοκοπία από τους επιτήδειους της εξουσίας, υπέφερε τα πάνδεινα με αποτέλεσμα την αποσάθρωση των μεσαίων στρωμάτων που αποτελούν και τον εγγυητή της κοινωνικής ομαλότητας και τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Ως εκ τούτου η έστω παράτυπη μαγνητοφώνηση κρίσιμων για την Ελλάδα συνεδριάσεων του eurogroup από τον αποδιοπομπαίο τράγο ΓΒ αποτελούν ντοκουμέντο εθνικής σημασίας. Είναι ιστορία της χώρας και ήταν μια καλή ευκαιρία για τη Βουλή να ανοίξει αυτά τα αρχεία για λογαριασμό των Ελλήνων πολιτών.

Ο "Πιλάτος", ο Ασάνζ και ο Βαρουφάκης 

Ο κ. Τασούλας ανέδειξε τον Γ. Βαρουβάκη σε Τζούλιαν Ασάνζ. Ο κ. Τασούλας για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ένιψε τας χείρας του, επικαλέστηκε ουσιαστικά τον πολιτικό καθωσπρεπισμό, πίσω από τον οποίο κρύβονται όλες εκείνες οι σκοπιμότητες που έχουν γονατίσει τη χώρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει – τουλάχιστον- να ζητήσει, αν δεν τα έχει ήδη, αυτά τα πρακτικά από τον πρώην υπουργό του και να τα δημοσιοποιήσει, ως μια μείζονα πράξη εθνική, η οποία πρώτον, θα δικαιολογεί με επάρκεια την τιμωρητική πίεση που δέχθηκε η κυβέρνησή του, δεύτερον, το δημοψήφισμα και τρίτον, την συνθηκολόγησή του.
Η χώρα έχει χορτάσει από μισές αλήθειες, από ψέματα και υποκρισία. Η ανάταση της χώρας απαιτεί αλήθειες, γιατί μόνο πάνω στις αλήθειες μπορεί να οικοδομηθεί το καινούργιο. 
  • Επειδή σε ένα χρόνο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με πρόθεση αναστοχασμού, καλό είναι να ακούσουμε και να κάνουμε πράξη τα λόγια του ποιητή: εθνικό είναι το αληθές. 
 ΠΗΓΗ

=================

Κωνσταντοπούλου σε Βαρουφάκη: Μπορώ να δημοσιοποιήσω εγώ τις ηχογραφήσεις

«Αναρωτιέμαι γιατί δεν τις υποβάλλατε σε μένα ως Πρόεδρο της Βουλής», έγραψε μεταξύ άλλων η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Την πρόθεσή της να δημοσιοποιήσει τις συνομιλίες των Eurogroup του 2015, αν το επιθυμεί ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, εξέφρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε αναάρτηση που πραγματοποίησε στο Facebook, σχολιάζοντας την κίνηση του Γιάνη Βαρουφάκη να καταθέσει στη Βουλή φάκελο με USB, στο οποίο έχει καταγράψει τα όσα λέχθησαν εκείνες τις ιστορικές ημέρες.
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», έγραψε στην ανάρτησή της: «Πολύ λίγο πολύ αργά. Αυτές οι ηχογραφήσεις θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί το 2015! Ανήκουν στον ελληνικό λαό. Αναρωτιέμαι γιατί δεν τις υποβάλατε σε εμένα, ως Πρόεδρο της Βουλής. Είναι επειδή θα τις δημοσιοποιούσα; Είμαι ακόμα διατεθειμένη, αν θέλετε να το κάνει άλλος για εσάς».

 Too little too late, Mr. Varoufakis...These recordings should have been submitted to the Parliament in 2015! They belong to the Greek people and the Greek State, they are not your personal property. I wonder why you did not submit them to me as President of Parliament back then. Ιs it because I would publicize them? I am still willing to, if you want someone else to do it for you

