Την ώρα που οι κατεστημένες, συστημικές πολιτικές δυνάμεις καταρρέουν σε ΕΕ και ΗΠΑ, ο Μακρόν θεώρησε ότι είναι ευκαιρία να μιλήσει για ανεξάρτητη Ευρώπη βασισμένη σε αυτόνομη ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη. Αυτός ο άνθρωπος όλο κατεβάζει ιδέες, υποτίθεται μεγαλειώδεις, αλλά μάλλον χάνει την επαφή με την πραγματικότητα. Οι λεγόμενοι ειδικοί (πτυχία, υψηλές θέσεις και υψηλότερες αμοιβές) αποδίδουν την αποτυχία στην ατολμία του έναντι του Βερολίνου. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Ο λόγος είναι βαθύτερος: Η Γαλλία είναι μια αδύναμη μικρομεσαία χώρα στη διεθνή σκακιέρα και ο λόγος της βαραίνει όσο η δύναμή της. Οι Γερμανοί δεν θέλουν να μοιραστούν την εξουσία τους με τη Γαλλία ενώ ταυτόχρονα φοβούνται τους Αμερικανούς. Το Βερολίνο είναι εύκολο να κάνει το παλληκάρι στην Ελλάδα, πολύ πιο δύσκολο στην Ιταλία και άκρως επώδυνο στις ΗΠΑ.
Η Ευρώπη είναι εξάρτημα των ΗΠΑ. Ο Μπρζεζίνσκι θεωρούσε την Ευρώπη «προτεκτοράτο» της Αμερικής και ο Κίσινγκερ έλεγε ειρωνικά ότι δεν υπήρχε τηλέφωνο (κέντρο εξουσίας) για να επικοινωνήσει σε ώρα ανάγκης. Ο Κίσινγκερ περιφρονούσε τη Γερμανία (υποτίθεται ηγέτη της ΕΕ) πιστός κατά γράμμα στους σκοπούς του ΝΑΤΟ όπως τους είχε περιγράψει ο λόρδος Ισμέϊ, πρώτος γραμματέας της Συμμαχίας: «Σκοπός του ΝΑΤΟ«, έλεγε, είναι «να κρατάει την Αμερική εντός (Ευρώπης), τη Ρωσία εκτός και τη Γερμανία πατημένη χάμω».
Πληρώστε τις υποχρεώσεις σας
Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Τραμπ παρέπεμψε τον Μακρόν στο ΝΑΤΟ. Πληρώστε τις υποχρεώσεις σας στη Συμμαχία, είπε ο Τραμπ, και αφήστε τα περί ευρωπαϊκής αυτονομίας. Και αυτό θα κάνουν. Αδύναμοι και δειλοί, ηγέτες μικρού διαμετρήματος, αποξενωμένοι από τους λαούς τους. Και κυρίως εκτός κλίματος, έξω από τη φορά των πραγμάτων. Οι συστημικές ελίτ έχουν πάρει την κατηφόρα. Από τον Τσίπρα ως την καταρρέουσα Μέρκελ ξεσηκώνουν την ανοιχτή εχθρότητα του κόσμου.Οι ευρωπαϊκές χώρες, ως Μεγάλες Δυνάμεις, ήταν σταθερά αντίπαλοι της Ρωσίας. Πότε η Γαλλία με τον Ναπολέοντα, πότε η Γερμανία με τον Χίτλερ ή ακόμα παλαιότερα με τους Τεύτονες ιππότες, οι ισχυροί της Δυτικής Ευρώπης έβλεπαν τη Ρωσία ως χώρα για λεηλασία. Η ιδεολογία προστέθηκε βολικά προσφέροντας στους χρήσιμους ηλίθιους πρόσχημα. Η υπεροψία (αλλά και ο φόβος) των ισχυρών δυτικοευρωπαίων έναντι της Ρωσίας παραμένει αναλλοίωτη, ανεξάρτητα από τη στάση των ΗΠΑ. Οι δυτικοευρωπαίοι, οι ελίτ, είναι ακόμα βυθισμένες στα περασμένα μεγαλεία.
Η Μόσχα μπορεί
Η Γερμανία έχει συμφέρον συνεργασίας με τη Ρωσία λόγω φυσικού αερίου. Αλλά αυτή η μερική ανάγκη δεν καλύπτει διόλου τη συνολική σχέση. Ούτε μόνη της η Γερμανία, ούτε με τη Γαλλία και μέτωπο με τις μικρές ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να ισοφαρίσει το βάρος της Ρωσίας. Η Μόσχα έχει αποδείξει, στη Συρία, ότι μπορεί να αντιμετωπίσει ως ίσος προς ίσο τις ΗΠΑ ακόμα και με την έμμεση, σιωπηρή αλλά διόλου ασήμαντη συμβολή των άλλων Εταίρων του ΝΑΤΟ. Πόσο μάλλον αν βρεθεί αντιμέτωπη με τους Ευρωπαίους, χωρίς τις ΗΠΑ.Η εποχή όπου οι Ευρωπαϊκές χώρες ήταν Μεγάλες Δυνάμεις έχει παρέλθει οριστικά, μαζί με την αποικιοκρατία. Η Ευρώπη, ενωμένη ή χωριστά, μόνο ως συμπληρωματική δύναμη είναι χρήσιμη. Ως έδαφος για να υποστεί το πρώτο κύμα καταστροφής. Το μεγάλο άμεσο πρόβλημα των Βρυξελλών είναι η απειθαρχία της Ιταλίας για τον Προϋπολογισμό και τη Μετανάστευση.
- Ο Σαλβίνι κατηγορείται ως ακροδεξιός, φασίστας.
- Δήλωσε, λοιπόν, προ ημερών για τη Μετανάστευση: δεν θέλουμε να έχουμε νέους σκλάβους για να αντικαταστήσουμε τα παιδιά που δεν κάνουμε. Και πρόσθεσε: πληρώνομαι για να βοηθήσω τους νέους (Ιταλούς) να κάνουν παιδιά και όχι για να ξεριζώσω το άνθος της αφρικανικής νεολαίας για να αντικαταστήσει τους ευρωπαίους που δεν κάνουν παιδιά.
Σχόλια