FYROM: Βρήκε ο Zaev τους 80 για την Συνταγματική Αναθεώρηση και την Συμφωνία των Πρεσπών - Καταγγελίες για χρηματισμό και απειλές

Mε 80 ψήφους την ελάχιστη απαιτούμενη πλειοψηφία πέρασε η πρώτη ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στη FYROM - Κατά ψήφισαν 39 βουλευτές
Η πΓΔΜ επιστρέφει το φλέγον ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών στην Αθήνα ανοίγοντας τον δρόμο για πολιτικές εξελίξεις
(upd5) Μετά από ένα πραγματικό θρίλερ, που περιείχε αντεγκλήσεις, καταγγελίες για δωροδοκίες, απειλές και εκβιασμούς, τελικά ο πρωθυπουργός της FYROM Z. Zaev κατάφερε να εξασφαλίσει τους 80 βουλευτές που χρειαζόταν, δηλαδή τα δύο τρίτα, για να επικρατήσει στην πρώτη ψηφοφορία και συνεπώς να αποφύγει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Εάν ο Zaev επικρατήσει θα απομένουν δύο ακόμα ψηφοφορίες ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναθεώρησης.
Η δεύτερη, όπου θα κριθούν οι τροποποιήσεις του Συντάγματος, απαιτεί απλή πλειοψηφία 61 εδρών, ενώ η τρίτη, όπου θα οριστικοποιηθεί η αναθεώρηση, απαιτεί εκ νέου 80 ψήφους.

Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει ακόμα και τρεις μήνες.Η αξιωματική αντιπολίτευση VMRO-DPMNE σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι η συζήτηση έπρεπε να περατωθεί έως τις 18:00 και για να συνεχιστεί θα έπρεπε να έχει υπάρξει έγγραφη κατάθεση από τον πρόεδρο της Βουλής, κάτι το οποίο δεν έχει λάβει χώρα.
Οπότε όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του «η συζήτηση για σήμερα (19/10) έχει λήξει».
Παράλληλα το VMRO ζητά από τον Εισαγγελέα να προχωρήσει σε έρευνες για τις καταγγελίες  ότι αρκετοί βουλευτές της δέχονται πιέσεις, εκβιασμούς και απειλές ώστε να στηρίξουν την αναθεώρηση του Συντάγματος.

  • Ο γενικός γραμματέας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ιγκόρ Γιανούσεφ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως χρησιμοποιεί τον κρατικό μηχανισμό για να ασκήσει τεράστιες πιέσεις στους βουλευτές, προκειμένου να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία δύο τρίτων.
  • Μιλώντας λίγο πριν την προγραμματισμένη έναρξη της συνεδρίασης στην Βουλή, μετά από τρεις αναβολές, ο κ. Γιανούσεφ ανέφερε πως σε έναν βουλευτή προσφέρθηκε αντάλλαγμα 2 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να πουλήσει την ψήφο του.
Ένα άλλος, είπε, έλαβε πρόταση για αμοιβή 1 εκατ. ευρώ και σε έναν τρίτο προσφέρθηκαν 250.000 ευρώ.
Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα προειδοποίησε πως θα προβεί σε μηνύσεις αναφορικά με σχετικά δημοσιεύματα του αντιπολιτευόμενου Τύπου, οδηγώντας στην Δικαιοσύνη την υπόθεση.
Με επιστολές της στα μέσα Kurir και Repoublika η κυβέρνηση ζήτησε από τα δύο μέσα να ανασκευάσουν τα καταγγελτικά δημοσιεύματά τους.
Τα εν λόγω δημοσιεύματα είχε διαψεύσει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος M. Boznakovski.  πηγη
=====================

Η πΓΔΜ επιστρέφει το φλέγον ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών στην Αθήνα ανοίγοντας τον δρόμο για πολιτικές εξελίξεις