====================
Επαμεινώνδας Χατζηχρόνης Ο καθένας πολιτικός της κακιάς συμφοράς κρατάει αρχεία και ντοκουμέντα όχι για να μάθει ο λαός την αλήθεια , να αποδοθούν ευθύνες, αλλά για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.
Συνεπώς τώρα να το βάλεις εκεί που ξέρεις Γιανη το στικάκι
ΥΓ Είχα προφητεύσει ότι μετά την καταιγίδα ο Γιάνης θα έγραφε μπεστ σέλλερ με όλα όσα συνέβησαν . Όπερ και εγένετο . Επειδή για καποια παιδιά του λαού, που εν μέσω κρίσης δείχνουν στην τηλεόραση το γούστο στην διακόσμηση του ρετιρέ τους και εχουν παραγγείλει συναγρίδαγια τον δημοσιογραφο, η ταλαιπωρία ενός λαού δεν είναι παρά ένα απλό πείραμα του με ινδικά χοιρίδια.
===========================

==========================

Τα απόκρυφα του Βαρουφάκη και η γελοιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε να παραλάβει τις «αποκαλύψεις» του κ. Βαρουφάκη. Πρόκειται για το γνωστό «στικάκι» όπου υποτίθεται έχουν καταγραφεί οι συνομιλίες των συνόδων της Ευρωομάδας όταν ο ίδιος συμμετείχε ως υπουργός οικονομικών της Ελλάδας το 2015. Ο κ. Τασούλας μάλιστα σε μια επίδειξης κακής πρόζας δήλωσε ότι δεν θέλει να γίνει «βαστάζος» του Βαρουφάκη.
Κι εγώ ρωτώ, γιατί αλήθεια ο εν λόγω κύριος και οι απεδέλοιποι του πολιτικού του ήθους και επιπέδου, αποδέχθηκαν να γίνουν «βαστάζοι» π.χ. της λίστας Λαγκάρντ; Μιας λίστας, δηλαδή, προϊόν υπεξαίρεσης των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας, που δόθηκε στην Ελλάδα με σκοπό να εκβιαστεί το πολιτικό σύστημα της χώρας, προκειμένου να πειθαρχήσει στις έξωθεν εντολές και να θέσει τη χώρα υπό καθεστώς κατοχής των δανειστών.
Όχι μόνο παρελήφθη από την Βουλή, αλλά και φρόντισε τότε να «χαθεί» προκειμένου να μην πάρει χαμπάρι κανείς το ύψος των παράνομων καταθέσεων στο εξωτερικό της αριστοκρατίας της πολιτικής και των επιχειρήσεων της χώρας. Της ίδιας που δεν δίστασε να ξεπουλήσει τη χώρα και να την παραδώσει στους γύπες των αγορών. Φυσικά, με το αζημίωτο για την ίδια.
Που ήταν τότε οι ευαισθησίες όλων αυτών που σήμερα έχουν το θράσος να μιλάνε για «παράνομες» ηχογραφήσεις; Κανείς τους όμως δεν τολμά να πει ότι η Ευρωομάδα ήταν και παραμένει ένα άτυπο όργανο της ευρωζώνης, δηλαδή οι σύνοδοί της δεν είχαν και δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα να παίρνουν αποφάσεις για μια χώρα μέλος, όπως η Ελλάδα. Ούτε για καμιά άλλη χώρα της ευρωζώνης.
Παρ’ όλα αυτά, οι δοσίλογοι πρωθυπουργοί και υπουργοί της μνημονιακής κατοχής αναγνώρισαν χωρίς δισταγμό την Ευρωομάδα ως αποφασιστικό όργανο για το παρών και το μέλλον της Ελλάδας.


Δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συμμετάσχουν στις κατά τ’ άλλα άτυπες συνόδους, να συζητούν την κατάσταση της χώρας και του λαού και να αποδέχονται δίχως ίχνος ντροπής τις αποφάσεις της Ευρωομάδας ως εντολές προς υλοποίηση. Συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος αποδέχθηκε πλήρως το καθεστώς αυτό αδιαφάνειας και εκβιασμών σε βάρος της Ελλάδας.
Η σύνοδος ενός άτυπου οργάνου της ευρωένωσης όπου επίσημοι εκπρόσωποι κρατών μελών συζητούν για τις τύχες των λαών τους, δεν είναι ιδιωτική συνάθροιση, ώστε να απαγορεύεται η καταγραφή της. Κι αποτελεί έγκλημα, κακούργημα που ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία το γεγονός ότι οι υπουργοί οικονομικών και οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας αποδέχθηκαν να συναντώνται κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να κριθεί το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού.
Αυτό είναι το έγκλημα για το οποίο όφειλαν όλοι οι υπουργοί και πρωθυπουργοί της μνημονιακής κατοχής να καθίσουν στο σκαμνί. Το ελάχιστο που όφειλαν ήταν να δημοσιοποιούν τα πρακτικά των συναντήσεων, τόσο της Ευρωομάδας, όσο και με τα κλιμάκια επιτήρησης. Μόνο εγκληματικές συμμορίες και απολυταρχικές, φασιστικές εξουσίες δεν δημοσιοποιούν πρακτικά συναντήσεων. Κι ο λόγος είναι προφανής.
Ο κ. Βαρουφάκης αποδέχθηκε πλήρως το πλαίσιο αυτό, το οποίο δεν επιτρέπει κανενός είδους διαπραγμάτευση από την σκοπιά των συμφερόντων της Ελλάδας και του λαού της. Το αποδέχθηκε γιατί είδε την υπουργεία του ως ιδανική ευκαιρία για να πραγματοποιήσει την πιο υστερική του φαντασίωση: να βρεθεί ομοτράπεζος των μεγάλων, του Γερούν, του Βόλφγκανγκ και των υπολοίπων. Θυμάστε με πόση ηδυπάθεια αναφερόταν στις συνεντεύξεις του τότε ως υπουργός οικονομικών στους δημίους της χώρας μας με το μικρό τους όνομα; Λες και επρόκειτο για φιλαράκια που μαζεύονταν για μια παρτίδα μπριτζ και παρεμπιπτόντως συζητούσαν και τα της Ελλάδος.
Ούτε βεβαίως τον ένοιαξε στο παραμικρό το γεγονός ότι όλες αυτές οι συζητήσεις διεξάγονταν παράνομα, δηλαδή όχι σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, αλλά και το πρωτογενές δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πίσω από την πλάτη και ερήμην του λαού της Ελλάδας, αλλά και των υπολοίπων λαών των κρατών μελών της ευρωζώνης. Και εν τέλει οδηγούσαν στην επιβολή κατοχικών μνημονίων που δεν κυρώνονταν ούτε καν από την ελληνική βουλή.
«Όλα είναι νόμιμα», δήλωσε υπερηφάνως ως υπουργός των οικονομικών του Τσίπρα στην πανηγυρική συνεδρίαση της επιτροπής για το χρέος που είχε συστήσει η τότε Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Μου το έχουν διαβεβαιώσει από την Ευρώπη», επιχειρηματολόγησε αυτός που σήμερα για το θεαθήναι και για τα μάτια του ηλιθίου ανακάλυψε την ανάγκη της διαφάνειας.
Το ίδιο βιολί συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Κι όλοι αυτοί, εκ δεξιών και εξ ευωνύμων, που συνεργούν όλα αυτά τα χρόνια στην επίσημη κατοχή της χώρας μας από ξένα κέντρα και δανειστές, όλοι αυτοί που δεν τόλμησαν καν να θέσουν ζήτημα για τις διαρκείς πράξεις εσχάτης προδοσίας σε βάρος του πολιτεύματος και του ελληνικού λαού, βρήκαν την ευκαιρία να εξορκίσουν κάθε δυνατότητα του ελληνικού λαού να μάθει την αλήθεια για τους φίλους, συμμάχους και εταίρους του.
Ειδικά τώρα, σε μια περίοδο που παράλληλα με την μνημονιακή κατοχή, η οποία συνεχίζεται αναλείωτη, κλιμακώνεται και το γεωπολιτικό μνημόνιο για τον εθνικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας.
---------------------

blogger: 

Τι πήγε και μου θύμισε το Καζάκης...εκείνο τον χοντρό που είχε το στικάκι επί ένα χρόνο στον κωλότσεπη και μετά πήγε και το παρέδωσε...(περισσότερα εδώ)

Για να δούμε ..τι γνωρίζετε για τον Διώτη που χρεώθηκε τελικά τους χειρισμούς της λίστας Λαγκάρντ; 

 (μια λίστα που όλο το πολιτικό προσωπικό δούλεψε διαδοχικά για να την πνίξει και τα κατάφερε)

------------------

blogger: Προσέχτε οως ...κουρδίζουν το κατασκευασμά τους....

Το ΜέΡΑ25 στο 8-10% απειλεί τον Σύριζα!

