Της Ανδρούλας Γκιούρωφ
Ο Αισχύλος έγραφε πως η μνήμη ειναι η μητέρα της σοφίας.Δεν είναι τυχαία που στην αρχαιότητα και ειδικά στην Ελληνική μυθολογία, η θεά της μνήμης θεωρείτο ως μια από τις πλέον ισχυρές θεότητες της εποχής και ως η μητέρα όλων των Μουσών.Η μνήμη αποτελεί το θείο δώρο που επιτρέπει στον άνθρωπο να συζητά, να κρίνει, να αιτιολογεί, να προβλέπει, να προλαμβάνει.
H μνήμη λοιπόν ειναι αυτή που μπορεί να βάλει φρένο και να λειτουργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας για εν δυνάμει «κηδεμόνες» που στο παρελθόν έδρασαν ολέθρια με συνωμοσίες και τραγωδίες στην καθημαγμένη Κύπρο.
Φαίνεται όμως πως στην Κύπρο ο ιός της αμνησίας εξαπλώνεται πολύ επικίνδυνα και τείνουμε να μετατραπούμε σε ένα λαό με ρηχή ή καθόλου μνήμη.Και αυτό το κακό ξεκινά από την πολιτική ηγεσία η οποία είτε έχει ρηχή μνήμη είτε αφήνεται έρμαιο ξένων επιρροών βλαπτικών για τον τόπο.
Το γεγονός ότι προκλήθηκε μια «ευφορία» σε επίπεδο ανώτατης ηγεσίας των πολιτικών κομμάτων επειδή κατατέθηκε από δύο Αμερικανούς γερουσιαστές (των Δημοκρατικών και των Ρεπουπλικάνων),
νομοσχέδιο στη Γερουσία για άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, δημιουργεί εύλογες ανησυχίες πως ο ιός της αμνησίας στον τόπο μας εξαπλώνεται επικίνδυνα. Χωρίς καν να μπει στον κόπο να διαβάσει τις λεπτομέρειες (ή αν τις διαβασε ακόμα χειρότερα) η ηγεσία του ΔΗΚΟ μπήκε πρώτη το χορό να χαιρετίσει αυτή την «σημαντική αλλαγή».
Μόλις την περασμένη βδομάδα η ηγεσία του ΔΗΚΟ μνημόνευε το ιστορικό διάγγελμα του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου το 2004, με το οποίο καλούσε το λαό να απαντήσει με ένα περήφανο «όχι» στο εκτρωματικό σχέδιο Ανάν.
Αυτά τα δύο έρχονται σε πλήρη σύγκρουση μεταξύ τους γιατί είναι γνωστό ποιές ιμπεριαλιστικές δυνάμες πίεζαν φορτικά την τότε κυπριακή ηγεσία να στηρίξει ένα σχέδιο που θα μας έριχνε στο στόμα της Τουρκίας, στην εσαεί επιρροή των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων τους, τη μόνιμη παραμονή των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο και τον έλεγχο της Κυπριακής ΑΟΖ απο Τουρκία και Βρετανία.
Ενα σχέδιο που εκπονήθηκε και συμφωνήθηκε από την τότε Συναγερμική κυβέρνηση, την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, την Αγκυρα και μέρος της τότε πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας (Σημίτη κ.α.) συνεργία και του αλήστου μνήμης επικεφαλής του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.
Το πιο αξιοθρήνητο ωστόσο είναι οι θέσεις που διατύπωσε από πλευράς ΑΚΕΛ για το εν λόγω νομοσχέδιο, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, αφήνοντας ποικίλα ερωτηματικά.Είναι μήπως πολιτική σύγχυση, ιδεολογική εξαχρείωση ή το δήθεν κόμμα της Αριστεράς, ελαφρά τη καρδία αφήνει τον τόπο να χειραγωγηθεί από ξένους «κηδεμόνες» οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω ευθύνονται για τα δεινά της Κύπρου.
Είναι δυνατόν να μην διάβασαν τις πρόνοιες του εν λόγω νομοσχεδίου το οποίο εαν εγκριθεί μας οδηγει ντουγρού στους προθαλάμους του ΝΑΤΟ και όχι μόνο.
