Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σήμερα η E.E. θα απορρίψει τον Προϋπολογισμό της ιταλικής κυβέρνησης...

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Ο λαός επιθυμεί να μην τον διατάζουν,
ούτε να καταπιέζεται από τους μεγάλους
και οι μεγάλοι επιθυμούν να διατάζουν
και να καταπιέζουν τον λαό»
Νικολό Μακιαβέλι (Φλωρεντία 1469-1527), Ηγεμόνας, κεφάλαιο ΙΧ
Όλα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στη γειτονική Ιταλία μας δείχνουν πως σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα απορρίψει τον Προϋπολογισμό της ιταλικής κυβέρνησης και θα δώσει προθεσμία τριών εβδομάδων ώστε να διορθωθεί.
Η Επιτροπή που δεν εκλεγεί από καμία διαδικασία, δεν νομιμοποιείται από καμία δημοκρατική διαδικασία κι εκπροσωπεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα των παγκόσμιων τοκογλύφων, έχει δεχθεί ένα ηχηρό χαστούκι από τις εθνικοκυριαρχικές επιλογές της Ιταλίας, που διαθέτει μια κυβέρνηση που έχει λαϊκή εντολή, εκλογική και κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Οι απειλές προς την Ιταλία "Θα σας κάνουμε Ελλάδα", οι υποβαθμίσεις από τους χρηματοπιστωτικούς οίκους, η άνοδος του spread, οι εκθέσεις της Λαγκάρντ (ΔΝΤ), του Ντράγκι (ΕΚΤ), των Επιτρόπων... δεν μπόρεσαν να κάμψουν τους... "άτακτους" Ιταλούς: Παραμονή 28ης Οκτώβρη... ο ιταλικός λαός είπε ΟΧΙ!

Έτσι ο γνωστός στην Ελλάδα Ολλανδός πρώην Επίτροπος Γερούν Ντάισελμπλουμ, έστειλε το μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή: "Χτυπήστε τις ιταλικές τράπεζες"!
«Αν η ιταλική κρίση μετατραπεί σε μεγάλη κρίση, να επέλθει κυρίως στην ιταλική οικονομία, παρά να εξαπλωθεί στην Ευρώπη»... είναι τα λόγια του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο CNBC, προς τους 19 υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης.
Θέσεις με απειλητικούς τόνους για το πως θα πρέπει ν' αντιμετωπίσει η Επιτροπή τον προϋπολογισμό της Ιταλίας με πρόβλεψη το 2,4%. Δυστυχώς όλες οι χώρες πειθαρχούν στο 4ο Ράιχ και κανένας δεν τολμάει καν να ευχηθεί καλή δύναμη κι όχι να συμπαρασταθεί στην Ιταλία, με το γελοίο εφεύρημα: Αντιμετώπιση του μαύρου μετώπου της ακροδεξιάς και των ευρωσκεπτικιστών.
Αυτή είναι η "Ευρωπαϊκή Ένωση"... μια πραγματικότητα που σχέση με τη δημοκρατία έχει όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Είναι πλέον σαφές και στον τελευταίο πολίτη που του επιτρέπουν να σκέφτεται πως έχουμε μια κυριαρχία μιας ελίτ στους λαούς της Ευρώπης. Επιτρέπεται να εκλέγουν οποιαδήποτε κυβέρνηση θέλουν, αρκεί αυτή η κυβέρνηση να διαχειρίζεται τις δικές τους αποφάσεις.