-Η αλήθεια είναι όχι μόνο επαναστατική, όπως λέγαμε κάποτε, αλλά και χρήσιμη
Πράγματι όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι ηχογραφούσε τις συνομιλίες εντός του Eurogroup υπέστη σκληρή κριτική. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν ότι μπλοφάρει. Να όμως που τώρα έρχεται να παραδώσει τα ντοκουμέντα του ηχογραφημένου υλικού που αποδεικνύουν του λόγου του το αληθές και σύμφωνα με τον ίδιο είναι αποκαλυτικά της ποιότητας του πολιτικού προσωπικού που εκπροσωπεί τους λαούς της Ευρώπης.
[Καθώς κανείς δεν δικαιούται να κρατήσει τη Βουλή και τους πολίτες στο σκοτάδι, το ΜέΡΑ25 αναλαμβάνει το έργο αυτό. Μέχρι το τέλος του Φερβρουαρίου θα έχουμε δώσει πρόσβαση σε όλες και όλους. Η αλήθεια είναι όχι μόνο επαναστατική, όπως λέγαμε κάποτε, αλλά και χρήσιμη – ιδίως για ένα λαό που υποφέρει από τραγικές αποφάσεις που λαμβάνονται για αυτόν, ερήμην του, στο βαθύ σκοτάδι…]
Με αυτές τις κινήσεις ο Γιάνης Βαρουφάκης ενδυναμώνει διαρκώς το Μέρα 25 και κερδίζει νέους ψηφοφόρους συνιστώντας μία πραγματική απειλή για τον Σύριζα. Πολύ σύντομα τα ποσοστά του θ΄αγγίξουν το 8-10%, όπως δείχνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις.
Πέντε χρόνια τώρα τα Μνημονιακά κόμματα αναπαράγουν την προπαγάνδα της τρόικας ότι στα κρίσιμα Eurogroup του 2015 προσερχόμουν χωρίς επεξεργασμένες προτάσεις, κούραζα με θεωρητικές διαλέξεις τους συναδέλφους, καθυστερούσα τις διαπραγματεύσεις και, γενικά, κωλυσιεργούσα.
Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, έδωσα μια εξαιρετική ευκαιρία στους επικριτές μου είτε να επιβεβαιωθούν είτε να σιωπήσουν.
Κατέθεσα στα πρακτικά της Βουλής στικάκι με τις ηχογραφήσεις όλων των Eurogroup που διαθέτω, θέτοντας στην διακριτική ευχέρεια του Προέδρου της Βουλής την διάθεσή τους στα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας. (Βλ εδώ την επιστολή μου στον Πρόεδρο της Βουλής). Μάλιστα, κατέθεσα στα πρακτικά της Βουλής σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου (βλ. εδώ) η οποία ξεκαθαρίζει ότι οι ηχογραφήσεις μου των Eurogroup στις οποίες συμμετείχα ήταν καθόλα νόμιμες.
Η αντίδραση της κυβέρνησης, μέσω της Προέδρου της Βουλής, καταδεικνύει τον πανικό τους. Καθώς ψυχανεμίζονται ότι η αλήθεια για εκείνα τα Eurogroup ήταν η ακριβώς αντίθετη της προπαγάνδας τους, δεν αντέχουν ούτε οι ίδιοι να ακούσουν τί πραγματικά διαδραματίστηκε εκεί!
Η ΣΚΛΗΡΗ (για την τρόικα) ΑΛΗΘΕΙΑ
Πριν πέντε χρόνια, οι τρόικα διέρρεε το ένα ψέμα μετά το άλλο για το τί γινόταν στα κρίσιμα Eurogroup όπου εκπροσωπούσα την Ελλάδα.
Αντίθετα με την προπαγάνδα τους, στην πραγματικότητα μόνο ενώ η δική μας αντιπροσωπεία κατέθετε τεχνοκρατικά άρτιες προτάσεις (π.χ. για έξυπνη αναδιάρθρωση χρέους, για δημόσια εταιρεία διαχείρισης των κόκκινων δανείων, για ορθολογικό σύστημα ΦΠΑ, για αλγοριθμική πάταξη της φοροδιαφυγής κλπ.)
Αντίθετα με την προπαγάνδα τους, στην πραγματικότητα οι Σόιμπλε, Ντάιζελμπλουμ, Ντράγκι, Λαγκάρντ και Σια προσέρχονταν στα Eurogroup χωρίς ούτε μια παράγραφο προτάσεων, αρνούμενοι μάλιστα πεισματικά ακόμα και να διαβάσουν τις δικές μας προτάσεις – τις οποίες μου απαγόρευαν να μοιράσω στους συναδέλφους μου!
Χωρίς αιδώ, χωρίς να παραδεχθούν την μνημειώδη αποτυχία των προγραμμάτων λιτότητας και υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας μας, τροϊκανοί και Υπουργοί Οικονομικών (οι οποίοι με θλιβερό τρόπο πάσχιζαν να κερδίσουν την εύνοια του Σόιμπλε) λοιδορούσαν τον ελληνικό λαό συλλήβδην – χωρίς να διαχωρίζουν τους έλληνες και τις ελληνίδες μεταξύ Νεοδημοκρατών, Συριζαίων, κομμουνιστών ή σοσιαλδημοκρατών κλπ.
ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;
Θα ρωτήσουν κάποιοι, εύλογα. “Γιατί τώρα κ. Βαρουφάκη;”
Πρώτον, επειδή, όπως φάνηκε και στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τα εργασιακά, η κυβέρνηση της ΝΔ εργαλειοποιεί συστηματικά τα ψεύδη για το τί γινόταν σε εκείνα τα Eurogroup για να εφαρμόζει ΣΗΜΕΡΑ πολιτικές εναντίον των εργαζόμενων, των δανειοληπτών, των νέων επιχειρηματιών κλπ.
Δεύτερον, επειδή στην εργαλειοποίηση των ψεμάτων αυτών τείνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν κρίνει κανείς από το Σχέδιο Απολογισμού για το 2015 με το οποίο πασχίζει να εξηγήσει την συνθηκολόγησή του με την τρόικα στη βάση διαστρεβλώσεων του τι συνέβαινε στα Eurogroup εκείνα. (Βλ. εδώ για σχετική ανάλυση)
Τρίτον, επειδή το ΜέΡΑ25, και το DiEM25, έχουμε δεσμευτεί για διαφάνεια παντού – να καταστήσουμε, δηλαδή, τον πολίτη κοινωνό της διαδικασίας λήψης αποφάσεων που διαφεντεύουν την ζωή του.
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ;
Ο Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε την διακριτική ευχέρεια που του προσέφερα να επιλέξει εκείνος τον τρόπο με τον οποίο οι βουλευτές, αρχικά, και οι πολίτες, σε δεύτερο χρόνο, θα αποκτούσαν πρόσβαση στις κρίσιμες εκείνες συνεδριάσεις που επηρέασαν τόσο βάναυσα τις ζωές τους.
Καθώς κανείς δεν δικαιούται να κρατήσει τη Βουλή και τους πολίτες στο σκοτάδι, το ΜέΡΑ25 αναλαμβάνει το έργο αυτό. Μέχρι το τέλος του Φερβρουαρίου θα έχουμε δώσει πρόσβαση σε όλες και όλους.
Η αλήθεια είναι όχι μόνο επαναστατική, όπως λέγαμε κάποτε, αλλά και χρήσιμη – ιδίως για ένα λαό που υποφέρει από τραγικές αποφάσεις που λαμβάνονται για αυτόν, ερήμην του, στο βαθύ σκοτάδι.
>
Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατέθεσε σήμερα στα χέρια του Προεδρείου της Βουλής συσκευή αποθήκευσης που περιείχε τις ηχογραφήσεις των Eurogroup του πρώτου εξαμήνου του ’15.
Η παράδοση συνοδεύτηκε από νομική γνωμοδότηση  του Αρείου Πάγου (277/2014) όπου ρητά αναφέρεται ότι “οι ηχογραφήσεις μη ιδιωτικών στιγμών κατά τη διάρκεια της άσκησης καθηκόντων δημοσίου λειτουργού είναι όχι απλά νόμιμες, αλλά και ηθικά επιβεβλημένες“.
Πάγια θέση του ΜέΡΑ25 είναι πως όλοι οι πολίτες της Ευρώπης έχουν το δικαίωμα της άμεσης πρόσβασης στις τοποθετήσεις, τους διαλόγους και τις αποφάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον τους.
H αντίδραση του Προέδρου της Βουλής να επιστρέψει το ντοκουμέντο ως «απαράδεκτο», απλά επιβεβαιώνει ότι το τείχος αδιαφάνειας των Eurogroup βόλευε και βολεύει πολλούς, ενώ η αλήθεια και η διαφάνεια, τρομάζουν.
=================================
 ===