Για την ηγεσία του ΔΗΣΥ και της Συναγερμικής κυβέρνησης είναι γνωστό τοις πάσις πως κάθε τι που προέρχεται από τις ΗΠΑ είναι θέσφατο και καλοδεχούμενο ενώ από την εποχή που κυβερνούν η Κύπρος σταδιακά αλλά και σταθερά εισέρχεται σε μια επικίνδυνη και πλήρη υποταγή της Ουάσιγκτον.
Η πλύση εγκεφάλου του λαού μας έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα.Τον παραμυθιάζουν με ψέματα για να ξεχνά το μείζον.Την ιστορία του και την αδήριτη ανάγκη να είναι ο νοικοκύρης και κυρίαρχος στον τόπο του.
Με τη λοβοτομή της συλλογικής ιστορικής μνήμης του λαού έπονται τα χειρότερα.Πέφτοντας σε μια «ειρηνική» απάθεια ο λαός δεν μπορεί να προβλέψει το κακό γιατί οι μακελλάρηδες εμφανίζονται σήμερα απ’ ολα σχεδόν τα Μ.Μ.Ε του τόπου με μορφή αγγέλων και προστατών .
Ηδη ελέγχουν την οικονομία μας, τώρα θέλουν να ελέγχουν και την πολιτική ζωή του τόπου και μετά θα ελέγχουν και την ιστορία μας σβήνοντας από το σκληρό δίσκο της μνήμης μας ότι τους ενοχοποιεί.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γερουσιαστές, ο «Νόμος για την εταιρική σχέση ασφάλειας και ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να στηρίξουν πλήρως την τριμερή εταιρική σχέση του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου μέσω πρωτοβουλιών συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και της άμυνας – συμπεριλαμβανομένης της άρσης του εμπάργκο στις μεταφορές όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία».
Σύμφωνα με τον γερουσιαστή Μενέντεζ ο οποίος έρχεται αύριο Δευτέρα στην Κύπρο:
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σημαντικά συμφέροντα εθνικής ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία ενισχύονται από ισχυρές και διευρυνόμενες σχέσεις με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο. Η συνεργασία στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας μεταξύ των χωρών αυτών τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει το δρόμο για συνεργασία σε μία ευρεία ατζέντα περιφερειακής ασφάλειας, οικονομίας και ενέργειας.Έφτασε η ώρα οι ΗΠΑ να εμβαθύνουν αυτή τη συνεργασία και να στηρίξουν την εποικοδομητική πρόοδο των συμμάχων μας για να βοηθήσουν στη διασφάλιση μιας ασφαλούς Ανατολικής Μεσογείου….»
Απο την πλευρά του ο γερουσιαστής Ρούμπιο δήλωσε ότι :
«Με την άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στην Κύπρο και την επέκταση της αναγκαίας εξωτερικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ελλάδα, αυτή η νομοθεσία αναδεικνύει μια συνολική προσέγγιση για τη σταθερότητα των βασικών περιφερειακών εταίρων».
*Θα παρέχει εξουσιοδότηση για τη δημιουργία ενός Ενεργειακού Κέντρου Ηνωμένων Πολιτειών-Ανατολικής Μεσογείου για τη διευκόλυνση της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου.
Θα εγκρίνει 3.000.000 δολάρια βοήθειας για εξωτερική στρατιωτική χρηματοδότηση (FMF) στην Ελλάδα.
Θα εγκρίνει 2,000,000 δολάρια βοήθεια Διεθνούς Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (IMET) για την Ελλάδα και 2,000,000 δολάρια για την Κύπρο.
Θα εμποδίσει τη μεταφορά αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, εφόσον η Τουρκία συνεχίζει με τα σχέδια για αγορά του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσική Ομοσπονδία, μία αγορά που θα μπορούσε προκαλέσει κυρώσεις σύμφωνα με τους νόμους των ΗΠΑ.
Θα απαιτεί από την κυβέρνηση να υποβάλει στο Κογκρέσο μία στρατηγική για ενισχυμένη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και της ενέργειας με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και εκθέσεις για τις κακοήθεις δραστηριότητες της Ρωσίας και άλλων χωρώντης περιοχής.