Ενώ ο Καμμένος συμφωνούσε με τα σενάρια χρηματισμού....ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε για τους 80 στην FYROM
Το γεγονός ότι ο Zoran Zaev εξασφάλισε την πλειοψηφία των δύο τρίτων στη Βουλή των Σκοπίων προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος στη χώρα του έδωσε «ανάσα ζωής» στην κυβερνητική θητεία του Σκοπιανού πρωθυπουργού.
Οσονούπω, η «μπάλα» θα μεταφερθεί στο «ελληνικό γήπεδο» και ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» που ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος.
Ο κυβερνητικός εταίρος ο οποίος είναι αντίθετος με τη συμφωνία των Πρεσπών κι έχει διαμηνήσει σε όλους τους τόνους, έμεσα ή και ευθέως ότι θα ρίξει την κυβέρνηση διαχωρίζοντας τη θέση του κατά την ψηφοφορία στη Βουλή όταν έρθει εδώ.
Η απόφαση της Σκοπιανής Βουλής φέρνει προ των ευθυνών του τον Πάνο Καμμένο οι κινήσεις του οποίου στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ήδη την Παρασκευή το βράδυ 19/10 πυροδότησε νέα ένταση με ανάρτησή του στο twitter υιοθετώντας τις καταγγελίες για δωροδοκίες στα Σκόπια προκειμένου να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.
  • «Ποιος θα φανταζόταν ότι στην ευρώπη των αξιών και της Δημοκρατίας όποιος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές θα προφυλακίζεται και όποιος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000 ευρώ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι», έγραψε χαρακτηριστικά. 
Μένει να δούμε αν θα κάνει πράξη όσα έχει υποσχεθεί.
Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα οι εταίροι του κ. Καμμένου πανηγύρισαν.
Ο Τσίπρας συνεχάρη τον Zaev με twitter ενώ αρκετοί υπουργοί εξέδωσαν πανηγυρικά μηνύματα.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη εναλλακτικό σχέδιο όπως διατείνονται και υποστηρίζουν ότι θα υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή όταν έρθει η ώρα να επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών. Στην κυβέρνηση ποντάρουν στις ψήφους ορισμένων βουλευτών από τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και κάποιους ανεξάρτητους.
Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται από πολλές πλευρές ως επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων και στη χώρα μας καθώς με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε καθοριστεί τον Ιούνιο, η συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή εντός του Ιανουαρίου του 2019.  Σε μια τέτοια περίπτωση δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αφού ψηφίσει νωρίτερα τις παροχές που υποχσχέθηκε στη ΔΕΘ και αποτρέψει την περικοπή των συντάξεων να προκηρύξει εκλογές για να εκμεταλλευτεί το θετικό μομέντουμ που θα δημιουργηθεί για την κυβέρνηση και που καλύτερη συγκυρία δεν πρόκειται να βρεθεί αργότερα.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr
=============


Με τα λεφτά μας, τον παρά μας... δεν ανακατεύτηκαν οι Ρώσοι κι όλα έγιναν "αυθόρμητα" ..."χωρίς" παρεμβάσεις!-

Ο Soros λάδωσε τους Έλληνες "αριστερούς" βουλευτές ώστε αυτοί να χρησιμοποιήσουν ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτά για να λαδώσουν τους Σκοπιανούς εθνικιστές βουλευτές να στηρίξουν τη Συμφωνία και να βάλουν με το ζόρι στο ΝΑΤΟ τη FYROM. Ευτυχώς δεν ανακατεύτηκαν οι Ρώσοι κι όλα έγιναν "αυθόρμητα" ..."χωρίς" παρεμβάσεις. ΠΓΔΜ: Πήρε πλειοψηφία 80 βουλευτών ο Ζόραν Ζάεφ
==============