Γ1.
...και φυσικά είναι ΑΘΩΟΣ , δεν έχει ουδεμία ευθύνη - ούτε  ο Βενιζέλος - ο μεγάλος ποιητής - που κουβαλούσε επί ένα χρόνο το ...στικάκι με τη λίστα στην κωλο -τσέπη του! 
Παράδοξη απόφαση. Σαν να θέλει η δικαστική εξουσία να πει:
Είμαι εδώ, αυστηρή κάνω τη δουλειά μου, αλλά ...δεν έχω ξεδοντιασθεί εντελώς, σας είμαι χρήσιμη (προς τους δανειστές τους οποίους υπηρετεί).
ΥΓ2. Ο Διώτης δεν είναι τυχαίος, έκανε πολύ λάντζα και η πραγματική εξουσία με την απόφαση(%$&!!) αυτή δίνει πολλαπλά μηνύματα. Πρώτα απ' όλα δείχνει ότι προσέχει τους ανθρώπους που κάνουν τη βρωμοδουλειά. 
ΥΓ3. Η αθώωση του Διώτη - μέσω της "καταδίκης" του - ενισχύει το σενάριο περί πέμπτης φάλαγγας που σκοπό έχει από την αρχή της κρίσης να διασώσει τον πλούτο της και να λεηλατήσει τη χώρα παριστάνοντας τους "επενδυτές" από το Αμέρικα...Από την αρχή της κρίσης αυτό φάνηκε. Όλο το πολιτικό - υπηρετικό - προσωπικό το μόνο που έκανε καλά είναι να ακυρώνει τις διάφορες λίστες που "σκάγανε". Οι κοτζαμπάσηδες νίκησαν και αυτή τη φορά. 