Ειδικά στο κεφάλαιο για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, το νομοσχέδιο αναφέρει ότι η αίσθηση της Γερουσίας / Κογκρέσου είναι ότι:
«Πρώτον, η άμεση πώληση ή μεταφορά όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Κυπριακή Δημοκρατία θα προωθούσε τα συμφέροντα ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη, βοηθώντας στη μείωση της εξάρτησης της κυβέρνησης της Κύπρου από άλλες χώρες για υλικό που σχετίζεται με την άμυνα, συμπεριλαμβανομένων χωρών που εγείρουν προκλήσεις στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών σε όλο τον κόσμο».
«Δεύτερον, είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών:
(Α) να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις υπό την διευκόλυνση των Ηνωμένων Εθνών προσπάθειες για μια συνολική λύση στη διαίρεση της Κύπρου · και
(Β) για την προσχώρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πρόγραμμα του ΝΑΤΟ Σύμπραξη για την Ειρήνη».
Με την έγκριση του προτεινόμενου νομοσχεδίου ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα πρέπει να εξαιρέσει την Κύπρο από τους περιορισμούς που αναφέρονται στους ομοσπονδιακούς κανονισμούς σχετικά με τις απαγορευμένες εξαγωγές, εισαγωγές και πωλήσεις προς ή από την Κύπρο και σε σχέση με την πολιτική που διέπει τις άδειες εξαγωγής πυρομαχικών στην Κύπρο).
Στο νομοσχέδιο ζητείται από την αμερικανική κυβέρνηση να καταγράφει τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.Ο Υπουργός Εξωτερικών, σε διαβούλευση με τον Υπουργό Άμυνας και τον Υπουργό Ενέργειας, θα υποβάλλει στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου έκθεση στην οποία θα παραθέτονται περιστατικά όπου παραβιάστηκε η αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου ή το κυρίαρχο έδαφος της Ελλάδας στο Αιγαίο…»
Τα στοιχεία που ζητά να περιέχει η έκθεση είναι τα ακόλουθα:
(1) Αξιολόγηση των στόχων της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ανατολική Μεσόγειο για την ασφάλεια, την πολιτική και την ενέργεια.
(2) Περιγραφή ενεργειακών έργων της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
(3) Κατάλογο των ρωσικής ιδιοκτησίας μέσων μαζικής ενημέρωσης σε αυτές τις χώρες, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος του μέσου, της τηλεθέασης και της αξιολόγησης του κατά πόσο αυτό προωθεί απόψεις υπέρ του Κρεμλίνου.
(4) Αξιολόγηση της στρατιωτικής εμπλοκής της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον τομέα της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της εμπλοκής μέσω στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικού από συμβασιούχους.
(5) Αξιολόγηση των προσπαθειών που υποστηρίζει η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να επηρεάσει τις εκλογές στις τρεις χώρες, με τη χρήση επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, εκστρατειών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή άλλων τεχνικών «κακοήθους επιρροής».
Δηλαδή με το νομοσχέδιο στοχεύεται η φίμωση οσων ΜΜΕ δεν θα στηρίζουν την πολιτική των ΗΠΑ και ανοίγεται ο δρόμος να κατηγορηθούν ως υπάκουοι του Κρεμλίνου όσοι δεν θα χειροκροτούν την επιθετική πολιτική της Ουάσιγκτον.
Το πιο εφιαλτικό είναι ότι Οι ΗΠΑ με την πολιτική προσεγγισης τους με την Ελλάδα και την Κύπρο στοχεύουν στην επαναφορά της Τουρκίας στην πλήρη επιρροή τους και στο τέλος αφού μας εγκλωβίσουν και απομακρύνουν από παραδοσιακούς φίλους θα μας εγκαταλείψουν για χάρην της Τουρκίας.
Περιμένοντας τους «Βαρβάρους» λοιπόν είναι καλά να θέσουμε τη μνήμη μας σε συναγερμό.
Πηγή: http://e-shocknews.com/?p=97687
Ο Αισχύλος έγραφε πως η μνήμη ειναι η μητέρα της σοφίας.Δεν είναι τυχαία που στην αρχαιότητα και ειδικά στην Ελληνική μυθολογία, η θεά της μνήμης θεωρείτο ως μια από τις πλέον ισχυρές θεότητες της εποχής και ως η μητέρα όλων των Μουσών.Η μνήμη αποτελεί το θείο δώρο που επιτρέπει στον άνθρωπο να συζητά, να κρίνει, να αιτιολογεί, να προβλέπει, να προλαμβάνει.
