Άθλιο προτεκτοράτο ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Γερμανίας η Βόρεια Μακεδονία


Η Βόρεια Μακεδονία μποϊκοτάρε την τελετή στη Στοκχόλμη για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας στον σπουδαίο αυστριακό λογοτέχνη Πέτερ Χάντκε, επικριτή των δυτικών πολέμων και επεμβάσεων που οδήγησαν στην καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας.
Το ίδιο έκαναν η Κροατία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Αλβανία και το Κόσοβο, επίσης άθλια προτεκτοράτα Αμερικής, Γερμανίας και ΝΑΤΟ, που είχαν όμως τουλάχιστον εμπλακεί άμεσα ή έμμεσα σε συγκρούσεις με τη Σερβία, κάτι που δεν είχε συμβεί με τα Σκόπια, παραδοασικά φιλική προς τη Σερβία. Προφανώς όμως οι διεθνείς νταβατζήδες δεν της επιτρέπουν την παραμικρή αυτονομία στην εξωτερική πολιτική. Τουλάχιστον η ηγεσία του (μη αναγνωριζόμενου από τον ΟΗΕ) Κοσόβου ήταν πιο ειλικρινής. Δήλωσε με σαφήνεια ότι η χώρα του δεν χρειάζεται δική της εξωτερική πολιτική. Ακολουθεί την πολιτική της Ουάσιγκτων
Την τελετή μποϊκόταρε και η Τουρκία, προφανώς ως “προστάτης” των Μουσουλμάνων των Βαλκανίων.
Το συγκλονιστικό είναι ότι οι Αλβανοί, οι Αλβανοκοσοβάροι και οι Βόσνιοι έπαιξαν σε βάθος το αμερικανικό και γενικότερα  δυτικό χαρτί (όπως και εμείς οι ‘Ελληνες άλλωστε την τελευταία δεκαετία). Το αποτέλεσμα είναι η Αλβανία, το Κόσοβο και η Βοσνία να είναι σήμερα τρεις από τις περισσότερο κατεστραμμένες, εξαθλιωμένες χώρες των Βαλκανίων, στα χέρια διαφόρων μαφιών που συνεργάζονται με διάφορους “παρακρατικούς” δυτικούς κύκλους. Στον ίδιο δρόμο και τα Σκόπια.
ΔΚ

Σχόλια