«Ζωοπανήγυρη» στο Κοινοβούλιο, καταγγέλλουν βουλευτές στα Σκόπια

Με τον χειρότερο τρόπο δείχνει να αναζητείται στα Σκόπια το διαβατήριο για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, καθώς οι καταγγελίες για απόπειρα εξαγοράς βουλευτών, πριν την κρίσιμη ψηφοφορία, δίνουν και παίρνουν, όπως και οι απειλές εναντίον εκπροσώπων του λαού και Μέσων Ενημέρωσης. Την ίδια ώρα η Βουλή έχει κάνει λάστιχο την συνεδρίαση, η οποία ήταν να αρχίσει στις 12:00 το μεσημέρι, μετατέθηκε για το απόγευμα και στην συνέχεια για τις 22:00 το βράδυ.
Το VMRO καταγγέλλει από το πρωί τις απόπειρες δωροδοκίας βουλευτών του και ζητά την άμεση διεξαγωγή της ψηφοφορίας, πετώντας το γάντι στον πρωθυπουργό Ζάεφ. Παραλλήλως υποστηρίζει ότι η κυβερνητική πρόταση δεν διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων της Βουλής.
Το βράδυ της Παρασκευής η κατάσταση ξέφυγε και ο γενικός γραμματέας του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Γιανούσεφ , ζήτησε να επιτραπεί στους βουλευτές να ψηφίσουν ελεύθερα. «Αυτή δεν είναι η ευρωπαϊκή ΠΓΔΜ για την οποία αγωνιστήκατε» είπε απευθυνόμενος στον Ζάεφ, κατηγορώντας τον για «βία κατά του μακεδονικού λαού».
Προχώρησε μάλιστα σε απίστευτες καταγγελίες, αποκαλύπτοντας ότι προσφέρθηκαν σε βουλευτές ποσά δύο και ενός εκατομμυρίων ευρώ,  προκειμένου να εξαγοραστεί η ψήφος τους υπέρ της κυβερνητικής πρότασης. Είπε μάλιστα ότι όλοι οι βουλευτές αρνήθηκαν και τους ευχαρίστησε γι αυτό.
Ο γενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE κατήγγειλε και απόπειρες εκβιασμού βουλευτών, κάνοντας λόγο για γνωστά πρόσωπα του υποκόσμου, που απειλούν τους εκπροσώπους του λαού και τις οικογένειές τους.

Περίεργη δήλωση Ζάεφ

Εκπρόσωποι του κόμματος του Ζάεφ χαρακτηρίζουν ανυπόστατες τις καταγγελίες του  VMRO-DPMNE. Παραλλήλως απειλούν με μηνύσεις τα κορυφαία στελέχη, ακόμη και τον αρχηγό του κόμματος, Μίτσκοσκι, για τον οποίο υποστηρίζουν ότι ξεπέρασε τα όρια.
Νωρίτερα πάντως, εξερχόμενος από το Κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός Ζάεφ δήλωσε ότι «γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πλειοψηφίας δύο τρίτων στη Βουλή, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτό πρέπει να γίνει υπό κανονικές συνθήκες».
Η δήλωση του Ζάεφ, ακόμα και αν ειπώθηκε ως μια εκ των προτέρων κρίση ότι όλα γίνονται κανονικά, μπορεί να ερμηνευτεί ωστόσο και διαφορετικά. Ο ίδιος φρόντισε επίσης να  δηλώσει ότι βρίσκεται στην Βουλή «μόνο ως επισκέπτης» για να δείξει προφανώς. ότι δεν κυνηγάει ψήφους των βουλευτών της αντιπολίτευσης.
Την εικόνα που εμφανίζει η Βουλή των Σκοπίων έδωσε όμως από την δική του οπτική και ο επικεφαλής του συνεργαζόμενου με το VMRO «Δημοκρατικού Κόμματος των Σέρβων της Μακεδονίας», Ιβάν Στοΐλκοβιτς. «Το κοινοβούλιο ως ζωοπανήγυρη…» έγραψε στο Facebook ο Στοΐλκοβιτς, υπαινισσόμενος τις απόπειρες εξαγοράς βουλευτών.
Μέσα σε αυτό το κλίμα ξεκίνησε πριν λίγο, στις 23:20, σχεδόν δώδεκα ώρες μετά, η συνεδρίαση της Βουλής για την ψήφιση της κυβερνητικής πρότασης που θα δώσει το πράσινο φως για την τροποποίηση του Συντάγματος όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

  ========

Παρέμβαση Καμμένου στο θρίλερ με τα Σκόπια: Ντροπή οι προφυλακίσεις και το μαύρο χρήμα

Blogger: Ένας πολιτικός καραγκιόζης με λοφίο που κάνει τα πάντα για να διασωθεί εκλογικά. (Η συμπεριφορά του θυμίζει πάστορα που κάνει κήρυγμα ηθικής την ώρα που συλλαμβάνεται να έχει βγει από μια παρτούζα... έλεος!!!)  