H μνήμη λοιπόν ειναι αυτή που μπορεί να βάλει φρένο και να λειτουργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας για εν δυνάμει «κηδεμόνες» που στο παρελθόν έδρασαν ολέθρια με συνωμοσίες και τραγωδίες στην καθημαγμένη Κύπρο.
Φαίνεται όμως πως στην Κύπρο ο ιός της αμνησίας εξαπλώνεται πολύ επικίνδυνα και τείνουμε να μετατραπούμε σε ένα λαό με ρηχή ή καθόλου μνήμη.Και αυτό το κακό ξεκινά από την πολιτική ηγεσία η οποία είτε έχει ρηχή μνήμη είτε αφήνεται έρμαιο ξένων επιρροών βλαπτικών για τον τόπο.
Το γεγονός ότι προκλήθηκε μια «ευφορία» σε επίπεδο ανώτατης ηγεσίας των πολιτικών κομμάτων επειδή κατατέθηκε από δύο Αμερικανούς γερουσιαστές (των Δημοκρατικών και των Ρεπουπλικάνων),
νομοσχέδιο στη Γερουσία για άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, δημιουργεί εύλογες ανησυχίες πως ο ιός της αμνησίας στον τόπο μας εξαπλώνεται επικίνδυνα. Χωρίς καν να μπει στον κόπο να διαβάσει τις λεπτομέρειες (ή αν τις διαβασε ακόμα χειρότερα) η ηγεσία του ΔΗΚΟ μπήκε πρώτη το χορό να χαιρετίσει αυτή την «σημαντική αλλαγή».
Μόλις την περασμένη βδομάδα η ηγεσία του ΔΗΚΟ μνημόνευε το ιστορικό διάγγελμα του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου το 2004, με το οποίο καλούσε το λαό να απαντήσει με ένα περήφανο «όχι» στο εκτρωματικό σχέδιο Ανάν.
Αυτά τα δύο έρχονται σε πλήρη σύγκρουση μεταξύ τους γιατί είναι γνωστό ποιές ιμπεριαλιστικές δυνάμες πίεζαν φορτικά την τότε κυπριακή ηγεσία να στηρίξει ένα σχέδιο που θα μας έριχνε στο στόμα της Τουρκίας, στην εσαεί επιρροή των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων τους, τη μόνιμη παραμονή των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο και τον έλεγχο της Κυπριακής ΑΟΖ απο Τουρκία και Βρετανία.
Ενα σχέδιο που εκπονήθηκε και συμφωνήθηκε από την τότε Συναγερμική κυβέρνηση, την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, την Αγκυρα και μέρος της τότε πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας (Σημίτη κ.α.) συνεργία και του αλήστου μνήμης επικεφαλής του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.
Το πιο αξιοθρήνητο ωστόσο είναι οι θέσεις που διατύπωσε από πλευράς ΑΚΕΛ για το εν λόγω νομοσχέδιο, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, αφήνοντας ποικίλα ερωτηματικά.Είναι μήπως πολιτική σύγχυση, ιδεολογική εξαχρείωση ή το δήθεν κόμμα της Αριστεράς, ελαφρά τη καρδία αφήνει τον τόπο να χειραγωγηθεί από ξένους «κηδεμόνες» οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω ευθύνονται για τα δεινά της Κύπρου.
Είναι δυνατόν να μην διάβασαν τις πρόνοιες του εν λόγω νομοσχεδίου το οποίο εαν εγκριθεί μας οδηγει ντουγρού στους προθαλάμους του ΝΑΤΟ και όχι μόνο.
Για την ηγεσία του ΔΗΣΥ και της Συναγερμικής κυβέρνησης είναι γνωστό τοις πάσις πως κάθε τι που προέρχεται από τις ΗΠΑ είναι θέσφατο και καλοδεχούμενο ενώ από την εποχή που κυβερνούν η Κύπρος σταδιακά αλλά και σταθερά εισέρχεται σε μια επικίνδυνη και πλήρη υποταγή της Ουάσιγκτον.