  • Λίστα Λαγκάρντ

  • Λίστα Λαγκάρντ - μια μικρή σύνοψη. 

    --------

    Από το "PRESS-GR"
    Σε φυλάκιση δέκα ετών με αναστολή καταδικάστηκε ομόφωνα από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
    • Αναλυτικότερα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Διώτη, διότι... δεν προχώρησε στην αξιοποίηση των στοιχείων από περιλαμβάνονταν στη λίστα των ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC, ενώ παράλληλα αναγνώρισε πως οι ενέργειες στις οποίες προέβη, έγιναν προκειμένου τα 2.059 πρόσωπα της λίστας να ωφεληθούν, δηλαδή για να μην ελεγχθούν.
    Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, η εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είχε ζητήσει την απαλλαγή του κ. Διώτη, υποστηρίζοντας πως η παράδοση του επίμαχου αρχείου με τα ονόματα στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αναιρεί οποιονδήποτε δόλο για τον κατηγορούμενο. Παράλληλα, είχε η εισαγγελέας είχε υποστηρίξει πως οι χειρισμοί Διώτη δεν προκάλεσαν ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο, ώστε να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της απιστίας η οποία τον βαραίνει.
    ======

    Μια δικαστική απόφαση και ο "περίεργος" ρόλος του Ι. Διώτη

    Γράφει ο mitsos175. 

    Μια είδηση που πέρασε στα "ψιλά" της ειδησεογραφίας ήταν η καταδίκη του Ι. Διώτη, σε φυλάκιση 10 ετών με αναστολή. Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ καταδικάστηκε ομόφωνα από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας γιατί δεν προχώρησε στην αξιοποίηση των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ. Το δικαστήριο έκρινε πως όλες οι ενέργειές του έγιναν για να ωφεληθούν, δηλαδή για να μην ελεγχθούν, τα 2.059 πρόσωπα της λίστας.

