Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Γαλλία

Για έκτη φορά σήμερα δεκάδες χιλιάδες "Κίτρινων Γιλέκων" πλημμύρισαν τις πόλεις της Γαλλίας.

Αν και η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει τις κινητοποιήσεις -το Γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για 38.000 διαδηλωτές, με εκπροσώπους των Κίτρινων Γιλέκων να καταγγέλλουν ότι αυτοί οι αριθμοί δεν ανταποκρίνονται σε καμιά περίπτωση στην πραγματικότητα- το γεγονός είναι ότι η Γαλλική κυβέρνηση είναι πανικοβλημένη απ' τον λαϊκό ξεσηκωμό.


Είναι χαρακτηριστικό το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde που γράφει ότι ο Μακρόν δεν βγαίνει από το Ελιζέ χωρίς να έχει μακιγιαριστεί! Μακιγιάρει ακόμα και τα χέρια του, σε μια προσπάθεια  να κρύψει πόσο πολύ τον έχει καταβάλει η μαζική απόρριψη του από τον Γαλλικό λαό!

Ούτε σήμερα έλειψαν οι προληπτικές συλλήψεις της Γαλλικής αστυνομίας, ενώ οδομαχίες μεταξύ μπάτσων και αστυνομικών υπήρξαν στο Παρίσι και σε μια σειρά άλλες πόλεις ενώ στην πόλη Αμιέν που μεγάλωσε ο Μακρόν υπήρξαν πολλές συλλήψεις και σημαντικές καταστροφές.

Οπως μας γράφει στο twitter η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά η πρωτοφανή οργή του κόσμου καταγράφεται και σε ένα στιγμιότυπο από το βίντεο που παραθέτουμε, κατά το οποίο πλήθος διαδηλωτών σταμάτησε και έτρεψε σε φυγή ομάδα μοτοσικλετιστών της αστυνομίας. Ηταν τέτοιο το μένος και η οργή του κόσμου που ένας αστυνομικός έβγαλε το πιστόλι του. ΠΗΓΗ

Σχόλια