Πάνω απ' όλα "Τάξις και Ηθική"!

Blogger: Ρε που μπλέξαμε!
Bloomberg: Κυρώσεις σε βάρος της Γαλλίας για τους δημοσιονομικούς κανόνες ζητά ο Επίτροπος Έτινγκερ

Blogger: Τόχουμε ξαναγράψει. Οι Γερμανοί θα το πάνε μέχρι τέλους. Για τους ίδιους οι Ευρώπη πορεύεται καλά και έτσι πρέπει να συνεχίσει. Το αν διαλυθεί όλη η υπόλοιπη Ευρώπη, αυτό είναι κάτι που δεν τους αφορά. Ας πρόσεχαν - όπως έχει πει και ο Σημίτης για τους παίκτες του Χρηματιστηρίου, αφού πρώτα τους εκμαύλισε! Απλά όταν όλο αυτό το ατελές οικοδόμημα θα καταρρεύσει και η κρίση φτάσει και σ' αυτούς, θα χάσκουν πάνω από τα ερρείπια περιδεείς. Μην περιμένετε λύσεις από  αριθμολάγνους "μικρόνοους λογιστάκους" που καμώνονται ότι τα ξέρουν όλα. (Αν δυσκολεύεστε να φανταστείτε το ανθρωπότυπο: "μικρόνοο λογιστάκο", φέρτε στο μυαλό σας τον Σημίτη.)
-------
Όσο για τον κ. Έτιγκερ ( που πρέπει να φαντασιώνεται τον στρατοπαιδάρχη) δεν κρύβει την βουλιμία του στον έλεγχο και στην παρεμβατικότητα. Ιταλοί και Πολωνοί δέχθηκαν το ...χάδι του  ήρθε η ώρα των Γάλλων...

Ας θυμηθούμε:
«Εδώ βρίσκεται το βασικό μάθημα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Εάν η φιλελεύθερη δημοκρατία αποτύχει να δώσει οικονομική ευημερία για ένα ικανοποιητικά μεγάλο τμήμα του πληθυσμού σε αρκετά μεγάλες περιόδους, τελειώνει, μαζί με τους χρηματοοικονομικούς και οικονομικούς θεσμούς που έχει δημιουργήσει» έγραψε στο άρθρο του στους Financial Times ο Βόλφγκανγκ Μινχάου, με αφορμή την πολιτική κρίση στην Ιταλία. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Και πράγματι έχει δίκιο. 

  • Η Γερμανία εκμεταλλεύτηκε τη νομισματική ένωση, εμποδίζοντας την οικονομική ολοκλήρωση της ΕΕ προς όφελός της. 
  • Σήμερα για παράδειγμα, με την παγκόσμια οικονομία σε αναστάτωση και τα επιτόκια δανεισμού όλων των χωρών σε άνοδο, οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών τίτλων μειώθηκαν στο χαμηλό επίπεδο για το 2018 του 0,3%. 
  • Τι είδους ενιαία οικονομία είναι αυτή; 
  • Τι είδους θεμιτό έχει αυτός ο ανταγωνισμός εντός της Ευρωζώνης;


Πολλοί οργίζονται με την αλαζονεία με την οποία το Βερολίνο κυρίως αντιμετώπισε την κρίση των Ιταλών πολιτών. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του γερμανού επιτρόπου προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ που δήλωσε μετά το ναυάγιο σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία ότι: «Οι αγορές θα μάθουν στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν».
....
=============

Σχόλια