Ο Γιουνγκέρ, ο Ντράγκι, η Λαγκάρντ, οι Επίτροποι, ο πάπας δεν είναι παρά οι απλοί διαχειριστές, οι Μεσίτες του υπερεθνικού κεφαλαίου και οι κυβερνήσεις χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι των Μεσιτών.
Την κατάληξη αυτής της προσπάθειας του ιταλικού λαού να διατηρήσει την ελάχιστη Εθνική Κυριαρχία κι αξιοπρέπεια δεν τη γνωρίζουμε και μπορεί να οδηγηθούν στο "Σύνδρομο Τσίπρα", την φτωχοποίηση και ξεπούλημα της Ιταλίας στο υπερεθνικό κεφάλαιο, όπως ακριβώς συνέβη με την Ελλάδα.
Όμως μπορούμε να διαπιστώσουμε πως ο δικός τους αγώνας διεξάγεται χωρίς τη συμπαράσταση από καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση, ούτε καν από εκείνες τις κυβερνήσεις που έχουν υποστεί την πλήρη υποταγή στο 4ο Ράιχ. Επιπροσθέτως πρέπει να διαπιστώσουμε πως το υπερεθνικό κεφάλαιο έχει στη διάθεσή του και δύο ισχυρά όπλα εναντίον των "άτακτων" λαών:
1. Όλα τα ΜΜΕ και τη δημοσιογραφική πορνεία...
2. Όλο το φάσμα των πολιτικών σχηματισμών που κυριαρχούν κι εναλλάσσονται ως διαχειριστές του κεφαλαίου, την "αριστερά" και δεξιά. Όπως και την "επαναστατική εξωκοινοβουλευτική αριστερά" των ατομικών δικαιωμάτων, των ανοικτών συνόρων, της κοινωνίας των πολιτών.
Ο ιταλικός λαός έχει κερδίσει τις πρώτες μάχες κι αν νικήσει τον πόλεμο θα ανοίξουν νέοι ορίζοντας για τους λαούς ολόκληρης της Ευρώπης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την αναποτελεσματικότητα των άμεσων απειλών, του στραγγαλισμού της Ιταλίας με το χρηματοπιστωτικό παγκόσμιο σύστημα, θεωρεί πως πλησιάζει το τέλος της ευρωζώνης και του ευρώ από μια επιτυχία της Ιταλίας. Εκείνο που πανικοβάλει στην κυριολεξία το διευθυντήριο είναι οι πρωτοφανείς, συνεχείς κι επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις της Ιταλίας: Εμείς δεν θέλουμε την έξοδο από την Ευρώπη και ο προϋπολογισμός μας είναι μια στήριξη της Ευρώπης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωρίζει πολύ καλά πως η Ιταλία διαθέτει τανκ που μπορούν να εκθεμελιώσουν την κυριαρχία του κεφαλαίου, αλλά μια "μικρή" συμβιβαστική υποχώρηση θα προκαλέσει σεισμό, τσουνάμι στους λαούς ολόκληρης της Ευρώπης ενόψει ευρωεκλογών: Ο ιταλικός λαός έφυγε από τη λιτότητα, τη φτώχεια χωρίς κυβέρνηση "αριστεράς" ή δεξιάς, εμείς γιατί πρέπει να εξαθλιωνόμαστε;
Τόσο η Ιταλία, όσο και η Επιτροπή των Μεσιτών θα προτιμούσαν ένα συναινετικό διαζύγιο, μια διατεταγμένη έξοδο από την ευρωζώνη κι επιστροφή κι επιστροφή της Ιταλίας στο Εθνικό νόμισμα.
Η Επιτροπή γνωρίζει κι η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν το έχει κρύψει, πως διαθέτει πλήρες σχέδιο (λέγε με... Πάολο Σαβόνα, Αλμπέρτο Μπανιάι, Κλαούντιο Μπόργκι) που θα εξουδετερώσει κάθε προσπάθεια ποδηγέτησης της Ιταλίας.
Τα παραπάνω ηχούν "παράξενα" σ' όποιον έχει το κουράγια να διατρέξει αυτές τις γραμμές. Δικαίως αφού οι τραπεζίτες κι η "αριστερά" τον τροφοδοτούν με "αναλύσεις", προβλέψεις, πολιτικές διαπιστώσεις με το ίδιο «aide-mémoire, ή non paper» του Σόρος. Το είχαμε σημειώσει προσφάτως (Περίεργος "φασίστας" αυτός ο Ιταλός... Ευρ. Ενωση: "Θα σας κάνουμε Ελλάδα"!) κι ας επιτραπεί λόγω της σημερινής κρίσιμης εξέλιξης να το ξαναθυμηθούμε:

«Αυτή τη φορά το θρασύδειλο μίσος της συγκεντρώνει ο καθηγητής Παόλο Σαβόνα, τον οποίο θεωρεί "Ανιστόρητο και αδαή" όπως επίσης και "εκτός τόπου και χρόνου".
Εκτός τόπου και χρόνου ήταν και συνεχίζει να είναι το δικό σας αφήγημα, η ξεφτίλα σας όμως δεν έχει όρια μεγέθους, ούτε στο χωρόχρονο...
iskra: Ανιστόρητος και αδαής ο Savona: Διαχειρίσιμο το ιταλικό χρέος. Ένα κείμενο στην "αριστερή" iskra, το οποίο για να κτυπήσει τον ιταλικό λαό και την προσπάθεια του, κλέβουν ως κοινοί απατεώνες από το γνωστό για το ρόλο του "bankingnews": Savona: Διαχειρίσιμο το ιταλικό χρέος – Στόχος η επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης»... από Γεωργία Γκαρδαλίνου
 