Λοβοτομή της συλλογικής ιστορικής μνήμης
Η τραγική ειρωνία είναι ότι αυτοί που δημιούργησαν και προκάλεσαν την Κυπριακή τραγωδία εμφανίζονται σήμερα ως οι μεγάλοι «κηδεμόνες» μας που θα μας σώσουν από την Τουρκία, την οποία ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, CIA, ώθησαν να εισβάλει και να καταλάβει το 37% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.Η πλύση εγκεφάλου του λαού μας έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα.Τον παραμυθιάζουν με ψέματα για να ξεχνά το μείζον.Την ιστορία του και την αδήριτη ανάγκη να είναι ο νοικοκύρης και κυρίαρχος στον τόπο του.
Με τη λοβοτομή της συλλογικής ιστορικής μνήμης του λαού έπονται τα χειρότερα.Πέφτοντας σε μια «ειρηνική» απάθεια ο λαός δεν μπορεί να προβλέψει το κακό γιατί οι μακελλάρηδες εμφανίζονται σήμερα απ’ ολα σχεδόν τα Μ.Μ.Ε του τόπου με μορφή αγγέλων και προστατών .
Ηδη ελέγχουν την οικονομία μας, τώρα θέλουν να ελέγχουν και την πολιτική ζωή του τόπου και μετά θα ελέγχουν και την ιστορία μας σβήνοντας από το σκληρό δίσκο της μνήμης μας ότι τους ενοχοποιεί.
Το νομοσχέδιο και στο βάθος ο προθάλαμος του ΝΑΤΟ
Το δικομματικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Αμερικανική Γερουσία δεν επιδιώκει μόνο την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, ή την προστασία της ΑΟΖ, αλλά προνοεί την ένταξη της Κύπρου στον προθάλαμο του ΝΑΤΟ καθώς και την πλήρη απομάκρυνση της Κύπρου από φιλικές χώρες όπως η Ρωσία ή και άλλες που δεν καταγράφονται.Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γερουσιαστές, ο «Νόμος για την εταιρική σχέση ασφάλειας και ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να στηρίξουν πλήρως την τριμερή εταιρική σχέση του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου μέσω πρωτοβουλιών συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και της άμυνας – συμπεριλαμβανομένης της άρσης του εμπάργκο στις μεταφορές όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία».
Σύμφωνα με τον γερουσιαστή Μενέντεζ ο οποίος έρχεται αύριο Δευτέρα στην Κύπρο:
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σημαντικά συμφέροντα εθνικής ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία ενισχύονται από ισχυρές και διευρυνόμενες σχέσεις με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο. Η συνεργασία στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας μεταξύ των χωρών αυτών τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει το δρόμο για συνεργασία σε μία ευρεία ατζέντα περιφερειακής ασφάλειας, οικονομίας και ενέργειας.Έφτασε η ώρα οι ΗΠΑ να εμβαθύνουν αυτή τη συνεργασία και να στηρίξουν την εποικοδομητική πρόοδο των συμμάχων μας για να βοηθήσουν στη διασφάλιση μιας ασφαλούς Ανατολικής Μεσογείου….»
Απο την πλευρά του ο γερουσιαστής Ρούμπιο δήλωσε ότι :
«Με την άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στην Κύπρο και την επέκταση της αναγκαίας εξωτερικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ελλάδα, αυτή η νομοθεσία αναδεικνύει μια συνολική προσέγγιση για τη σταθερότητα των βασικών περιφερειακών εταίρων».
*Θα παρέχει εξουσιοδότηση για τη δημιουργία ενός Ενεργειακού Κέντρου Ηνωμένων Πολιτειών-Ανατολικής Μεσογείου για τη διευκόλυνση της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου.
Θα εγκρίνει 3.000.000 δολάρια βοήθειας για εξωτερική στρατιωτική χρηματοδότηση (FMF) στην Ελλάδα.
Θα εγκρίνει 2,000,000 δολάρια βοήθεια Διεθνούς Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (IMET) για την Ελλάδα και 2,000,000 δολάρια για την Κύπρο.
Θα εμποδίσει τη μεταφορά αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, εφόσον η Τουρκία συνεχίζει με τα σχέδια για αγορά του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσική Ομοσπονδία, μία αγορά που θα μπορούσε προκαλέσει κυρώσεις σύμφωνα με τους νόμους των ΗΠΑ.
Θα απαιτεί από την κυβέρνηση να υποβάλει στο Κογκρέσο μία στρατηγική για ενισχυμένη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και της ενέργειας με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και εκθέσεις για τις κακοήθεις δραστηριότητες της Ρωσίας και άλλων χωρώντης περιοχής.