    Ελάχιστα πράγματα για το ποιόν του Ι. Διώτη

    Ο πρώην εισαγγελέας έχει προσφέρει διαχρονικά πολύτιμες να υπηρεσίες στο πολιτικό σύστημα.
    Από τον ρόλο του στο «βασανιστήριο του Ευαγγελισμού» σε βάρος του Σάββα Ξηρού -πολλές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο του Σ. Ξηρού «Η μέρα εκείνη. 1560 ώρες στην εντατική»- και της καταγγελία της συντρόφου του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, Μαϊτέ Πεϊνό, η οποία είχε αποδώσει στον Διώτη χυδαία συμπεριφορά καθώς κατά την ανάκρισή, της είχε απευθύνει "διάφορες ερωτήσεις προσωπικού χαρακτήρα, αδιάκριτες και χυδαίες", μέχρι το πώς χειρίστηκε την υπόθεση της αυτοκτονίας (;) του στελέχους της Vodafone Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, μιας υπόθεσης η οποία σχετιζόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών.
    Και σ’ αυτές τις «αποστολές» του ο Διώτης τα πήγε «περίφημα».
    Εκεί που είχε πρόβλημα ήταν όταν προσπάθησε να επαναλάβει το "έγκλημα του Ευαγγελισμού". Δηλαδή, να ανακρίνει στην Εντατική τον σοβαρά τραυματισμένο με δυο σφαίρες στην κοιλιά και μια στο στήθος, Γ. Δημητράκης, όταν αυτός επιχείρησε μαζί με συνεργούς του ένοπλη ληστεία σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, και δέχτηκε πυροβολισμούς από αστυνομικούς, τον Γενάρη του 2006.
    Τότε αντέδρασαν έντονα οι γιατροί του νοσοκομείου δηλώνοντας ότι ο τραυματίας δεν μπορεί να ανακριθεί, διότι δεν έχει διαύγεια πνεύματος εξ’ αιτίας των σοβαρών τραυμάτων που έφερε.

    Γ’ αυτό το πολιτικό κατεστημένο «εκτίμησε» τις δραστηριότητές του. Από τότε που ο Μ. Χρυσοχοϊδης Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τον διόρισε σε θέση ειδικού συμβούλου στο Πολιτικό Γραφείο του, μέχρι τότε που του έδωσαν το πόστο σαν επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σε αντικατάσταση του Γιάννη Καπελέρη τον Μάη του 2011.

    Η υπόθεση «Λίστα Λαγκάρντ» -και η συμβολή σ' αυτήν πολιτικών προσώπων και του Ι. Διώτη-, είναι σημαντική γιατί αποκαλύπτει πως η αφρόκρεμα της πολιτικής και της οικονομίας επί δεκαετίες έχει βρει τον τρόπο να φοροδιαφεύγει και να αυτοαμνηστεύεται. Αποκαλύπτει πως οι ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν τα πάντα, ακόμη και παρανομίες, για να μην διαταράξουν την καταστροφική για τη χώρα λειτουργία αυτού του συστήματος, γιατί είναι το δικό τους σύστημα. (Διαβάστε εδώ)

    Η έδρα του δικαστηρίου δεν είχε άλλη επιλογή παρά να δικάσει τον Ι. Διώτη γιατί όπως έγραφε ανάρτηση του μπλοκ μας είναι "είναι τουλάχιστον «περίεργη» στάση του Γ. Διώτη που μόνος του δέχτηκε να στοχοποιηθεί για να βγούνε «λάδι» Βενιζέλος και σε ένα βαθμό και ο Παπακωνσταντίνου".  
    Μάλιστα τότε συμπληρώναμε ότι: "Δεν ξέρουμε τις σκοπιμότητες και τις παρασκηνιακές καταστάσεις που υπήρξαν για να κρατήσει την συγκεκριμένη στάση ο πρώην εισαγγελέας".

    Δεν φανταζόμαστε να υποθέτετε ότι αυτός ο κρατικός Λειτουργός (με το Λ κεφαλαίο) είχε διαβεβαιώσεις από "αρμοδίους" ότι με την στάση του και θα βγάλει πεντακαθαρίδη τον Βενιζέλο για την εμπλοκή του με την λίστα Λαγκάρντ και ο ίδιος θα ξελάσπωνε από τις δικές του ευθύνες με μια ποινή με αναστολή;

    Να χαίρεστε τους λειτουργούς σας. Παπάδες, δικαστές ή οτιδήποτε άλλο. Προπάντων δε τους βουλευτές, που πεινάνε οι κακόμοιροι… για ανθρώπινο κρέας.

Σχόλια