Τι άλλο εκτός από το ίδιο «aide-mémoire, ή non paper» του Σόρος μπορεί να ταυτίζει τη ΛαΕ με το "bankingnews"; Καλοδεχούμενη κάθε ερμηνεία...
Αναμένοντας τις εξελίξεις -χωρίς να προτρέχουμε ως προφήτες, ή διακατεχόμενοι από μανιοκατάθλιψη ιδεοληψίας κι αλάθητου, στο αν θα υποκύψει ή όχι ο ιταλικός λαός-, πρέπει να σημειώσουμε:
1. Η Ιταλία πολύ δύσκολα θα υποχωρήσει από το 2,4% του προϋπολογισμού της, για τον απλό λόγο πως κάτι τέτοιο θα καταστήσει τα δύο σχήματα συγκυβέρνησης αναξιόπιστα και ίδια με την "αριστερά" και δεξιά, που για ολόκληρα 30 χρόνια εναλλάσσονται στη διακυβέρνηση της χώρας, πάντα εναντίον των προεκλογικών προγραμμάτων του, για να σώσουν την Ιταλία...
2. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την αποτυχία με τις απειλές και τις επιθέσεις των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, της ΕΚΤ, ΔΝΤ, δεν διαθέτει μια άμεση λύση και η υλοποίηση της απειλής "Θα σας κάνουμε Ελλάδα", δεν είναι εύκολη υπόθεση όταν έχεις ν' αντιμετωπίσεις Πάολο Σαβόνα, Αλμπέρτο Μπανιάι, Κλαούντιο Μπόργκι, τον πρωθυπουργό καθηγητή Κόντε και τους δύο αντιπροέδρους της κυβέρνησης Ντι Μάιο και Σαλβίνι.
3. Η Ιταλία έχει προγραμματίσει τις εθνικοποιήσεις στρατηγικών τομέων της εθνικής οικονομίας (Alitalia, αυτοκινητόδρομους, κρατική αναπτυξιακή τράπεζα εκτός ελέγχου ΕΚΤ). Δηλαδή στοχευμένες πολιτικές, που θα επιτραπεί να σημειώσουμε πως διέθετε κι ο ΣΥΡΙΖΑ πριν συνταχθεί με το διευθυντήριο.
Τέλος, η απενοχοποίηση του ιταλικού λαού, η ανάδειξη της εθνικής του αξιοπρέπειας, της σημασίας που έχει στο παραγωγικό γίγνεσθαι δυναμώνει καθημερινά με αστραπιαίους ρυθμούς (η κυβέρνηση στις δημοσκοπήσεις αριστερών οργανισμών, πλησιάζει το 70%), προδιαθέτει και φέρνει την ελπίδα πως δεν θα έχουμε μια νέα υποταγή στο διευθυντήριο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο θρίαμβος του απόλυτου καπιταλισμού,
που κήρυξε τον πόλεμο στην τελευταία δύναμη που είναι σε θέση ν' αντισταθεί:
την Εθνική Κυριαρχία δημοκρατικών κρατών»

Σήμερα... ασχέτως της έκβασης που θα λάβει η σύγκρουση Ιταλίας-Κεφαλαίου, όποιος νιώθει κι ασπάζεται τα ιδανικά της αστικής δημοκρατίας, πόσο μάλλον τα ιδανικά του μαρξισμού, οφείλει να σταθεί στο πλευρό του ιταλικού λαού, να μην συνταχθεί με τους "τραπεζιστές" αλλά με τους "λαϊκιστές" που θέλουν το καλό του λαού.
Όποιος σήμερα έστρεψε και στρέφει αλλού το πρόσωπό του, θα κριθεί από την ιστορία!
Σχετικά:
- Παραμονή 28ης Οκτώβρη... ο ιταλικός λαός είπε ΟΧΙ!
- Περίεργος "φασίστας" αυτός ο Ιταλός... Ευρ. Ενωση: "Θα σας κάνουμε Ελλάδα"!
- Ιταλική τρικυμία... συσπειρώνει τον ελληνικό ευρωπαϊσμό
- Ιταλικέ λαέ: Παραδώσου, δέξου την υποδούλωση, ή θα πεθάνεις από σπρέντ!
- Νέο "φασιστικό-ρατσιστικό" παραλήρημα του Salvini!
- Μετωπική επίθεση της τρόικας εναντίον της Ιταλίας
- Ο "ακροδεξιός" Σαλβίνι κι οι σύντροφοι της μαρμελάδας
- Η "αριστερά" της Ιταλίας βγήκε πλατεία;

4ο Ράιχ (ΟΗΕ, Ε.Ε., ΜΜΕ, ΜΚΟ)... η ανάσταση του ναζισμού & φασισμού!
-----------

Σχόλια