Ειδικά στο κεφάλαιο για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, το νομοσχέδιο αναφέρει ότι η αίσθηση της Γερουσίας / Κογκρέσου είναι ότι:
«Πρώτον, η άμεση πώληση ή μεταφορά όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Κυπριακή Δημοκρατία θα προωθούσε τα συμφέροντα ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη, βοηθώντας στη μείωση της εξάρτησης της κυβέρνησης της Κύπρου από άλλες χώρες για υλικό που σχετίζεται με την άμυνα, συμπεριλαμβανομένων χωρών που εγείρουν προκλήσεις στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών σε όλο τον κόσμο».
«Δεύτερον, είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών:
(Α) να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις υπό την διευκόλυνση των Ηνωμένων Εθνών προσπάθειες για μια συνολική λύση στη διαίρεση της Κύπρου · και
(Β) για την προσχώρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πρόγραμμα του ΝΑΤΟ Σύμπραξη για την Ειρήνη».
Με την έγκριση του προτεινόμενου νομοσχεδίου ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα πρέπει να εξαιρέσει την Κύπρο από τους περιορισμούς που αναφέρονται στους ομοσπονδιακούς κανονισμούς σχετικά με τις απαγορευμένες εξαγωγές, εισαγωγές και πωλήσεις προς ή από την Κύπρο και σε σχέση με την πολιτική που διέπει τις άδειες εξαγωγής πυρομαχικών στην Κύπρο).
Στο νομοσχέδιο ζητείται από την αμερικανική κυβέρνηση να καταγράφει τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.Ο Υπουργός Εξωτερικών, σε διαβούλευση με τον Υπουργό Άμυνας και τον Υπουργό Ενέργειας, θα υποβάλλει στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου έκθεση στην οποία θα παραθέτονται περιστατικά όπου παραβιάστηκε η αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου ή το κυρίαρχο έδαφος της Ελλάδας στο Αιγαίο…»
Ρωσική επιρροή και φίμωση
Το νομοσχέδιο ζητά επίσης από τον Υπουργό Εξωτερικών να υποβάλλει στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου έκθεσης σχετικά με την «κακοήθη» επιρροή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ, από την 1η Ιανουαρίου , 2017.Τα στοιχεία που ζητά να περιέχει η έκθεση είναι τα ακόλουθα:
(1) Αξιολόγηση των στόχων της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ανατολική Μεσόγειο για την ασφάλεια, την πολιτική και την ενέργεια.
(2) Περιγραφή ενεργειακών έργων της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
(3) Κατάλογο των ρωσικής ιδιοκτησίας μέσων μαζικής ενημέρωσης σε αυτές τις χώρες, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος του μέσου, της τηλεθέασης και της αξιολόγησης του κατά πόσο αυτό προωθεί απόψεις υπέρ του Κρεμλίνου.
(4) Αξιολόγηση της στρατιωτικής εμπλοκής της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον τομέα της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της εμπλοκής μέσω στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικού από συμβασιούχους.
(5) Αξιολόγηση των προσπαθειών που υποστηρίζει η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να επηρεάσει τις εκλογές στις τρεις χώρες, με τη χρήση επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, εκστρατειών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή άλλων τεχνικών «κακοήθους επιρροής».
Δηλαδή με το νομοσχέδιο στοχεύεται η φίμωση οσων ΜΜΕ δεν θα στηρίζουν την πολιτική των ΗΠΑ και ανοίγεται ο δρόμος να κατηγορηθούν ως υπάκουοι του Κρεμλίνου όσοι δεν θα χειροκροτούν την επιθετική πολιτική της Ουάσιγκτον.
Το πιο εφιαλτικό είναι ότι Οι ΗΠΑ με την πολιτική προσεγγισης τους με την Ελλάδα και την Κύπρο στοχεύουν στην επαναφορά της Τουρκίας στην πλήρη επιρροή τους και στο τέλος αφού μας εγκλωβίσουν και απομακρύνουν από παραδοσιακούς φίλους θα μας εγκαταλείψουν για χάρην της Τουρκίας.
Περιμένοντας τους «Βαρβάρους» λοιπόν είναι καλά να θέσουμε τη μνήμη μας σε συναγερμό.
Πηγή: http://e-shocknews.com/?p=97687
Σχόλια