=========

Η διγλωσσία της συγκυβέρνησης συνεχίζεται: Ο Τσίπρας συγχαίρει τον Ζάεφ, ο Καμμένος μιλά για δωροδοκίες


Πηγή: Η διγλωσσία της συγκυβέρνησης συνεχίζεται: Ο Τσίπρας συγχαίρει τον Ζάεφ, ο Καμμένος μιλά για δωροδοκίες | iefimerida.gr
==============
Ο Ζάεφ κατάφερε να διασφαλίσει στην πρώτη ψηφοφορία να συγκεντρώσει την πολυπόθητη πλειοψηφία των 2/3 και 80 βουλευτές ψήφισαν «ναι» εξαγοράζοντας 8 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Aκριβώς δηλαδή όσοι χρειάζονταν για να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές.


Ο γ.γ. του VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Γιανούσεφ προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τις δωροδοκίες βουλευτών, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ισχυρές πιέσεις.
Έδωσε παραδείγματα βουλευτών στους οποίους προσφέρθηκαν από  250.000 ευρώ έως 2.000.000 ευρώ, ώστε να επηρεαστεί η ψήφος τους!».

«Το Κοινοβούλιο έγινε αγορά και αρένα για εκβιασμό. Το Κοινοβούλιο περιβάλλεται από στοιχεία με ξυρισμένα κεφάλια, τα οποία είναι γνωστά στον υπόκοσμο», συμπλήρωσε κάνοντας λόγο για εκφοβισμό μέχρι και στις οικογένειες των βουλευτών!

Ο Καμμένος υιοθετεί απόλυτα τις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες βουλευτές του VMRO δέχθηκαν μέχρι και 2 εκατ. ευρώ για να ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών.
«Ποιός θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι», γράφει ο Πάνος Καμμένος στο Twitter.


Ποιός θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολες προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι


Ντρέπεται για την εξαγορά των βουλευτών του  VMRO αλλά δεν ντρέπεται για την δική του και του Τσίπρα που γύρισαν το ΟΧΙ σε ΝΑΙ που ψήφισε μνημόνια που κατά δήλωσή του «δεν θα ψήφιζε ούτε νεκρός»!

 Τώρα θα κάνει ξανά την κολοτούμπα, αφού η βουλή των Σκοπίων δεν τον έσωσε, δηλαδή θα κάνει τον κινέζο και θα κρατήσει την κυβέρνηση ανέπαφη ενώ είχε δηλώσει ότι «θα ρίξει οποιαδήποτε κυβέρνηση ακόμη και του Τσίπρα αν αναγνωρίσει το όνομα "Μακεδονία" ως συνθετικό για τα Σκόπια»; ΠΗΓΗ
================

ΣΚΟΠΙΑ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι 8 βουλευτές που πήραν 2 εκ. ευρώ για να ψηφίσουν "ναι"...

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Στο στόχαστρο των ΜΜΕ έχουν μπει οι οκτώ βουλευτές του VMRO, οι οποίοι συντάχθηκαν με την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ και ψήφισαν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης, επιτρέποντας με αυτόν τον... τρόπο στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ να συμπληρώσει τις 80 ψήφους που απαιτούνταν για να προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών.
Πρόκειται για τους: Βλαντάνκα Αβιρόβικ, Εμίλια Αλεκσάντροβα, Άλεξ Βασιλέφσκι, Νόρα Ισμαϊλόιβσκα, Σταρόβα Ελιζαμπέτα, Καντσέσκα Μιλέβσκα, Κρστο Μουκόσκι και Λιούντεν Αρνάντοφ, με την ιστοσελίδα republika.mk να δημοσιεύει τις φωτογραφίες τους και να τους αποκαλεί προδότες.

Σχόλια